Русия отново подлага на обстрел Киев и Харков

Има загинали и ранени, запалила се е жилищна сграда
23 яну 2024 11:36, Елка Василева
61
Русия отново подлага на обстрел Киев и Харков
Снимка: архив, БГНЕС

Русия нанесе ракетен удар по Киев и втория по големина украински град Харков, като най-малко двама души са били убити, съобщиха украински представители, цитирани от Ройтерс и Укринформ.

Още по темата
"Експлозии в града! Подробности - по-късно. Не напускайте убежищата!", написа кметът на Киев Виталий Кличко в Телеграм. Той добави, че 7 души са били ранени и няколко жилища са били запалени.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергий Попко и военната администрация на региона около столицата заявиха в Телеграм, че системите за противовъздушна отбрана отразяват руската ракетна атака. Няколко автомобила са се запалили при нападението в киевския квартал Святошин, добави Попко. Причинени са щети на поне една жилищна сграда и детска градина, добави Укринформ, като цитира администрацията.

"Силни взривове, къщата ни се разтресе", заяви депутатката Ирина Герашченко в своя Телеграм.

Очевидци, цитирани от Ройтерс, съобщават, че са чули няколко вълни от експлозии в Киев и около него, но агенцията отбелязва, че не може да провери данните от независими източници.

Кметът на Харков Игор Терехов написа в Телеграм, че Русия обстрелва и неговия град. "Отново удрят Харков - вече имаше няколко експлозии", съобщи той.

Най-малко двама души са загинали при масиран руски ракетен удар, съобщиха губернаторите на Днепропетровска и Харковска област. Ранени са няколко души и са нанесени щети на жилищни сгради в двата града, а един газопровод е бил подпален. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама това от свършилите ракети ле е?
48
0
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Натовците в Украйна не са войници, а терористи.
47
0
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Дано и днес има новини за десетки НАТО-вци!
46
19
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
МИ ТЯ РУСИЯ САМО ТОВА СИ МОЖЕ....ХАХАХА.....да убива, краде и да дрънка оръжие....!ИНАЧЕ, ЗА ДРУГО ИЗОБЩО НЕ ГИ БИВА!!!!
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хохли и макета ще имат голям проблем да се докажат кой пръв е създал моретата и океаните.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много ясно, в Харков е пълно с натовски командири, настанени в жилищни сгради и болници.
43
0
 
12
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 31 СЕРИОЗНО? Колко страни строят атомни ледоразбивачи? Колко страни имат плаващи Атомни станции? Колко страни имат реактори с т.н. бързи неутрони които работят на остатъците от горивото на обикновени АЕЦ - безкрайно атомно гориво? Колко страни(3) могат да поддържат постоянно хора на орбита(които извършват хиляди изследвания всяка година)? Произвеждат монокристалните сплави(4) за лопатките на турбините което е в основата на съвременните реактивни двигатели?
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хохлите са се появили още преди библията
41
15
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
БЪЛГАРСКИ СОЦ- ЛА"" НА И ПРЕДАТЕЛИ , НЕ ПОДЛЕЖАТ НА МООБИЛИЗАЦИЯ--- ТЕ СА. РУСКИ КОНТИНГЕНТ....ХАХАХА....ЦЕЛА ЕВРОПА ГО ЗНАЕ ТОВА!
40
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз нищо свястно руско не знам....всичко е ментета и имитация на западни производства!
39
10
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
На 3- бояришника, можете и 100 ракети да гръмнеме....ХАХАХАААА
38
12
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
ЯЗЪК ЗА РАКЕТИТЕ...САМО 2 ЖЕРТВИ! ПУЦАЙ, КУМЕЕЕЕ...МАЦКВА ИМА ДЖЕПАНЕ И ЗА УМРЕЛИТЕ...ХАХАХАААА
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като започнат да ни мобилизират нас българите , бас ловя , че тия дето подкрепят укрите ще се изнесат първи от България. Ако си траем ще ни затрият и нас.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия подлага на обстрел а Пейтриът гледа като бебе у лампа. Пуцай кумееее....
35
1
 
25
 
! Отговори
митът за протоукрите преди 3 месеца
Украинските учебници съдържат много подобни митове. Например този списък включва: Черно море го изкопаха украинците;Реформите на Петър Велики са направени от ръцете на украинци (кои не се уточнява);По времето на Римската империя Украйна вече е съществувала и е можела да се съревновава с нея по сила и мощ; Буда, Достоевски и може би Христос са били украинци; Боршът е измислен от украинци. Наскоро този списък беше допълнен с ново "изобретение" на украинците: третият президент на страната Виктор Юшченко заяви, че руснаците не са имали бани и печки; предполага се, че древните украинци са ги измисл
34
0
 
19
 
! Отговори
легендата за протоук преди 3 месеца
Украинските учебници съдържат много подобни митове. Например този списък включва: Черно море го изкопаха украинците;Реформите на Петър Велики са направени от ръцете на украинци (кои точно не се уточнява);По времето на Римската империя Украйна вече е съществувала и е можела да се съревновава с нея по сила и мощ; Буда, Фьодор Достоевски и може би Исус Христос са били украинци; Боршът е измислен от украинци. Наскоро този списък беше допълнен с ново "изобретение" на украинците: третият президент на страната Виктор Юшченко заяви, че руснаците не са имали бани и печки; предполага се, че древните укр
33
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не може да бъде те ракети и свършиха още пролетта на 2022г
32
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия нанася масиран удар,а жертвите са две,а укрите нанесоха масиран удар ,на пазара в Донецк,жертвите са 27 ,кой е убиеца на мирни хора се пита в задачата.
31
1
 
26
 
! Отговори
Банишорница преди 3 месеца
Ами, тоя Христо Грозев се оказа крив пророк когато в април 22а вангуел за последните руски ракети.
30
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди почти година близо до Кременная руските войски унищожиха един от създателите на легендата за протоукрите, львовския археолог и заместник-директор на историко-културния резерват "Давнiй Плiснеськ"(Древен Плиснеск) Андрий Филипчук. Един от идеолозите на съвременния украински нацизъм отиде при Бандера. Да гори в ада.