Зеленски: Украинските деца са руски мишени

В момента са известни 10 смъртни случая
3 мар 2024 16:45, Стела Стоянова
221
Зеленски: Украинските деца са руски мишени
Снимка БГНЕС, архив

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи подробности за трите деца, които бяха открити убити във висока сграда в Одеса, разрушена в резултат на нападение на руски „Шахед" в нощта на 2 март.

„В момента са известни десет смъртни случая, от които три деца: Марк, който нямаше дори три години, Елизавета, осем месеца, и Тимофей - четири месеца. Украинските деца са руски военни цели. Ето с кого се бият тези нечовеци", каза Зеленски в профила си във фейсбук и уточни, че все още може да има деца под развалините.

Издирвателните дейности ще продължат до изясняване на съдбата на всички, които са били в къщата.

В спасителната операция на мястото на удара участват над 200 души.

"На всички пострадали е предоставена необходимата помощ. Петима души бяха спасени. Известно е, че под развалините все още могат да бъдат деца. Търсенето ще продължи, докато не се определи съдбата на всички, които са били в къщата.

Благодаря на всички участващи в спасителната операция в подкрепа на хората, които помагат на пострадалите. И благодаря на всеки един, който унищожава окупаторите, руската технология и логистика.
Всяка руска загуба на фронта е отговор на държавата ни на руския терор. Светът трябва да отговори на всяка проява на руско зло и да даде почивка на действията на Русия. Всеки игнориран от света руски терористичен акт позволява и по-нататъшни убийства.
Трябва да спечелим тази война. Само украинската сила ще може да осигури нормален живот на украинците", допълва украинският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
16
 
! Отговори
Z-защото преди 3 месеца
Тези, които вярват на разума си и фактите, а не на телевизора, знаят кога всъщност започна войната в Украйна. Тя започна на майдана, когато Виктория Нюланд разнасяше чайчета, а националистите в Украйна се договориха със САЩ да ги подпомагат срещу съответната цена, разбира се. Войната започна с избиването на деца в Донбас.
167
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Агнетата сега блеят! А защо мълчаха 8 години докато киевската фашистка хунта провеждаше геноцид в Донбас и изби над 14 000 мирни граждани от които над 9 000 деца! Това ще се пише на вашата сметка и децата ви ще плащат цената!
166
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Баш днес на тоя светъл празник за всички Българи,трябваше да ни навирате брътвежите на това нищожестvo?
165
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАТО войници воюват там, не го крият те дори вече. Това все едно руснаците да пазят мексиканската граница.
164
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А вие колко деца убихте при обстрелите на Донецк? М?
163
0
 
31
 
! Отговори
тъпомер преди 3 месеца
Неумесна иглупава статия точно на 3 март,и това от една и съща евроатлантичка.
162
0
 
25
 
! Отговори
АЙДЕ ПАК! преди 3 месеца
Още един абрамс и една М1150 - машина за разминиране на шаси на абрамс са стоплили премръзналите укропитечета! Клипчетата вече циркулират :)
161
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всичко се краде. Дори 35 офицери, които са по-КРАДЛИВИ от него бяха уволнени поради доклад на ЦРУ, в който са изобличени, че са присвоили 400 милиона щатски долара. Просякът Зелю си избърса ръцете с тях. ЦРУ знаят всичко. Може да го ликвидират както опукаха Навални. Ще обвинят Путин след това както винаги. В първия удобен момент американците ще го заличат, за да нагнетят още повече войната.
160
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски не е мишена понеже друг президент няма как да закрие по-бързо Украйна. Този в момента е подходящия циркаджия. Хората му пращат милиони долари, той продължава да проси, щото вечно нямат нищо. Всичко се краде. Дори 35 офицери, които са по-красиви от него бяха уволнени поради доклад на ЦРУ, в който са изобличени, че са присвоили 400 милиона щатски долара. Просякът Зелю си избърса ръцете с тях. ЦРУ знаят всичко. Може да го ликвидират както опукаха Навални. Ще обвинят Путин след това.
159
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И кой ги направи мишени ??? Този от снимката, който предизборно обеща публично да прекрати конфликата в Донецк и Луганск от 2014 та и подпали Украйна след края на изборите.Виновен е той и само той ! Сега изборите и руския език и православието са забранени в Украйна.
158
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайде стига с тази руска пропаганда, че Украйна била нацистка? Как може да има нацисти когато президентът на Украйна е евреин. Хайде стига.
157
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с Буча, вече втора година нищо за Буча? Жозето и Урсула и всички се изредиха да се снимат пред чували с трупове, постоянно ги въртяха в медиите, а оттогава вече нищо за Буча! И холанци и французи правиха разследвания, повече от година - нищо! От какво бяха умряли тези хора чиито тела показаха на пътя, по продължение на целия път и никой не ги снимал, всеки има смартфон, а нито една снимка в мрежата, от какво оръжие, при какви обстоятелства, по кое време, на какво място? Каква е тяхната самоличност? Кой ги е застрелял? Защо бяха с бели ленти? Нищо! Пълно мълчание!
156
1
 
17
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 3 месеца
зеленяша остава да тегли и един стриптиз та да привлече някакво внимание!
155
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски не поздрави ПП за празника ни,а чака пак помощи ))
154
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 141 Стига с тази руска пропаганда!Единствените изгорени жертви са на Майдана,при свалянето на кремълската марионетка Янукович! Русия обича предварително да строи мемориали на свои жертви и после да обвинява други за престъпленията си! Катинската гора е кървавата Голгота на Русия!
153
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мисирките явно получават премия да покажат какво зеления мисли за Русия
152
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес руснаците са изпържили втори Абрамс. Има снимки, чакаме и видеото. Горит нормально.
151
0
 
17
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 3 месеца
Не избирайте актьор или художник да управлява държавата.Гарантирано ще я разсипе за нула време
150
1
 
19
 
! Отговори
Az преди 3 месеца
Всеки унищожен укроп е успех. Няма значение на каква възраст е. Браво Русия. С вас сме.
149
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига с този зелен плъх . Обстрелва с години децата в Донбас и Донецк , съсипа си държавата , жалка американска пионка ... И въвличаш цяла Европа ...