Зеленски: Украинските деца са руски мишени

В момента са известни 10 смъртни случая
3 мар 2024 16:45, Стела Стоянова
221
Зеленски: Украинските деца са руски мишени
Снимка БГНЕС, архив

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи подробности за трите деца, които бяха открити убити във висока сграда в Одеса, разрушена в резултат на нападение на руски „Шахед" в нощта на 2 март.

„В момента са известни десет смъртни случая, от които три деца: Марк, който нямаше дори три години, Елизавета, осем месеца, и Тимофей - четири месеца. Украинските деца са руски военни цели. Ето с кого се бият тези нечовеци", каза Зеленски в профила си във фейсбук и уточни, че все още може да има деца под развалините.

Издирвателните дейности ще продължат до изясняване на съдбата на всички, които са били в къщата.

В спасителната операция на мястото на удара участват над 200 души.

"На всички пострадали е предоставена необходимата помощ. Петима души бяха спасени. Известно е, че под развалините все още могат да бъдат деца. Търсенето ще продължи, докато не се определи съдбата на всички, които са били в къщата.

Благодаря на всички участващи в спасителната операция в подкрепа на хората, които помагат на пострадалите. И благодаря на всеки един, който унищожава окупаторите, руската технология и логистика.
Всяка руска загуба на фронта е отговор на държавата ни на руския терор. Светът трябва да отговори на всяка проява на руско зло и да даде почивка на действията на Русия. Всеки игнориран от света руски терористичен акт позволява и по-нататъшни убийства.
Трябва да спечелим тази война. Само украинската сила ще може да осигури нормален живот на украинците", допълва украинският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А кой ще напише имената,на повече от 130 Украински граждани,изгорени Живи в Одеса,от УкроФашисткият режим в Киев през 2014 г???
147
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 148 Чекай малко. Нали беше Шахед, кви ракетни удари ти се привиждат? Искаш да кажеш ракета от ПВО, нали? Украинска, нали? Виж, вземете и си съглусувайте версиите, че стана малко конфузно... Хахахахахахахах!!!
146
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес е Национален празник на България! Този Няма Никаква " работа", тук и Сега!!!-:((
145
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Загиналата заедно с малкото си дете в Одеса при РУСКИТЕ ракетни удари е Ана Гайдаржи - БЕСАРАБСКА БЪЛГАРКА!!! Смърт за тази АРМИЯ-ОСВОБОДИТЕЛКА,и на нейните бг поддръжници - русофилите!
144
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки ден ли трябва да ни занимавате с брътвежите на този! Да си пази народа и децата, да сключва мир и да си оправят държавата! Стига сме ги дундуркали и плащали масрафите! Потънаха милиарди в тази страна, които можеха да послужат за нещо съзидателно и за благото на европейските граждани, а не да пълнят гушите на производители и търговци на оръжие!
143
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Втори ден ни заливат с воплите на укрите, които си събориха сами сградата. Защото Геран-2 не може да събори блок. А за украинските безразборни обстрели по два реда писахте, за този фал на укро ПВО-то - три статии! Ама споко, имат да връщат укрите!
142
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Всяка руска загуба на фронта е отговор..." - на фронта ли? А кой стреляше по Белгород и Донецк с чешко РСЗО Vampir и със 155 мм натовски снаряди? Кой уби над 50 цивилни само с два обстрела? КОЙ, бе? Сега ще ровите труповете от развалините, rнuдa мpъcнa!
141
1
 
10
 
! Отговори
Не наркоман преди 3 месеца
Ако не ги стреляше окраинското ПВО нямаше да падат безразборно
140
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руски Шахед, ама друг път! "Герань" - 2 не може да събори жилещен блок и сега xoxлите замазват резултата от бадането на ПВО ракета.
139
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Може ли поне днес да не ни занимавате с тоя
138
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Глупости на търкалета. Да не забравяме, че конфликта започна след незаконен нацистки преврат и последващ терор на мирното население включително деца в рускоговорящите райони. Хора излезли на мирен протест в Одеса бяха нападнати и залостени в сграда която беше подпалена, а който излезеше го застрелваха или го убиваха с камъни. Има видеозаписи на това и там се вижда участието на хора които сега са в управлението. Така, че зеленчука може да не вие чак толкова, а да каже за колко затри Украйна.
137
0
 
18
 
! Отговори
Кквл преди 3 месеца
Зеле пробито стига сте слагали ПВО в жилищни квартали... Биете високите сгради и ревете че са донове.... Кой шахед ще направи подобни разрушения като в Одеса?
136
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
...да пожелаем успех на Tръмп и Путин, да настане най- после мир по света...
135
18
 
2
 
! Отговори
Споко преди 3 месеца
Споко, САЩ затягат хватката на Русия да седне не масата за преговори с Украйна и до дни, дори до чaсове Русия ще седне на масата и ще подпише капитулация и Путин отива на съд в Хага а Русия се изтегля до границите от 1991г. и започва да плаща трилиони репарации и всичко ще се върне както си беше преди и ще си развиваме високи технологии с евтини ресурси и ще си живеем като самодоволни и оядени западняци.
134
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още един Абрамс изгоря.
133
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спокойно, руската *** ще бъде прокудена, ще плаща репарации и бъдещите поколения ще се срамуват от миналото си! България почва да се освобождава от руския ботуш и няколкото руски трола тук, един прокси-гладиатор и 2-3 объркани драскачи няма да променят нищо! Честито!
132
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А руските деца са украински мишени.
131
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 3 месеца
Зеленски, а палестинските деца са израелска мишена! Къде е разликата, като става въпрос все за деца? Но за вашите трябва едва ли не световен ден на траур да се обяви, а за онези другите....те нека да ***, всичко живо трябва да научи за вашите мъртви деца и да пищим и да плюем жлъч и омраза единствено към Русия и най-вече твоя любим Путин!
130
2
 
12
 
! Отговори
какво става с газта? преди 3 месеца
А какво става с газта? Цената на газта падна до нива от преди кризата 2021г. И продължава да пада, няма потребление, може и нула да стигне когато никой не купува? Защо индустрията на ЕС не купува евтина газ да се развива?
129
1
 
14
 
! Отговори
а в Европа преди 3 месеца
Разпад на средната класа и увеличаване на бедността.