Зеленски праща Залужни посланик в Лондон

Генералът сам си избрал дипломацията
8 мар 2024 08:40, Петър Бойчев
35
Зеленски праща Залужни посланик в Лондон
Снимка БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски намери нова кариера за Валерий Залужни. Бившият главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е одобрен за поста извънреден и пълномощен посланик на страната във Великобритания и Северна Ирландия, съобщава УНИАН, като се позовава на изявление от външнополитическото ведомство в Киев.

"В четвъртък, 7 март 2024 година, президентът на Украйна одобри кандидатурата на Валерий Залужни за поста извънреден и пълномощен посланик на Украйна в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Министерството на външните работи на Украйна изпрати британската страна съответно искане за агремана“, става ясно от разпространения текст, пише Фокус.

"Днес съгласувах кандидатурата с посланика на нашата държава във Великобритания. Генерал Валерий Залужни ми каза точно тази посока за себе си - дипломатическа. Министерството на външните работи на Украйна изпрати съответно искане за агреман. Нашият съюз с Великобритания трябва само да се укрепва“, коментира Зеленски.

Източник на "Европейска правда“ от правителствените кръгове разкри по-рано, че МВнР в Киев има положително отношение към назначаването на Залужни на поста, но се застъпва за това, че трябва да минат няколко месеца преди командирововането му, за да може той да подобри познанията си по английски език.

На 8 февруари 2024 година бе съобщено, че президентът на Украйна е подписал указ за освобождаване на Залужни от длъжността главнокомандващ ВСУ, която заемаше от 2021 година. Постът му бе зает от генерал Александър Сирски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: ЛондонЗеленскизалужни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През уйкенда може би в неделя са премахнати две мои мнения и много други.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пацо Терасата номер две, може и консул във Валенсия хахахахаха ПРЕЛЪСТЕН И ИЗОСТАВЕН.
21
2
 
7
 
! Отговори
Праща го преди 1 месец
В изгнание!
20
0
 
3
 
! Отговори
До Луцифер преди 1 месец
Човека е казал селенията на Луцифер (демек Ада), а не държавата на Луцифер, което ти с едната си гънка в евроатлантическия си мозък си приел за Англия. А в селенията на Луцифер не са само руските милиардери, мултимилионери и простишутки. Там в момента отиват повече от 70% от световното население след *** си... където си се запътил и ти м/у другото с негативизма си и омразата таяща се в теб.
19
6
 
2
 
! Отговори
Луцифер преди 1 месец
До Анонимен 25 - Ех, да знаеш колко руски простипутки, милиардери и мулти милионери живеят в дэржаваа на Луцифер, ще ти се завие свят и ще изчегърташ червената петолъчка от челото си.
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обединеното Кралство е ключов и най-важен партньор на Украйна в Европа. Като се има предвид, че въпросите, които се решават между двете страни са предимно от военен характер назначаването на Залужни е напълно логично. Още повече, че в Англия добре го познават.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то като избора е между "извънреден" посланик в Лондон, и редови посланик в селенията на Луцифер, кво да направи човека? Разбира се, че ще каже, че му е детска мечта да се занимава с това и винаги е искал да прекара повече време в града на Албиона.
16
2
 
13
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Ще го праща я! Колкото по-далеч, толкова по-добре, току виж му спретнал някой преврат. Зеления се освобождава от неудобни!
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А залужни знае ли, че се е "кандидатирал" за този пост....
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя зелен чорап нема акъл за посланик :)))
13
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сетих се .Ние имаме ли посланик в Северна Корея.Предлагам да пратим Коста Копейкин за вразумяване.
12
5
 
31
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
Не е глупав Залужни. Усетил е, че на Посрайна не и остава много и е решил да офейка колкото се може по-рано възможно по-надалече. А когато Киев падне и Зеленчука не успее да избяга навреме - кой знае, може да оглави правителство в изгнание.А. да - нека кликането на палци долу да започне СЕГА.
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Англия е разграден двор. Скоро ще пие новичок и тоя.
10
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Залужни мисля, че ще си остане в Лондон. И без това там са му истинските работодатели.
9
0
 
33
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Не е глупав Зеленски. Стратегически ход за избягване на военен преварат. колкото по-далече го прати толкова по добре. Дето се казва и вълка сит и агнето цяло
8
1
 
27
 
! Отговори
Зорница преди 1 месец
А украинеца Брендо ще бъде пратен посланик в Колумбия.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебелия фашага се уреди с топла службичка с тлъста заплатка.
6
3
 
26
 
! Отговори
Въх! преди 1 месец
Шубето е голям страх! Шмъркаланчо бърза да го разкара.
5
4
 
16
 
! Отговори
Даа, преди 1 месец
Ще изкара в Лондон до ранна есен, не повече.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРОЛЕТАРСКИ ПИЯНДЕТА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ СЕ ОБЕДИНЯВАТ