Радев призова за помощ палестинския президент за освобождаването на моряците ни от пиратите

Те са задържани край бреговете на Йемен в кораба „Galaxy Leader”
30 мар 2024 07:09, Петър Бойчев
32
Радев призова за помощ палестинския президент за освобождаването на моряците ни от пиратите
Снимка Президенство

Президентът Румен Радев призова палестинския президент Махмуд Абас Палестина да окаже подкрепа за усилията за освобождаване на българските моряци на задържания край бреговете на Йемен кораб „Galaxy Leader”, съобщи БТА.

Това е станало в телефонен разговор на Радев с президента на Държавата Палестина Махмуд Абас снощи, съобщиха от "Дондуков" 2. Абас е изразил готовност да окаже съдействие в тази насока в съответствие със своите възможности.

България следи с огромна тревога и загриженост случващото се в Ивицата Газа и на Западния бряг, е казал още Радев на палетинския президент.

"Страната ни остро осъжда терористичната атака на „Хамас“ срещу Израел от 7 октомври миналата година, както и всяка проява на тероризъм. В същото време България по никакъв начин не приема ситуацията, в която загиват хиляди цивилни граждани, жени и деца, а един милион души в Ивицата Газа са застрашени от хуманитарна катастрофа", е подчертал още Радев пред Абас.

Българският президент е изразил надежда разумът да надделее в името на бъдещето на хората от Палестина и Израел и за намиране на мирно решение на основата на принципа на двете държави, в съответствие с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, добавяйки, че страната ни е част от решението на ЕС за
незабавна хуманитарна пауза, която да доведе до трайно прекратяване на огъня, освобождаване на всички заложници и предоставяне на хуманитарна помощ.

По време на разговора президентът Радев призова президента Абас Палестина да окаже подкрепа за усилията за освобождаване на българските моряци на задържания край бреговете на Йемен кораб „Galaxy Leader”. Президентът Абас изрази готовността на Палестина да окаже съдействие в тази насока в съответствие със своите възможности.

Махмуд Абас изрази високата си оценка за традиционно приятелските отношения между България и Палестина, както и за принципната позиция на България в подкрепа на прекратяването на бойните действия в Близкия Изток, освобождаване на заложниците, осигуряване на свободен достъп на хуманитарна помощ за бедстващото население в Ивицата Газа и за търсене на мирно решение на основата на принципа на двете държави, добавиха от президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Свободно време.
Към кой тип архетип принадлежите според зодията?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Абас-терорист.лидер преди 4 седмици
Да искаш помощ от Лидер( Абас)на терористична групировка от много ислямски терористични групи като ООП Хамас Джихад ИДИЛ Хизбола АлКайда е още по-лошо от това да наричаш лъжливо криминалният им съюз Палестинска автономия " Държава Палестина" каквато няма, защото няма и Палестински народ, език, територия, права над еврейската земя Ханаан, чието римско име Палестина е измамни използвани от арабските терористи и получени от тях ООН про-терористи за да ограбят Божият народ Израел и неговата земя!
24
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
значи търсим помощ от палестина а пращаме оръжие на украина това какво ене става така в 21 век трябва дипломация ама няма читави дипломати пълно е сцър-ву-ли
23
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кой ли пък изобщо обръща внимание на едно дребно путлерче в международен мащаб? Кой, кога и дали изобщо го е канил на разговори, ако То не се самопокани?
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
О, Боже недей! И палестинския президент ще заповяда на пиратите?
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
To според мен по-вероятно на палестинецът да му се иска повече да освободят някакви обикновени моряци.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Голямата политика е най-голямото лицемерие, което може да съществува. На Рубльов му в все тая за палестинците, както на патладжана му е все тая за нашите моряци... Иначе и двамата много загрижени !!!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нашите политици не се интересуват от живота на българите, без значение дали са моряци или живеещи в България. Идат избори, а това значи нови евро милиарди за крадене. Въобще не се учудвайте на нищо!
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Я стане,я не стане.
17
2
 
13
 
! Отговори
Хаха ха преди 4 седмици
Помислих , че е призовал палестинеца да докара премиер
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Искам да чуя как звучи песента "Я, елате пиленца при батко, да ми пеете сладко, сладко" на руски език!
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Палестинеца няма да си мръдне пръста,това разбрах от дипломатичния му отговор.Но питам,защо нашите моряци се бутат между шамарите,когато там се води война?Друг път няма ли?
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нормално, българският не им е маййчин.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бесте Сабри ми е симпатична.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Някой да каже на Ферхундето и Луренцуто и Кросфитвеганбиостречдетокс скараджийчето по битиви, че ударението в думата "ястие" е на първата гласна "Я" и не се римува със "заптие".
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това което ти се случва в момента, е твоят живот!
10
1
 
9
 
! Отговори
До 12 преди 4 седмици
Никакви командоси, а се въртя надолу по източната турска граница, колкото тук да му се носи славата, че прави нещо командоско! Най вероятно предлагаше кюлчета и от ония пачки с пари като откуп, но нищо не стана!
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Едно време израелското разузнаване в Ирак беше пленило двама български шофьори и май им отрязаха главите защото хората не се върнаха а властите в Ирак съобщиха за намерени глави в някаква канавка. Тогава се носеха слухове, че Винетy е изпратил със самолет командоси в Ирак да се справят сами. Тогава никой не се усъмни в тази информация, защото Винету обичаше да си играе на държавник и правеше някакви ексцентрични неща за да се прави постоянно на важен. Обичаше да мyтрее пред камерите с мохабети.
8
0
 
1
 
! Отговори
кремвирш на мостик преди 4 седмици
До Бауза немощтта ле, ангцунг хамазки
7
7
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
допреди 2 дена се биеха в гърдите кой от сички шумкари бил "спасил евреите" вместо н.в. борис 3ти, днеска преговаряме с терористи. па бива.
6
7
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 седмици
Този протоколен президент няма никакви властови функции, освен да назначи с Указ посочен му от Лидера Борисов уж служебен премиер, а той е ясен гербераст, след като всички останали герберасти и Чобанов от ДПС, вежливо отказаха! Два мандата едни напористи тучни тикви не можа да махне, шерлатаните го преметнаха и с неговия рейтинг се намъкнаха в управлението и сега се чуди какво да прави, след като го направиха отличен Фигурант! За да прикрие немощтта си, ходи да отнема времето на господин Абас!