На дербито ЦСКА – Левски ще има гостуващи фенове

"Сините" искаха да има само домакинска публика
23 апр 2024 12:20, Александър Попов
6
На дербито ЦСКА – Левски ще има гостуващи фенове
Снимка: БГНЕС

Поредното издание на Вечното дерби между ЦСКА и Левски в събота, 27 април, от 16:15 часа на Националния стадион ще бъде с гостуващи привърженици на „сините“. Това стана ясно след извънредната среща в СДВР във връзка със сблъсъка между двата столични гранда от откриващия кръг на плейофите в Първата шестица.

ЦСКА и Левски се различават в позициите си относно това дали да има фенове на символичния гост в дербито, като „червените“ са „за“, докато „сините“ са на противоположното мнение след последните ексцесии по трибуните на предишното дерби, приключило с успех на „армейците“ с 2:0.

Тогава се стигна до обстрел с ракети между секторите А и Г на „Васил Левски“, както и до бой между стюарди и фенове в сектор А. В предишните няколко мача между двата отбора също имаше обстрелване с ракети.

„И двата отбора заявиха, че очакват на дербито 12-13 хиляди души от двата клуба. Днес не е коментирано предложението на Левски да няма гостуваща публика. Футболът е за феновете. Аз съм да има диалог и разбирателство, а феновете да се радват на футболната игра и да няма това, което става напоследък. Разбирателство между двата клуба имаше. Дано феновете проумеят, че това е една игра и по-добрият да спечели. Да няма такива неща, както напоследък. Заставаме на позицията футболната игра да радва феновете. Не е хубаво, когато ги няма по трибуните“, каза директорът на направление Първенства и турнири към БФС Валентин Чакъров, потвърждавайки, че позицията на футболния съюз е в подкрепа на присъствието на гостуващи фенове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ЦСКАЛевски
Още от Русия
Сталин е чудовище? Музеят в Гори разказва различна история
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 1 седмица
Дано стане хубаво дерби с много задържани, димки, факли, бомбички и ракетна престрелка между агитките.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СРАМНО Е ИМЕТО НА НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ ДА СЕ НОСИ ОТ ФУТБОЛЕН ОТБОР.
3
1
 
4
 
! Отговори
Не благодаря. преди 1 седмица
Защо да ходя? За да ме обстрелват с ракети и да ме бие охранителна фирма? Не благодаря.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой се интересува от БГ футбол Вчера Фенербахче направи реми навън със Сивас и Галатасарай дръпна с 4 точки 5 мача преди края ... Всеки мач Галатасарай играе пред 50 000 души своя публика и всички места бяха разпродадени още в началото на сезона Това е футбол и емоции ...
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само мъжкар като Гонзо ще оправи феновете.