Ден за Национално Бягство от Училище – 3.01.2011

18 хиляди са "за", а 14 хил. - "против" във Facebook
Обновена: 4 ное 2010 12:28 | 31 окт 2010 16:03,
462
Ден за Национално Бягство от Училище – 3.01.2011
Снимка: Dnes.bg

Масово бягство от българските училища готвят учениците. По този начин те ще покажат недоволството си от кратката продължителност на зимната ваканция.

Бягството се организира в социалната мрежа Facebook. Призивът, който е отправен гласи:

"3-ти Януари 2010 г. За ученициите на всички училища в България ще бъде неприсъствен ден или за поне, тези които смятат, че са ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция ".

Всъщност авторите са объркали годината на протеста. Вместо 2011, в призива са написали 2010. В заглавието на протеста обаче са поставили правилната дата. Щом става въпрос за училище на всички коментатори им става ясно за кога се организира масовото бягство.

На страницата "3-ти Януари 2011 г.- Ден за Национално Бягство от Училище" във Facebook се посочват още мотиви за ученическия протест:

"Тази наша демонстрация е продиктувана от желанието на ученици и учители ЗА ПРОМЕНИ в Образователната система на БЪЛГАРИЯ, която очевидно НЕ ДЕЙСТВА! НО за да има някакво наистина общонационално "БЯГСТВО" от ЗАЦИКЛИЛОТО ни ОБРАЗОВАНИЕ, трябва всеки един ученик ДА се включи и да не отиде ТОЗИ ДЕН на училище!"

Веднага след този призив е сложен и линк към страницата на образователното министерство, в която са публикувани ваканциите и неучебните дни през годината. Там е посочено, че зимната ваканция тази година е от 24 декември до 2 януари 2011 включително.

Коментарите обаче не спират:

- mnogo qsn0 4e shte prisystwam !!, пише Веселина Анастасова.

- pxhaxhax smqtay kfi rayti.. az na 3ti trqa si hodq s mahmurluka ot nova godina na daskalo ;d pak shi e golqmo napivane i oshte shi me dyrji sigurno, коментира под призива и Даниела Войнова.

da be deba i tupizma nedomislen shte ni sukra6tavat vakanciqta ne stiga 4e vsqka bojia sedmica ni mu4at s izpiti kontrolni i tem podobni gluposti ami 4e i vakanciite re6ili da ni sukra6tavat da ni mu4at o6te powe4e teq normalni li sa weee :x 100 % nqma da hodq nito na 3 ami i na 4 5 6 i 7 !!!, допълва Нанси Григорова.

Засега 18 000 ученици са заявили участие в масовото бягство, а още толкова се колебаят.

14 хиляди обачеътвърдо са обявили, че няма да се включат в ученическия протест за по-дълга зимна ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още по темата: ваканцияучилище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"одарихте"- е това не е грешка,това е неграмотност...
433
1
 
4
 
! Отговори
преди 13 години
Да бягат. За всички ще има отсъствия. На 4-ти ще отидат. Ако и тогава не, пак отсъствия. После изгонване от у-ще заради натрупани неизвинени отсъствия. Така поне ще останат свестните деца.
432
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За какво име на децата училище?Университите ще ги затварят, лекарите ги гонят, учените ги псуват...На власт са простаците- физкултурници с по 6-7 апартамента !
431
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кога е Ден за Национално Бягство от ГЕйБ???
430
4
 
8
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Пишлигарци драги,та Вие цала година сте във ваканция с бира и дрога в ръце!Келешлъци всякакви като този!Като Ви понесе течението,ще се сетите,но ще е фатално късно!Шоуто продължава,клоуните сте Вие!
429
1
 
5
 
! Отговори
studentka преди 13 години
kakto nie studentite mojemq da otidem na lekciq i na rabota na 3ti taka i uchenicite mogat ot kakvo sa se izmorili te imat edno zaduljenie da uchattttt!!!!
428
0
 
4
 
! Отговори
t-dog преди 13 години
Napravo sam vazhitena ot mudrostta na mladi i stari ... :(
427
0
 
3
 
! Отговори
КАНДИДАТ-МИНИСТЪР преди 13 години
ГОСПОДИН МИНИСТРЕ - ПРОВЕРЕТЕ СМЕТКИТЕ НА УЧИЛИЩАТА ЗА РАЗХОД НА КОНСУМАТИВИ - ПО КОЛКО НА ГЛАВА ОТ УЧЕНИЦИТЕ СЕ ПАДАТ - И ПО КОЛКО ПОЛУЧАВАТ!?!?!?
426
17
 
5
 
! Отговори
ало ало преди 13 години
При положение че в 21 век цялата необходима информация от учебниците я има в интернет и децата са по-образовани и информирани от учителите си, е безмислено въобще да се ходи на училище. Кога ще проумеят хората, че училището в този си вид е отживелица, която по никакъв начин не подготвя децата за живота!?!?
425
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всички сме ЗА
424
5
 
7
 
! Отговори
FABU преди 13 години
Одарихте му един чат, едни спорове, едни работи.. И пак не се разбрахте? Имаме лятна, пролетна и зимна ваканция и някои други почивни дни .. Относно Коледната ваканция са 10 дена , от които 3 или 4 не са празници , до сега не се сещам да сме почвали преди 6ти...Имаме си достатъчно учебни дни , че да ни съкращават и ваканциите? И не мога да разбера защо по-възрастните са срещу нас, какво като сме допуснали някоя грешка в коментара, еми случва се?Да ги махнат ако искат вскичи?Да се научим...
423
0
 
32
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
Допълнение от предния пост.Оставаме длъжници на децата си.
422
0
 
39
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
до 437Децата не са лоши,те просто живеят във време,което е на дълбока промяна на ценностната с-***,на акцентовано социално разделение на обществото,на една голяма несигурност и обърканост при възрастните.Ежедневно са свидетели на ескалиране на негативни и порочни ситуации - убийства,грабежи и т.н.Въпросът е, до колко имаме основание да недоволстваме, след като не създаваме, ние възрастните, нармална среда за учение,труд и удовлетворение на потребностите им ?Не можем да искаме без да даваме.
421
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе я трайте бе ***! Децата са си много добри! Това, че са написали, че ще се напиват, го правят защото искат да се подчиняват на комерсиалното общество, на което и вие се подчинявате, само дето вас никой не ви хули, а само ви хвалят за това! Така е, ако не се напиеш на Нова година значи си сдухан. И това е така, не защото децата които се напиват са лоши, а защото вие умниците сте създали такава ситуацията! *** лешояди! Пикая на такива *** като вас!
420
2
 
20
 
! Отговори
скуул преди 13 години
Ако може да не ходят на училище изобщо май ще е най-добре! И без това, щом до сега не са се научили да пишат на кирилица и с грешки не им трябва даскало! Разбирам да протестират за немърливостта на правителството, относно образователната система и това, че излизат уж научени, а не са, ще ги подкрепя, но за такава глупост просто е смешно!
419
1
 
7
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Какъв интелект струи от коменарите във Facebook групата. Хвала на такива интелигентни създания. Край на саркастичния пасаж.
418
0
 
25
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Ако всички си изпълняваха задълженията както трябва,то учениците щяха да пишат правилно на родния си език,студентите нямаше да стачкуват ,държавата щеше да е нормална във финансово отношение.Нямаше да има нужда от изтрезняване на 3.01.2011г.от т.нар.ученици.
417
0
 
22
 
! Отговори
az преди 13 години
Хаха! С този правопис, така като гледам и да идат на 3-и, и да не идат, все тая!
416
4
 
2
 
! Отговори
Dani преди 13 години
Аз не говоря в 1л ед.ч. ии наблегнах на това,че през тези дни се празнува и дори вие вече завършилите няма да сте в кондиция за работа,а какво остава за нас учениците :) и споменах,че ще има пияни,а не казах,че всички ще са,включително и аз :)
415
0
 
6
 
! Отговори
бивш ученик преди 13 години
Дани, абе пиле, кой те кара да се напиваш бе душа? Не можело да се ходи на училище на 3 януари, щото нямало кога да изтрезнееш...Ти по-умен довод не можа ли да измислиш бе дете?

Спонсорирани публикации