Ден за Национално Бягство от Училище – 3.01.2011

18 хиляди са "за", а 14 хил. - "против" във Facebook
Обновена: 4 ное 2010 12:28 | 31 окт 2010 16:03,
462
Ден за Национално Бягство от Училище – 3.01.2011
Снимка: Dnes.bg

Масово бягство от българските училища готвят учениците. По този начин те ще покажат недоволството си от кратката продължителност на зимната ваканция.

Бягството се организира в социалната мрежа Facebook. Призивът, който е отправен гласи:

"3-ти Януари 2010 г. За ученициите на всички училища в България ще бъде неприсъствен ден или за поне, тези които смятат, че са ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция ".

Всъщност авторите са объркали годината на протеста. Вместо 2011, в призива са написали 2010. В заглавието на протеста обаче са поставили правилната дата. Щом става въпрос за училище на всички коментатори им става ясно за кога се организира масовото бягство.

На страницата "3-ти Януари 2011 г.- Ден за Национално Бягство от Училище" във Facebook се посочват още мотиви за ученическия протест:

"Тази наша демонстрация е продиктувана от желанието на ученици и учители ЗА ПРОМЕНИ в Образователната система на БЪЛГАРИЯ, която очевидно НЕ ДЕЙСТВА! НО за да има някакво наистина общонационално "БЯГСТВО" от ЗАЦИКЛИЛОТО ни ОБРАЗОВАНИЕ, трябва всеки един ученик ДА се включи и да не отиде ТОЗИ ДЕН на училище!"

Веднага след този призив е сложен и линк към страницата на образователното министерство, в която са публикувани ваканциите и неучебните дни през годината. Там е посочено, че зимната ваканция тази година е от 24 декември до 2 януари 2011 включително.

Коментарите обаче не спират:

- mnogo qsn0 4e shte prisystwam !!, пише Веселина Анастасова.

- pxhaxhax smqtay kfi rayti.. az na 3ti trqa si hodq s mahmurluka ot nova godina na daskalo ;d pak shi e golqmo napivane i oshte shi me dyrji sigurno, коментира под призива и Даниела Войнова.

da be deba i tupizma nedomislen shte ni sukra6tavat vakanciqta ne stiga 4e vsqka bojia sedmica ni mu4at s izpiti kontrolni i tem podobni gluposti ami 4e i vakanciite re6ili da ni sukra6tavat da ni mu4at o6te powe4e teq normalni li sa weee :x 100 % nqma da hodq nito na 3 ami i na 4 5 6 i 7 !!!, допълва Нанси Григорова.

Засега 18 000 ученици са заявили участие в масовото бягство, а още толкова се колебаят.

14 хиляди обачеътвърдо са обявили, че няма да се включат в ученическия протест за по-дълга зимна ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още по темата: ваканцияучилище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
2
 
2
 
! Отговори
Dani преди 13 години
хахаха извинявам се за правописната грешка и за това,че ще Ви поправя,защото очевидно съм години по-малка,но НЕ ЗНАМ се пише отделно,за разлика от неграмотен :) не,че нещо и все пак благодаря за така натъртената моя грешка,вече ще ЗНАМ,че отиваш се пише с "о"
413
0
 
2
 
! Отговори
ехх преди 13 години
Не .. за жалост никога не съм била богатА , и при мен схемата беше същата .. парите за дрехи бяха от стипендии тогава по 21 лева ако помня правилно .. Става въпрос ,че Не стипендията ми е бил основния стимул за учене ..
412
1
 
7
 
! Отговори
Ли преди 13 години
незнам как ще Утидат на училище .. ама на теб май няма да ти е излишно да Отидеш там .. за още няколко годинки . Както всички хора ще отидем на работа .. как ? А студентите които имат изпити тогава и те ли да мрънкат ,че трябва да учат по празниците ??
411
11
 
2
 
! Отговори
Dani преди 13 години
Изобщо ама изобщо не разсъждавате правилно!Отговорете ми на няколко въпроса .... на вас ще ви се ходили на работа на 3ти,ден след празниците?и как според вас,вашите деца ще празнуват НГ до 6часа сутрента на 1ви,ще се наспят до 3 след обяд,а ако има пияни ще изтрезнеят :х следва семейната трапеза .... на 2ри ще обикаляте с тях роднини и приятели за подаръчета и парички и как на 3ти ще се получи да станат в 6;30/че някои и по рано/ и да утидат на училище????????????????????????????????????????????
410
0
 
16
 
! Отговори
BBB преди 13 години
То не става въпрос само за ваканцията, ами това, че децата не свързват училището с нещо хубаво. Но след като завършат и като ги завърти живота ще пеят друга песен, като всеки ден трябва да ставаш за работа и само грижи имаш. Деца, радвайте се на училището докато можете, там ще са ви най-хубавите моменти от живота!
409
0
 
7
 
! Отговори
бивш ученик преди 13 години
Че ние едно време да не сме имали повече ваканция??? Много на лесно се научиха сегашните. Ние тогава до 31 декември сутринта ходехме на училище, а на 2 януари бяхме на училище! После имахме ваканция от 16 до 26 януари и това беше, 10 дни, колкото и сега.
408
0
 
2
 
! Отговори
буба преди 13 години
Много си прав, но квото и да говорим, тия деца са наше творение и много точно олицетворяват всичко онова дет сме им налели в главите, така че...да си сърбаме супата :)Да са живи и здрави децата
407
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 13 години
Пич, това че ти си бил винаги богат, не значи че всички са такива. Аз едно време кат ученик за мен стипендията бе мн важна, макар и малка, с нея си купувах дрехите...от нашите пари не съм виждал. Друг е въпроса че повечето ми блузи бяха доста позакърпени, ама нямах пари за нови. И това не ми пречеше да уча, както и да бъда един от най-добрите - ходех по републикански състезания, че и един път бях пръв...
406
0
 
19
 
! Отговори
Материал! преди 13 години
Едно логично следващо протестче на учениците би било за намаляне цената на цигарите или легализиране на тревата в коридорите на училищата...Или възможност да се посещават чалга клубове до по-късничко и да се пие свободно алкохол... Така ги виждам аз нещата с този "материал"! :)
405
3
 
0
 
! Отговори
ехх преди 13 години
И от кога някой учи за стипендия ? Явно живея с грешната представа ,че човек учи за себе си , за да се изгражда като личност , да се осъвършенства .. Незнам колко си скапвате *** от учене , ама ми е интересно Ти къде ще си студент ? или чакай да позная понеже се скъсваш от учене - нБУ , Варненски свободен ?? Дано поне мама и тати имат парички да те пратят на запад та тогава да видиш какво е то учене и как ще даваш много парички за него ..
404
0
 
16
 
! Отговори
BBB преди 13 години
1.Защото те знаят, че да учиш и да не учиш, пак ще бъдеш на заплата от 400 -500 лв ако не си тарикат. 2. на 18 0000 деца родителите им явсно са били същите *** и са оставили всичко на самотек.
403
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какви коментари да пишат и какво друго да измислят - поколението родено от майки алкохолици и бащи мутри, кърмени с чалга и ***, в чиито съзнание да си *** е куул и да си пълна *** е в реда на нещата... "Бъдещето на един народ си личи по възпитанието и напътствията, които дава на децата и управниците си".
402
0
 
8
 
! Отговори
bo преди 13 години
Aaa, sopa deee....
401
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
to togava trqbva y4ila6tata da se prevurnat v 4algoteki , da ima po mnogo bira, vodka i treva.....i togava 6te sa mnogo dovolni
400
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
gotov material za magistralite po Ispaniq i vitrinite na Amsterdam....kude sa roditelite im??!!
399
5
 
4
 
! Отговори
opa преди 13 години
Абе не трябва ли да е Национален ден за национално багство вместо Ден за национално бягство. *** парчета....
398
2
 
1
 
! Отговори
LoveIsSky преди 13 години
pfFF ;X nqa da hodq na 3 Еsт =)
397
2
 
12
 
! Отговори
набор 76 преди 13 години
еййй много ги мързи тийновете, и без това не са особено грамотни, редовно чета навсякъде мнения с думи като еФтино, съжЕляват и тн.
396
6
 
4
 
! Отговори
@ преди 13 години
проблемът не е в тинейджърите,нито в учителите!!!проблемът е в системата на образованието ,защото се тъпчат насила със знания,а всяко нещо което е против естествените природни закони среща някакво противодействие.да знаеш,да се образоваш,да си в ,,час,,с новото,да познаваш историята си е прекрасно.но само когато е поднесено с разбиране към децата.защо много от българските деца не четат книги,защото ТРЯБВА,а не защото искат.системата трябва да се съобразява с децата,а не обратно!!!
395
1
 
26
 
! Отговори
буба преди 13 години
@Ученици, защо досега не направихте протест с искания за повече места за спорт? Защо не съм чул искания за повече игрища, басейни? това трябва да искате...ако бяхте по хитри, щяхте да кажете че на 3-ти няма идете щото искате повече зелени площи...тъпо и нагло е да не ходиш на 3-ти щото се мислиш за тарикат!!!@не-ученици, защо не мислите за децата и как да им направим по добри условия за живот? Защо още от малки ги заливаме с помията дето ние трябва да изчистим, но реално я изливаме върху тях?