100 000 вече са за масовото бягство от училище

Националният ден за „чупка от даскало” е 3.01.2011 година
Обновена: 7 ное 2010 14:19 | 7 ное 2010 14:17,
178
100 000 вече са за масовото бягство от училище
Снимка: Facebook

Вече близо 100 000 ученици подкрепят готвеното масово бягство от българските училища. Причина за това е протестът на младежите срещу кратката зимна ваканция, която започва на 24 декември тази година и продължава до 2 януари догодина включително.

Още по темата
Мнения по темата подрастващите разменят в социалната мрежа Facebook, чрез която организират голямото бягство.

„3 януари 2011 г. ще бъде неприсъствен ден за тези, които смятат, че са ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция", гласи призивът.

Организаторите на ученическия протест са обявили датата 3 януари 2011 година за „Ден за Национално Бягство от училище”. Това наименование носи и страницата във „Фейсбук”, в която дебатът по

„Какви са тия ваканции по 5 дни?!?!?! Кога ще си починем, като ще ни набъкат с домашни?! ИСКАМЕ МИНИМУМ 2 СЕДМИЦИ И НЕ НИ ПУКА ЗА МАТЕРИАЛА!”, коментира Милена Трифонова. „are hoim nekade da piim :)”, пише Иван Димов.

„Не е честно политиците, които не правят нищо по цяла година, да почиват два пъти повече от нас!!!”, пък е мнението на Петя Стойкова.

Организаторите на ученическия протест обясняват действията си от страницата в социалната мрежа.

„Тази наша демонстрация е продиктувана от желанието на ученици и учители ЗА ПРОМЕНИ в образователната система на БЪЛГАРИЯ, която очевидно НЕ ДЕЙСТВА! НО за да има някакво наистина общонационално "БЯГСТВО" от ЗАЦИКЛИЛОТО ни ОБРАЗОВАНИЕ, трябва всеки един ученик ДА се включи и да не отиде ТОЗИ ДЕН на училище !”

„3 януари е посочен за първи учебен ден от Новата година, тъй като се пада в понеделник, затова е логично занятията да започнат в началото на седмицата, каквато е била практиката досега”, коментираха от образователното министерство.

„Темата ще я коментирам на 3 януари, сега не ме занимавайте с това”, заяви пред Dnes.bg премиерът Бойко Борисов.

Към момента 50 хиляди ученици са заявили категорично, че ще се включат в Националния ден за бягство. Още толкова все още се колебаят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До тук се стига като всички винят за всичко всеки,само се огледаите, имам дъщеря в 10 клас на родителска среща бяхме само двама родители!!!!!!!!!!!До тук се стига когато няма и държава,за алкохола на непълнолетни за наркотиците за часа вечер и т.н.И това е бъдещето,мамамио !ТРЯБВА НЯКАКЪВ КОНТРОЛ защото всичко се изплъзва от контрол тотално, и ще става по зле.
21
12
 
17
 
! Отговори
Ученик преди 13 години
20, малките *** имат инициатива за глупости. Щели да бягат от даскало... Бяга им се не защото искат нещо да се промени, а защото на 3-ти ще са още пияни. Простаци с простаци. Това е протест за алкохола, а не протест за образованието!
20
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво храните децата бе? Вие да не би да сте протестирали някога срещу ниските заплати, срещу калпавото здравеопазване, въобще срещу нещо надигали ли сте глас ? Поне малките имат инициативата, която вие нямате.
19
16
 
27
 
! Отговори
Ако имах власт... преди 13 години
Само униформи, желязна дисциплина, връщане на бригадите и ТВУ-та за най-дивите, това е начинът!
18
3
 
17
 
! Отговори
Онанимен преди 13 години
абе Илияне,абе Велков,абе джурналя такава ... къде ги видя тези 100 000 ученика? А? 7,855 People Like This .... за да ти четат умрялата статия малко послъга,нали? :)
17
15
 
13
 
! Отговори
келеши преди 13 години
Да вземе някой да ги научи на обноски и култура! и нека да им дават повече домашни и по малко време да остава за кафета и дискотеки!
16
10
 
28
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Аз в момента съм 10-ти клас и се спуквам от учене!!! 5 дни вак. са ни абсолютно недостатъчни!!! Направо са си нищо!!! Това никога не е било! А на #1 ще му кажа: Да ходят да копат тези, които не учат и учебник не са отваряли!!! ЯСНО !?!!
15
11
 
18
 
! Отговори
fdf преди 13 години
Всичките застаряващи чичковци и лелки се настаниха тука, да коментират какви били учениците, какво правели и колко учели, и най-вече как да ги накажем нещо ако може.Само дето сте забравили, уважаеми дами и господа, че и вие сте били ученици някога...ПП.Не съм ученик, приключих с училището преди няколко години ;)
14
8
 
16
 
! Отговори
беглец 2010 преди 13 години
Направете го този ден национален празник! Децата бягат от училище, армията ще бяга от охрана на границите, депутати ще бягат от народното събрание, учителите няма да преподават, защото ще бягат от децата, шофьорите ще бягат от автобусите, летците ще бягат от самоолетите (само с парашут и здравна книжка в ръка!), ел.техниците ще бягат от електростанциите и т.н.. Нека стане национален ден на бягството! А на другият ден, все пак ще трябва да се работи, защото купона е до време, а дългът ни зове?
13
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, протестирайте против това, че *** ги возят с автобуси на училище, а вие мръзнете по спирките!
12
9
 
19
 
! Отговори
Todor преди 13 години
Ето това постигнаха с образованието , ученици сами да решават кога ще ходят на училище. Не стига че критериите по коите се учи се занижиха ами вече не ходят на училище , а ние по възрастните ще искаме тези хора след време да са отговорни и да работят. Боже пази България и най вече от нас самите ни пази.
11
7
 
14
 
! Отговори
rainbou1 преди 13 години
Родителски, то и сега може - преди няколко седмици имаше репортаж в Капитал мисля точно за такова семейство.А въпросните ученици не се ли замислят за родителите си, които нямат право на такова бягство, защото ако го направят, разглезените им дечица няма да имат пари за пиЙне.А какво да кажат тия от Американския Колеж например, дето хем си плащат, хем ги правят диви и щастливи 2 пъти в годината с по 1 месец сесия.
10
5
 
22
 
! Отговори
Васката преди 13 години
Прави са децата! Ваканцията е наистина малка. Още повече, че това "гениално" решение ще натовари изключително много родната пътна мрежа. Представяте ли си какво ще е на 2 януари, когато всички се юрнат да се прибират по градовете, за да може децата им да са на училище следващия ден? Като прибавим и вероятността по това време снегът пак да ни е изненадал, картинката по пътищата не ми изглежда приятна. Явно това решение е взето без мног да се мисли.
9
10
 
18
 
! Отговори
До Родител преди 13 години
Някой да те е спрял да си учиш детето вкъщи? Плюс това не стига, че голяма част от учениците са неграмотни, ами и искат повече време да ходят да пият и да се друсат!
8
4
 
30
 
! Отговори
Родител преди 13 години
Този протест е един симптом. Няма смисъл да мъдруваме дали ваканцията е дълга или къса, и дали децата трябва да бягат или да не бягат. Децата реагират по детски - хаотично и незряло. Но дори и в детските им протести се вижда зов, на който възрастните трябва да обърнем внимание.
7
15
 
12
 
! Отговори
M.P AUSTRALIA преди 13 години
Da naistena e mnogo krata vakansiata. sporet men trabva da e 14 rabotni dena.
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смехории :) те като ходят в училище сигурно се "спукват" да учат, нали? Все едно не знаем какво е положението в училищата... Депутатие не ходят в парламента, понеже бойкотирали нещо си, лекарите не работят- не им стигали заплатите, полицаите протестират... децата не ходят на училище... После българките не искали да раждат в БГ...
5
7
 
20
 
! Отговори
Родител преди 13 години
Моля ви, признайте най-накрая в България правото на родителите да си учат децата вкъщи. Има крещяща нужда от алтернатива на сегашната система. Не виждате ли, че нито учителите, нито родителите, нито дори и децата вече имат вяра и доверие в нея. Защо трябва да напускаме България, ако искаме по-добро образование за децата си?
4
20
 
37
 
! Отговори
Някой преди 13 години
Уважаеми " ученици " мисля , че и тази ваканция ви е много. Вие като ходите на училище да не би да учите ? Ходите си на почивка. А за бягството като го направите какво показвате ? Какво бъдеще очаква България с хора които искат да ходят някъде да пият и да правят всичко друго , но и да се образоват. Замислете се .
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че кой е ходил на училище на 3ти януари???