Едва 5 шестици на матурата по литература за 12-и клас

161 пък са тези по математика от явилите се 55 хил. ученици
Обновена: 11 юни 2012 13:14 | 11 юни 2012 13:00,
48
Едва 5 шестици на матурата по литература за 12-и клас
Снимка: архив, Булфото

Резултатите от зрелостните изпити за 12-и клас от тази година са по-ниски от постигнатото на матурите през миналата година, обяви заместник-министърът на образованието Милена Дамянова.

Още по темата

5 са пълните шестици по български език и литература, а темата, по която писаха зрелостниците бе:"От здравия разум до поетическото безумие в "Под игото".

161 са отличните оценки по математика, като и на двата изпита се явиха над 55 хиляди ученици.

Зрелостниците вече могат да си проверяват резултатите от матурите на сайта на МОМН - с ЕГН и с входящ номер, посочи Дамянова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
bioohazard преди 11 години
кажете как да си видя резултатите от матурите,тия няма влизане в техния сайт,баси и миналата година е било същото,обявили резултатите,но ше можеш да влезеш в сайта им след48 часа,дахти простотията...
19
0
 
1
 
! Отговори
tanq преди 11 години
измишлъотини**
18
4
 
9
 
! Отговори
tanq преди 11 години
охоооо повярвайте ми, Ben, матурите не са измишлютини...показват кой струва да си вземе дипломата и кой НЕ! :) НИщо лично. Аз съм ученичка и нали виждам какво става в класът ми:) Половината няма да си вземат матурите, да не говорим пък, че въобще не знаят за какво става въпрос ...не им пука:)
17
0
 
11
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Перефраза: " От болния разум до политическото безумие " - актуална тема за обсъждане ,че може и за матура.
16
6
 
12
 
! Отговори
Ben преди 11 години
Тези матури са измишльотини и трябва да се премахнат. И какъв е смисъла 5 години да учиш и да си отличник, и някой *** да ти съсипе бъдещето накрая. Явно матурите запълват времето и часовете на даскалите, от които и без това файда няма предвид информацията, която може да получиш по всеки предмет от интернета. И тая *** тема с Вазов ще е критерий за оценка-смехории
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярно тази тема си е едно безумие, на този който я измислил. Точно такива умници провалят бъдещето на децата.
14
3
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Тези матури трябва да се премахнат! Не може деца от елитни гимназии с добро обучение и деца от училища с изисквания, колкото за една тройка да мерят сили в един и същ изпит! Да се въведе единна система за обучение, с еднакви изисквания и тестове за гимназиалния етап и тогава да се пуснат тези матури. Да не говорим, че има места,където се преписва и подсказва.Обучението е под всякаква критика в училищата.Ако не са частните уроци децата ни ще са още по-зле.Да не говорим за неграмотността на темата
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До mmmНе зная дали си зрелостник или не, но като ти гледам правописа се чудя с какъв кураж се наемаш да коментираш. За сведение изреченията започват с главна буква и в българската азбука има буква "Ч".Дали темата е добре формулирана или не решават други.Племенницата ми има 5.81.Не вярвам някой в училище да те е учил да пишеш по този начин. Та да си дойдем на думата. Какъвто правописа, такъв и резултата.Все пак оценката не се формулира само от темата, нали?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
премахахте ми коментара, но отново ще напиша.Сайта на МОМН не работи .Опитайте да си проверите резултата и ще се измъчите.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и с всяка изминала година ще стават все по-ниски и по-ниски, нали трябва да се слеем в едно нискообразовано и нискоинетлигентно стадо, че иначе е твърде фрапираща разликата между народа и управляващите го, трябва да ги уеднаквим, спешно е
10
1
 
6
 
! Отговори
Божидара преди 11 години
Вазов ми е любимият автор,а "Под игото"- любимата книга.Смея да твърдя, че съм прочела доста повече от книгите залегнали в учебния план.Силно се надявах именно Вазов да се падне на матурите, но просто темата не беше от най-благоприятните, меко казано. Въпреки това, аз и почти всичките ми съученици и приятели имаме над 5.50.Дано изведат някакви общи данни за оценките!Успех на кандидатстващите!
9
0
 
7
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 11 години
Пробива в сайта на МОНМ се оказа цел непостижима.Излишно беше дразненето преди 18ч.Що се отнася до темата по бълг.език ,то тя си е по-скоро философска, отколкото литературна.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като не могат да издържат на толкова потребители да бяха обявили резултатите другаде ............. а за темата нямам думи, час и половина се чудих какво да напиша и едвам сглобих 2 страници
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дъщеря ми има 5.89 по български и 5.88 по математика. Не е ходила на частни уроци, готвила се е сама в къщи. Въпрос на мотивация.Естествено, най-лесно е да ревнете, че нещата са много трудни и вместо да се опитате да накарате детето си да учи, търсите вина в учителите.А после се чудите защо младите трудно се реализират!
6
2
 
3
 
! Отговори
... преди 11 години
Абе тоо какво да се каже за темата!? Ама навремето си спомням една история дето самия Вазов беше получил двойка за съчинение върху един от неговите собствени разкази, така че не е чудно за тоя нисък резултат!
5
0
 
4
 
! Отговори
Гергана преди 11 години
Е, тя темата, че не е да си отхапеш от нея, не е ... Но все пак, като имаме предвид преобладаващата шльокавоца в интернет пространството, грешно написаните табели навсякъде и мотивацията на учителите - сякаш обяснението е друго.
4
3
 
0
 
! Отговори
Аз Казах! преди 11 години
Бастуни , явно в бъдеще ще е рядкост да се запознаеш с човек , който е умен и си разбира от работата
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От здравия разум до поетическото безумие в "Под игото"." Що за безумие?!?!?Трябва да има само тест (мултипъл чойс) по български език и някакво есе евентуално, а не тези соц простотии с писане по теми, отговори на литературни въпроси и подобни безумия.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
После не искали да учат,ами с такива теми как да искат!
1
3
 
15
 
! Отговори
mmm преди 11 години
ами каквато темата такива и резултатите какво поетичко безумие в под игото? ех да ви види вазов сега......темите са толкова изкълчени 4е са доста дале4 от действителността,и искат високи резултати....