Академичната година не трябва да се губи заради окупацията

Клисарова: Не бива образованието да бъде свързано с политиката
Обновена: 30 окт 2013 10:49 | 29 окт 2013 14:10, Анисия Иванова
26
Академичната година не трябва да се губи заради окупацията
Анелия Клисарова, снимка БТА

Министърът на образованието и науката професор Анелия Клисарова смята, че не бива академичната година да бъде изгубена заради студентската окупация. Това не бива да се допусне нито от ректорите, нито от студентите, заяви министърът в Добрич.

„Всеки млад човек има право и трябва да изразява гражданската си позиция. Нека да помислим, правилно ли е това да се случва в университета? Защото има и много млади хора, които имат друга гражданска позиция, трябва да уважим и тяхната. Не бива образованието да бъде свързано с политиката, ако искаме да имаме добро образование”, смята министърката.

Още по темата

По думите й младите хора са достатъчно отговорни да не загубят учебната година заради гражданската си позиция, но в крайна сметка решението е тяхно.

Клисарова бе категорична, че стратегията за висше образование ще бъде дискутирана със студентите и подчерта, че от особена важност е да се акцентира върху връзката между средното, висшето образование и бизнеса.

С директори на училища и детски градини от Добрич министърът обсъди проектозакона за училищното образование и предучилищното възпитание. Като най-сериозни проблеми в средното образование бяха очертани отпадането на учениците от училище и младежката безработица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.