Менда Стоянова: Образованието трябва да е практически насочено!

Форумът "Финансовото образование за устойчива икономика" започва на 11 май
4 май 2015 16:35,
7
Менда Стоянова: Образованието трябва да е практически насочено!
Снимка: bgonair.bg

Самият Стив Ханке следващия понеделник ще е в София - основен лектор на форума "Финансовото образование за устойчива икономика", организиран от медийна група България он ер, Инвестор.бг и телевизия Блумбърг. А ние продължаваме да питаме хората, от които днес зависят финансите, образованието и икономиката, нужно ли е финансовото образование да залегне в учебните програми? Какви трябва да са връзките между бизнеса и образованието, за да просперира икономиката ни? Днес ви предлагаме гледната точка на Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента, според която държавата трябва да е медиатор между бизнеса и образованието.

Трябва образованието да прегледа своите програми. Особено по някои специалности, така че наистина знанията които дават в средното училище и във висшето училище да са повече практически насочени. Излизайки един човек от средно училище, той трябва да е получил някаква нормална средна грамотност за това какви са очакванията на бизнеса, каза Менда Стоянова.

Чуйте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
6 преди 8 години
По скоро ПРАКТИЧНО.,като твоето.
4
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 години
Оправи финансите, давай сега образованието, щото по 5000 ученици се отказват от училище по така наречените "Семейни причини" от мизерия!
3
1
 
10
 
! Отговори
55 преди 8 години
Тази бабува на коалицията,оправи финансите и сега е на ред образованието.Кажи в коя западна страна ще учат твоите деца или внуци,че да насоча и моите там!С чуждите деца е лесно-дуални чираци,калфи...Абсолютни демегози-те мразят собствения си народ,който ги храни! "Висок образователен стандарт за всички деца!"Тони Блеър
2
0
 
9
 
! Отговори
Цирк преди 8 години
Ми насочете го ВЕЧЕ 5 години управлявате имате мнозинство? Действайте! Стига ЩЕ ЩЕ ще .....
1
0
 
19
 
! Отговори
експерт преди 8 години
Тези хора представа си нямат какво се случва действително в образованието.Неграмотни хора получават дипломи зареди делегираните бюджети.Това е бомба със закъснител-я асансьор ще пропадне,я сграда ще се срути.