Учителка на 97 години на парада в Пловдив

Стефана Танева пак би се върнала да преподава руски език
Обновена: 24 май 2015 21:48 | 24 май 2015 16:07,
24
Учителка на 97 години на парада в Пловдив
Стефана Танева. Снимка: Dnes.bg

Стефана Танева е на 97 години и има 25 години стаж като учител. С носталгия тя изгледа днес шествието по случай 24 май в Пловдив. 

"Учителите са най-неоправданите, но с най-голям духовен и физически труд", каза пред Dnes.bg възрастната жена.

Тя е преподавала руски език в едни от най-големите пловдивски училища и днес твърди, че отново би се върнала да преподава, ако някой й предложи това.

Празникът на Светите братя Кирил и Методий за първи път се отбелязва в училището на Найден Геров в Пловдив преди 164 години. Век и половина по-късно по улиците на града премина празнично шествие, в което се включиха хиляди ученици.

Пред Хуманитарната гимназия в града, която носи името на братята, се събраха възпитаници от всички 50 пловдивски училища.

"Днешният празник е свещен за цяла България и се радваме, че представяме нашето училище", заяви едно от децата, които се включиха в парада.

Шествието за 24 май в Пловдив бе водено от пловдивския владика.

"На днешния ден бих пожелал да бъде благословено спасителното дело на равноапостолните братя Кирил и Методий и духът им да вдъхновява всички учащи", каза за Dnes.bg Пловдивският митрополит Николай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Александър преди 8 години
До Анонимен 18Моля, нека аз да си нося отговорността за написаното! Няма "според теб"! Каквото съм казал, аз съм го казал и не разрешавам на разни алитерати да влагат свой смисъл в моя текст! Ясно? Представи си, че те продължа така: "Или може би според теб в Италия, Испания и Япония нямат поети и писатели?". Неприятно, нали! Не си ти, който ще ми казваш колко "леко да превъзнасям"! Това, което съм написал не важи за ВСИЧКИ останали езици! Не важи за андаманския, за езика на калапалосите, на она
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Александър до Шоп 13Това, което си написал важи и за останалите езици. Или може би според теб в Англия, Франция и Германия нямат поети и писатели? Така, че я по-леко с превъзнасянето.
10
2
 
3
 
! Отговори
Александър до Шоп 13 преди 8 години
До ШопТи пак си на опашката за сороски помощи! А, в рот тебя? Да знаеш руски не е толкова лесно, колкото ти се струва, ***! Руският е много богат език - само за цветовете на конете имат повече от 20 думи. Великолепна нюансировка на изказа! Модалност - от най-нежно и красиво до грубиянско и мръсно! Невероятна музика на поезията! Велики, световно признати творци! *** да повръщаш на тази тема на Запад! Ще те изхвърлят отвсякъде, ***! За западняците Достоевски, Толстой, Чехов са светини! Понял?
9
1
 
2
 
! Отговори
15 преди 8 години
13 сцепи *** за днес, а може би и за месеца.
8
13
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Учителките по руски беха най-простите даскалки навремето, както и цялото русофилско съсловие междувпрочем.
7
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, учете руски! Той е най-богатият език в целия свят. Пазари в Русия има доста. Няма срамен език. Моята баба, Бог да я прости, знаеше турски и еврейски /била е слугинче като дете в турски и еврейски къщи/ и искаше да ме научи, но аз не пожелах...били просташки езици. Сега съжалявам. Всеки език е прозорец пред света.
6
0
 
9
 
! Отговори
Сидни, нека аз да ка преди 8 години
жа, нека аз! Hiter иска да каже че от умопомрачение, снобария и възгордяване основано на лош социален произход си си загубил идентификейшън-а. Анадънму??
5
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Статията е пълна с грешки - срам за празника
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, тя вижда само празничната част, ама ако се върне в училище, само като види за какъв зверилник става дума, ще избяга още първия час. Просто старите хора си живеят с някакви идеални спомени и са забравили каква е била реалността, но ако могат да се върнат назад няма да са толкова възхитени.
3
5
 
23
 
! Отговори
Антисоросоид преди 8 години
Веднага вдигнете пенсионната възраст на 80-85 години!
2
9
 
18
 
! Отговори
homo sapiens преди 8 години
Такъв парад добре, а гей парад кога?
1
7
 
34
 
! Отговори
Николай преди 8 години
*** журналисти, парад е тържевственно преминаване на военна техника и войски. Какъв парад на 24 май? ***, вие даже елементарни неща не знаете.