Всеки четвърти българин е с обезщетение в Германия

203 000 нашенци живеят там, основно в Берлин, Хамбург, Мюнхен
27 авг 2015 15:22, Анисия Иванова
40
Всеки четвърти българин е с обезщетение в Германия

Всеки четвърти българин в Германия получава обезщетение за безработица от Агенцията по заетостта, пише Der Spiegel. Данните показват, че нашите сънародници си намират работа в европейската държава по-трудно, отколкото северните ни съседи.

Гражданите на България и Румъния се различават съществено по отношение на интеграцията в пазара на труда. Статистиката показва, че към май 2015 г. безработицата при българите в Германия е била 16,2 на сто. При румънците нивото е значително по-ниско - 6,4%.

Съответно лицата от български произход, получаващи обезщетения от германската социална система, са 27,6%, докато при румънците те са едва 11,5%.

В Германия българите са концентрирани основно в Берлин, Хамбург, Мюнхен, Нюрнберг, Франкфурт и Дуисбург. Броят им към април 2015 г. е 203 хил. Около 85 хил. от тях имат трудови отношения с германски работодател, а 54 хил. или 27,6 на сто от всички български граждани в Германия се ползват от помощта на приемащата държава. За сравнение германските граждани, ползващи правото на помощ, са едва 7,5 на сто.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
7
 
! Отговори
Ханс преди 8 години
Да се чете - Всеки втори български ром е с обезщетение в Германия. А отделно всеки германец е шокиран, след като му заявите и покажете нагледно, че етническите българи не са *** и не говорят турски език.
20
6
 
6
 
! Отговори
ХАЛИЛ преди 8 години
Много се филмирате бе българЧЕТА. Какво храните вие точно? Та нали точно за това се говори в статията, а именно, че сте неспособни да се интегрирате и преживявате благодарение на социални помощи. В Германия работите главно в строителството и сте най-ниско платени от всички чужденци. Дори Пакистанците работят за повече от вас, защото са по-умни и си търсят правата. Жените ви компаньонки (тоест...), а другите ги издържа държавата. Не случайно в UK социалните помощи ги спряха точно заради вас.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...Важното че европейски, глупави демокрации(ние) ги хрантутим и им плащаме.Всяка една от жените им е забулена с фередже или бурка надянала на смрадлив *** шалвари и бута поне една детска количка и около нея подскачат още 5,6 отрочета.В джамиите им които никнат като гъби след дъжд, открито призовават към джихад и събират пари и набират доброволци за терористите и Ал Кайда.Сега сигурно разбирате, защо цивилизована Европа гледа негативно на 55 годишното присъствие на тази ***,да не говорим за опити за влизане в ЕС.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като скакалците!Всички големи градове в западна Европа са претъпкани с тази мюсулманска ***. Нямат голям мерак да работят или да учат и 80% от младежите им са криминално проявени. Цели части от тези европейски градове, са превърнати на огромни гета ,където и полицията се страхува да влезе! 90% от тях живеят от социалните и детски помощи(на нашия гръб) и каквото припечелят по криминален начин.Не проявяват никакъв интерес да се интегрират от 55 години насам.Размножават се ужасно бързо(поради безделието),без да се запитват дали са в състояние да изхранват семейството си.
17
0
 
7
 
! Отговори
грешите преди 8 години
По скоро всеки 40- ти римлянин
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХАЛИЛ:Е, кво да праим ся, не можем всички като вас, с арабските имена, да бачкаме с *** си. Мит дем аршлох, викам, дас зи арбайтен, вие, с арабските имена.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи в кавички.
14
1
 
3
 
! Отговори
Севим преди 8 години
До Анонимен е заповядай обещавам ти че ще се чувстваш по добре от БГ тук ще ти костват само 3 месеца докато се управиш ако има кой да се занимава ав БГ цщл живот.
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимна преди 8 години
Живея и работя в Кьолн от 13 г. Мога да заявя че българите тук просто не знаят езика и нямат желание да го научат. Работят като строители или в месокомбинат и това е. Тъпотия, много злоба и завист- това е българинът в Германия
12
2
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
"ще ми трябват малко време докато се окопая после ще ми носят помощи"Смееш се, ама е точно така. Те отначало работят нещо, но е толкова зле платено, че социалните им додават. Накрая съвсем се отказват и минават на пълни социални - въпросните 27,6%. Но иначе 80% са на някакви помощи - малко или повече.Толкова по въпроса за "ценните български специалисти", които Западът "заграбвал", хахахаИ като включиш и милиардните евро-трансфери за България и ти става ясно германците как ни "обичат", хаха
11
19
 
5
 
! Отговори
ХАЛИЛ преди 8 години
До Да бе даНе ме разсмивай. Много на сериозно се взехте вие българите. Знае се в цяла Европа, че вие сте най-нисши където и да отидете. Жените ви работят главно като....а мъжете ви по-далеч от общи работници не стигат. Другите са на социални.
10
3
 
2
 
! Отговори
zdr преди 8 години
Kolko sa pomoshtite v germania 4e tolkova mnogo hora jiveqt v tazi skapa darjava na pomoshti?
9
4
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
"Ми що не си дойдат в България - нали сега сме евроатлантици, свобода, демокрация, пазарен капитализъм"Забравяш, че без изброените от теб неща щяхме да сме още по-зле.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам само изявени тупанари коментират тука !Това е бизнес за точене на Европа.Повечето работят тук незаконо и точат пари от други държави.Това става много лесно и аз познавам поне 10 човека дето го правят защото 800 евро на месец са сериозен бонус за един човек тука и там.Тупанарите щом дават помощи нашите правят опашки по един километър за оформяне на документи лично съм ходил в тяхните съвети.Като видях опашката се отказах от тия помощи иначе 800 евро всеки месец .
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заминавам и аз за Берлин , на 47 години съм , ще ми трябват малко време докато се окопая после ще ми носят помощи..
6
2
 
14
 
! Отговори
V преди 8 години
Статията не отразява цялата истина. Има много Българи, повечето интелигентни, които си работят, но с немските си документи.
5
3
 
25
 
! Отговори
Нерон запали Рим преди 8 години
Да се чете:Всеки четвърти с БГ паспорт в Германия е от римски произход !
4
7
 
10
 
! Отговори
Petar, NY преди 8 години
Ето това е една от причините да емигрирам в САЩ, защото * не могат да дойдат до тук. И да дойдат ще ги вкарат в затвора. На българите емигранти в Европа пожелавам успех.
3
1
 
9
 
! Отговори
dominici преди 8 години
В това видео, освен че е видео, няма нищо повече.
2
0
 
12
 
! Отговори
Да бе да преди 8 години
.*какви

Спонсорирани публикации