Кунева при "Америка за България", търси помощ за учителите

МОН и фондацията ще засилват сътрудничеството си
26 юли 2016 13:20,
68
Кунева при "Америка за България", търси помощ за учителите
Снимка: Министерство на образованието

Просветният министър Меглена Кунева потърси помощ за българските учители от фондация "Америка за България". Тя се срещна с действащия президент на организацията Нанси Шилер, съобщиха от министерството на образованието.

"Учителите нямат мотивация и подкрепа от обществото. Затова те са мой приоритет и искам да бъдат издигнати отново сред най-престижните професии", заяви Кунева, цитирана от "Фокус". Тя посочи като голям проблем пенсионирането на 45 000 учители през следващите 10 години.

Още по темата
Според Кунева трябва да бъдат насочени публични и частни инвестиции към стимулирането на учителите и тяхната квалификация. По този начин ще се подобри качеството на българското образование.

"Америка за България" е инвестирала близо 100 млн. долара в българското образование по различни програми през последните шест години", каза Нанси Шилер. Фондацията работи със 783 училища в 260 града и е достигнала до 210 000 ученици, 7000 учители и 150 директори.

Фондацията си партнира с български университети, училища, библиотеки, читалища. Финансирани са 125 образователни проекта и програми.

Министър Кунева разясни подробности за реформата в образованието, влизаща в сила от 1 август 2016 г., за новите стандарти и за Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж".

Тя постави също акцент и върху проблема с ромите, които напускат рано училищата и остават необразовани. Меглена Кунева и Нанси Шилер се разбраха да засилят сътрудничеството си в сектора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напоследък всите министри и онзи на командващ отсрещния тротоар са с последна степен слънчасване. Чак толкова глупости и дивотии на час не е бивало! А котарака мърка доволно по границата и се кани да ходи за риба! Славно племе! Поне една лудница да работеше като хората, а то ...
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева помогна на енергетиката в България сега ще унищожи и образованието. Тежко на Милата ни Родина от такива продажни политици. България си имаше достатъчно добро образование но тези които не искат да ни има го унищожиха.
23
2
 
24
 
! Отговори
Баба Вуна преди 7 години
Цитат на Алън Дълес - бивш шеф на ЦРУ"Ние ще хвърлим цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от бившия социалистически свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. Как? Ще намерим единомишленици в тези страни. Ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството, т.е. безнравствеността. Нужни са описания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици.Простащината, наглостта, лъжата, измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До УчителДелегираните бюджети не са нищо лошо, сами по себе си, проблемът е в това, че парите, които са определени за издръжката на един ученик, са кошмарно ниски. За увеличаването на тези разходи / които са ДОКАЗУЕМО недостатъчни/ трябва да се борят учителите, а не срещу ДБ. Ако премахнат ДБ, ще запазят парите за образование на сегашното ниво, което няма да промени нищо в системата, само дето картината ще стане достатъчно мътна, един бонус повече за управляващите!
21
1
 
14
 
! Отговори
Учител преди 7 години
Нямаме нужда от подаяния нито за квалификацията, нито от "уважението на обществото".Махнете делегираните бюджети и ни оставете да си вършим работата."Обществото" вече не цени знанието и образованието , защото намира първото за излишно, а второто просто се подарява.
20
1
 
28
 
! Отговори
grajdanin преди 7 години
*** долни, ще промиват мозъците на децата ни, пък и тая им отишла на крака...
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мръсните американски пари могат да възпроизвеждат единствено мръсотия... и да заливат с нея децата ни. Писна ни! Вън, мари *** кунева, от министерството, а и от България!!!!
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой упълномощи госпожата да договаря неща, толкова важни за бъдещите поколения на страната? Можеше и Свидетели на Йехова да покани, нали? Или имамите? Ало! Има ли някой на кормилото или наистина сме на автопилот?
17
0
 
25
 
! Отговори
fsd преди 7 години
Аз мисля, че няма никаква логика в това, една държава да налива пари в образованието на друга държава, ако не печели нещо от това. И понеже американците са майстори в печеленето на пари и власт, стигам до извода, че наливат смешни (за тях, а и за нас) пари, а купуват шанса да промиват мозъци от най-ранна детеска възраст. Явно се опитват да създадат ново, проамериканско поколение в държави със слаби защитни механизми. Това могат само американци да го измислят и е еквивалент на играчките-бомби.
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички, които гадаят, ще кажа, че всъщност "Америка за България" вече участва с няколко проекта в системата на образованието у нас. Най-популярен е "Заедно в час". Оценки за този проект с лекота могат да се открият в нета, така че - приятно четене!
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че историята ни я подменят е видно но кой го разрешава -продажен политик-хрантутник
14
0
 
20
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Да беше отишла при ердоган направо, Америка срещу България е най долната официална фондация у нас, заедно с имамите салафити. Тя инвестира само в нашето унищожение, изгоненете ги моментално
13
1
 
22
 
! Отговори
6777 преди 7 години
Нямат работа в образованието. Цедете ги за публични проекти, но ги дръжте далеч от децата ! Там ги учат само за холокост, педерастии и малцинства !
12
1
 
22
 
! Отговори
13 преди 7 години
Не ти ли омръзна да си просяк и бедняк? Не е ли по-добре да се съберат данъците от мутри и червени тарикати (включвам Тиквата и в двете категории) и с парите да се инвестира в образование? 100 милиона за 6 години са по 18 милки на година. Дори за държава като България, това са пари за семки. 18 милки за 50-60 мутренски возила, които държавата може да конфискува за 1 ден, ако данъчните си посвършат работата. Даже 1 ден е много. За 1 час, могат да хванат повече неплатени данъци... АКО ИСКАТ!
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева няма слаба страна.Като РОБОКОП Е.На какъвто пост я поставят със всички може да се справи.От закриване на Цетрали пройзвеждането на зарядни .Евро депотат министърка на МО.Сигорен съм че и ракета в космоса може да кара
10
2
 
31
 
! Отговори
Условия за финансира преди 7 години
Изисквания по програмата за финансиране:- Руско-турската война се е водила за освобождението на България от руснаците.- Американските бомби хвърлени над София не са били в жилищните квартали и не са загинали 5000 напълно невинни цивилни българи.- Във ВСВ единствената страна, която се бори срещу фашизма е САЩ. Русия изобщо не е дала 40 милиона жертви и изобщо не е разбила нацистите. Смелите американци са победили Хитлер, а жертвите на Русия са от терора на Сталин.
9
35
 
4
 
! Отговори
Байгън Ганьо преди 7 години
А, бе тролчета недни, къш! "Америка за Българи" ги дава тези средства за образование, поне! А, "Русия за България" ви ги дава да тролясвате по цял ден, *** такива!
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да ни е на помощ пак след като търсим помощ от американците за нашето образование ужас
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да да ,като подменят историята и ще се оправи положението.Ще има и за министарката пари и за новите учители
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не забравяйте, че другарката Пръмова е ваша снаха, другаре.Не на Сорос.Тя е от ВАШИТЕ изчадия, на ВАШАТА партия-ку4ка.