Няма ли учители - няма нация, рече Кунева

МОН готви по-късни дати за матурите след 4-ти и 7-ми клас
53
Няма ли учители - няма нация, рече Кунева
Снимка: БТА

"Педагогиката е абсолютен приоритет на мандата ми. Няма ли учители - няма нация, няма и образование", обяви министърът на образованието и науката Меглена Кунева по време на среща с ректора проф. д.и.н. Георги Колев и представители на ръководството на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Още по темата
"В момента за образование у нас вече има 1,5 милиарда лева по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". България изоставаше във финансирането и на науката, и на иновации и сега имаме рядък шанс да финансираме тези ключови политики", отбеляза Кунева.

По-късно тя посочи още, че се обсъждат нови по-късни дати за провеждането на националното външно оценяване. "Съгласно новия закон НВО ще се провежда на други по-късни дати отколкото сега - около 15-20 юни за учениците след 7-ми клас и края на май- началото на юни след 4-ти клас, за да се спази изискването на новия училищен закон оценяванията да се проведат до две седмици преди приключване на учебната година. Имахме много такива предложения от учители, директори, родителски организации. Тези промени ще станат факт не веднага, а когато бъде утвърден държавният образователен стандарт за оценяването на резултатите", посочи Кунева.

"Осигурихме стипендии за педагогическите специалности като приоритетни. Без студенти по тези специалности настъпва проблем за държавата и затова искаме студентите да разчитат на такъв тип подкрепа през цялото си следване. Педагогическите специалности са с ниска издръжка и затова със Съвета на ректорите водим разговори в тази посока", каза още министър Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунево: има ли те теб, за министър на образованието, няма нация!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева оправи енергетиката сега ще оправи и образованието ако останат деца .Четвърт век червено синята върхушка успешно прогонват Българите от България.За какви учители говорим. на кого ще преподават ????
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и сега има студенти по педагогика. Проблемът е , че пари за образование не се дават и същински реформи не се предприемат. Само прах в очите на хората - ще намаляват междучасията, ще местят датите за изпитите..?? та това реформи ли са? промени ли са??Истинската реформа трябва да се направи от учителите!
42
0
 
3
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
До 46 Те са преподавали 45 г комунизъм защото не имали друг изход. Я проповядвай истината през соца и си мъртав.Срецу саца не се рита по единично.Между другота и сега историята не казва истината за комунистическите сатрапи.Децата трябва да я знаят.
41
0
 
5
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Правилно.Няма ли дабри заплати , няма и учители. Това важи и за всички сфери на обществено иконамическия живот.Вдигайте двойно заплатите , пари има.Бръкнето в джобовете на "бизнесмените"и ще се изумите какви пари има.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева толкова оправи, че ще оправи и образованието.
39
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Те затриват България.
38
0
 
12
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
Повече от 25 години се опитват да разрушат образованието като ни втълпяват, че сме неграмотни и незнаещи, че образованието ни за нищо не става ...сега вече за нищо няма да става, защото всички некадърници от различни структурки се напъват дадават акъл... но никой не иска да бръкне в огъня, т.е. да влезе в клас и после някоя "свръхинтелигентна" родителка да му обясни как отрочето й е недооценено, защото така не се преподава и тя ей сега ще го научи как трябва ...Тежко ни с такъв закон...
37
0
 
11
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
Чудя се как като не разбираш нещо или от нещо се съгласяваш да го ръководиш и как не ти е неудобно постоянно да говориш неистини, да не кажа глупости и си мислиш, че някой ти вярва ... След като двамата със зам.-министърчето се изложиха като обясниха за външното оценяване, че две двойки правят една тройка , единственото, което трябваше да направят е да си подадат оставките... А тъпата упторитост, с която се опитват да ни внушат, че новият закон е читав е поредната неистина...
36
0
 
8
 
! Отговори
коко преди 7 години
Не ставаш.............ама за нищо !!!!!
35
0
 
11
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
ИЛИ - ИМА ЛИ КУНЕВА И КУНЕВИЦИ ,НЯМА НАЦИЯ!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли Пръмова и подобни в политиката, то няма нация
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нация а една скапана територия
32
0
 
12
 
! Отговори
Вейдър,Дарт Вейдър преди 7 години
Че то няма нация само деградирали чалга ***....излизаш на улицата и от всякъде изкачат гротескни смодоволни ***..
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма хляб,няма нация.Не можем все унуй нещо да ядем.
30
0
 
15
 
! Отговори
неработещ учител преди 7 години
Няма ли пари- няма учители - няма нация - няма Кунева.......
29
1
 
10
 
! Отговори
Развеселена преди 7 години
Каква нация, българите са на изчезване...
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жа Кунева за пореден път пропуска да съобщи срещу какви заплати възнамерява да осигури свестни млади учители на българските деца. Явно смята сегашните за достатъчно мотивиращи. Това е положението - ще купуваме нов Мерцедес на парите за Фиат втора ръка. Всеки може да вярва в това чудо колкото си иска!
27
0
 
14
 
! Отговори
Озадачен преди 7 години
Откъде ще дойдат нови учители, младите са неграмотни! След 25 години разрушаване на образованието се сетиха, че трябва да се направи нещо. За съжаление последствията са ужасни и ще трябват поне 20 години да се навакса загубеното...
26
0
 
10
 
! Отговори
Педагогиката преди 7 години
г-жа Кунева, учители сама по себе си не прави, нито им плаща заплатите, нито им осигурява правата в училище, най-малкото пък ги спазва... Значи, смятам, че ние и момента си имаме учители и нация, но това не е предпоставка да имаме образование... Еваларка за матурите, разумни хора на бг учителите в момента, оценили са значението им за обществото и учениците)).