Супер Венци – учителят с повече татуировки, отколкото ученици

От барманството до класната стая – историята на Венцислав
16 сеп 2016 11:22,
85
Супер Венци – учителят с повече татуировки, отколкото ученици
Снимка: кадър Нова тв

Деца се втурват към един млад мъж с риза и панталон и кецове със Супер Марио. Баща ли е на първолаче или пък е по-голям брат?

Всичко става ясно, когато училищният звънец удари и мъжът повежда малчуганите към класната стая. Това е Венцислав Рачев и той не е атракция за 15 септември, а е учител на тези дечица, които го следват в класната стая с желание.

29-годишният Венци е бил барман, работил е в чейндж бюро, но искал да работи с хора и най-вече с деца. Завършил е начална и училищна педагогика, така че това било естествен избор.

Първият му ден в класната стая обаче е бил вълнуващ не само за децата. "Влязох в една стая и видях 20 очички - ококорени, любопитни за знания - и си казах какво ще правя тук?", спомня си Венци пред Нова тв. Но всичко потръгнало.

Така вече четвърта поредна година Венци влиза в ученическата стая, а татусите му под официалното облекло са може би повече от децата в класа му - цели 24 произведения на изкуството. Всичко започва с един малък надпис – името на сестра му, а днес тялото му е платното, на което той рисува, онова, което го прави щастлив.

В училище се опитва да скрива татуировките си, но си признава, че досега никой не му е направил забележка. Рисунките по тялото му не са единственото хоби на младия учител, което го отличава. От няколко години той живее на село, където сам отглежда всички продукти за една заслужена шопска салата, а от гроздето в градината прави лечебен еликсир.

Отдавна е заменил колата с колело и всеки ден върти педалите от дома до града и обратно. Освен татуировките, природата и колелото, Венци е заклет книгоман и в раницата му често натежава повече от един том.

В класната стая винаги е забавно с младия господин. За да научат по-лесно новия урок, Венци често интегрира нестандартни методи – танци, музика, пеене и различни игри. Родителите също му имат доверие напук на стереотипите и дори го съветват да бъде по-строг.

Той обаче знае как да спечели доверието на децата – като им бъде приятел, но и пример за подражание. Качен на колелото, с шарените кецове, официалната риза и десетките татуси Венци се прибира у дома, за да подготви първия урок за новата учебна година, а проливният дъжд, който възпрепятства спринта до вкъщи е сигурен сигнал, че и тази година ще бъде успешна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: учителВенцислав Рачев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премиерът на Канада дори не си ги крие. Но и той сигурно за нищо не става, разбира се. Хаха... Жалко е да си невеж и задръстен.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам да се смея ли или да плача, като чета някои коментари срещу момчето. Такова задръстено мислене със сигурност допринася за цялостното ни развитие и възприемане на света около нас ( чети коне с капаци). Първо едва ли човекът ги показва в училище, следователно КАКВО ВИ ПУКА, клюкарки такива. Българинът му дай да одумва другите. Второ, да, има известни интелектуалци, поети, учени, учители и пр. с татуси. Няма да ви ги сервирам наготово обаче. Намерети си ги сами.Казвам браво на Венци и успех
68
1
 
1
 
! Отговори
Цецка преди 7 години
До АнонименНе смятате ли,че това да се татуираш е ЛИЧЕН избор на всеки? И кой/коя сте Вие,за да ръсите мозъци и да поучавате хората?!?
67
1
 
1
 
! Отговори
кали преди 7 години
Не се чудете повече, книгата, която държи е "Хляб по водите" на Ъруин Шоу. Браво на момчето, стига сте плюли и одумвали
66
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момчето е опит за комбинация между бургаска батка и Азис...Затова и в полицията не приемат мъже с татуировки по често открити части на тялото, например по ръцете.По високите постове в западни фирми също е неприемливо, приема се за просташка липса на вкус.Но нали е модерно ... ;)
65
0
 
0
 
! Отговори
Anastasiya преди 7 години
До АнонименОле, и ти в приказките на баба си вярваш, като, че в Библията вярваш.
64
2
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
***...
63
1
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
сичко зависи от тва кво чете.Дали "***", дали "Оцеляване в дивата природа", Кама сутра, Стивън Кинг, "Властелинът на пръстените" или глупостите на Пауло Коелю.
62
0
 
1
 
! Отговори
keke преди 7 години
До varg Varg, ako se doblijish na 10 kilometra do doma mi shte te opasam s eksplozivi i shte te pusna v parlamenta! Kapish?
61
2
 
21
 
! Отговори
Дочка преди 7 години
Евала на младежа за избора на живот и подход към децата. Училището трябва да е модерно, децата трябва да разсъждават свободно,логично и креативно. Аман от соц полъх и прашясали мозъци дето по 30 години едно и също дъвчат без капка иновация и интерес. И за сведения- нямам татуси,пиърсинги, шарена коса и т.н.,но се радвам на този подход,защото онази дисциплина,в която аз съм се изучила, не сработва сега и е прекалено ретро за обществото ни.
60
1
 
21
 
! Отговори
... преди 7 години
Добре де, човекът се опитва да заинтригува децата с нестандартни подходи, така че да им е приятно в час, тук татуировките му броите.. не ви разбирам.
59
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог дая прости баба ми, казвашекато дойдело време Господ да избере кой трябва да иде в рая, татуираните ги врьщал още на входната врата!
58
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самият факт, че си си направил татуировка, означава, че нямаш мозък. Това е все едно сам да си инжектираш отрови в организма и кожата. Татуировката е риск, защо трябва сам човек да се излага и да си инжектира мастило в кожата и кръвта ? Оттук нататък видя ли човек с татуировка ми става ясно, че на този човек не му пука за собственото си здраве, а какво да говорим за някаква по-голяма отговорност в обществото...
57
4
 
29
 
! Отговори
Тя преди 7 години
80% от коментиралите тук са точно онези, възпитавани от втасали лелки (хареса ми израза) и взели мирогледа им от преди 50 години, а може би и повече. Някой беше писал за приличен вид - ризата и панталона, споменати в статията, напълно покриват изискванията. А ако искате децата ви да ходят на училище без желание, да не знаят какво и защо учат, да се чудят как да кръшнат и т.н., то продължавайте да плюете срещу младите учители! Аз шапка свалям на този учител! Нека повече има като него!
56
0
 
5
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
До АнонименШаранията ти да не си рибар хахахахахахахах
55
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време се татуираха само в затвора от скука, сега е изкуство на излежалите.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До УЧИТЕЛA има ли нормативен акт, който да определя разни стандарти, по които да кажем, че нещо е прилично и нормално? Пише ли някъде, че това е прилично, а другото е неприлично?
53
1
 
19
 
! Отговори
acca преди 7 години
Коментарите против татуировките сто процента ги пише един и същи ш.изофреник :D
52
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Татусите са присъщи на онези, които с нищо друго не могат да бъдат забелязани. Шаранията по тялото им е последната надежда. Използването на думата "изкуство" в този случай означава едно, просто не познават изкуството.А низши същества има и сред хората - огледайте се добре.
51
8
 
3
 
! Отговори
ф преди 7 години
Закрийте училищата - безмислени нерви.Пращаш нормално дете и ти го правят нервна лична карта.