Супер Венци – учителят с повече татуировки, отколкото ученици

От барманството до класната стая – историята на Венцислав
16 сеп 2016 11:22,
85
Супер Венци – учителят с повече татуировки, отколкото ученици
Снимка: кадър Нова тв

Деца се втурват към един млад мъж с риза и панталон и кецове със Супер Марио. Баща ли е на първолаче или пък е по-голям брат?

Всичко става ясно, когато училищният звънец удари и мъжът повежда малчуганите към класната стая. Това е Венцислав Рачев и той не е атракция за 15 септември, а е учител на тези дечица, които го следват в класната стая с желание.

29-годишният Венци е бил барман, работил е в чейндж бюро, но искал да работи с хора и най-вече с деца. Завършил е начална и училищна педагогика, така че това било естествен избор.

Първият му ден в класната стая обаче е бил вълнуващ не само за децата. "Влязох в една стая и видях 20 очички - ококорени, любопитни за знания - и си казах какво ще правя тук?", спомня си Венци пред Нова тв. Но всичко потръгнало.

Така вече четвърта поредна година Венци влиза в ученическата стая, а татусите му под официалното облекло са може би повече от децата в класа му - цели 24 произведения на изкуството. Всичко започва с един малък надпис – името на сестра му, а днес тялото му е платното, на което той рисува, онова, което го прави щастлив.

В училище се опитва да скрива татуировките си, но си признава, че досега никой не му е направил забележка. Рисунките по тялото му не са единственото хоби на младия учител, което го отличава. От няколко години той живее на село, където сам отглежда всички продукти за една заслужена шопска салата, а от гроздето в градината прави лечебен еликсир.

Отдавна е заменил колата с колело и всеки ден върти педалите от дома до града и обратно. Освен татуировките, природата и колелото, Венци е заклет книгоман и в раницата му често натежава повече от един том.

В класната стая винаги е забавно с младия господин. За да научат по-лесно новия урок, Венци често интегрира нестандартни методи – танци, музика, пеене и различни игри. Родителите също му имат доверие напук на стереотипите и дори го съветват да бъде по-строг.

Той обаче знае как да спечели доверието на децата – като им бъде приятел, но и пример за подражание. Качен на колелото, с шарените кецове, официалната риза и десетките татуси Венци се прибира у дома, за да подготви първия урок за новата учебна година, а проливният дъжд, който възпрепятства спринта до вкъщи е сигурен сигнал, че и тази година ще бъде успешна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: учителВенцислав Рачев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
13
 
8
 
! Отговори
УЧИТЕЛ преди 7 години
Довечера съм на учителска среща.Мисля да се барна с къси ***, джапанки и по изрязан потник.Ако шефът не ме уволни като се върна ще ви разкажа как са ме възприели родителите.В правилника пише-"приличен външен вид".
49
29
 
8
 
! Отговори
спец преди 7 години
Вън от училище с бради и татуировки.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 53Изключението само потвърждава правилото.
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересна теза- "Татусите са присъщи на низшите същества". До сега не съм чул да има амеба с татуси. От друга страна изкуството е начин за изразяване на човешката ни същност, като тръгнеш от стенните рисунки и стигнеш до сегашната поп-фолк култура, която има по-малко значение за човечеството от тях. Някъде по средата едни племена, намиращи се морално на светлинни години от нас решили да изрисуват телата си.
46
3
 
28
 
! Отговори
до 53 преди 7 години
Matt Taylor. Когато ти станеш един от главните мозъци в европейската космическа агенция и приземиш сонда върху комета на 200 милиона км. оттук, можеш да отидеш да си поговориш с него за татуировки :) А относно учителя - предпочитам такъв човек, вместо втасала лелка, рецитираща учебника.
45
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само моля някой от прехласващите се по бате Венци да ми посочи пример, някоя достойна за възхищение обществена личност - учен, поет, хуманист, лекар, педагог, общественик, интелектуалец и пр., изографисана като този юнак, който ще участва във формирането и възпитанието на 6-7 годишни деца.
44
4
 
8
 
! Отговори
хех преди 7 години
До читателАхаха низшите същества са тези с ограничения мироглед, дето не виждат по-далече от носовете си, и дето смятат, че целия свят трябва да се съобразява с разбиранията им, а не тези с татуировките, дето знаят какво искат от живота.
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все моралисти се извъдихте в този сайт, бе!!! Ракийката, салатката, Вип брадъра или порно-канала Планета през останалото време, ама тръгнали наклон да дават на някой, за който "книга" не се изчерпва само с каталога за Метро или някое лъскаво списание. Вместо да сте благодарни, че има кой да наследи лелките, които обучават децата ви и който успява да ги мотивира достатъчно, че да си учат уроците, пак кусури намирате.
42
25
 
7
 
! Отговори
читател преди 7 години
Бармен, чейндж бюро и изобилие от татуси.Това оформя характеристиката му - примитивен ексибионизъм съчетан с нарцисизъм.Останалото е добавено от медията.Татусите са присъщи на низшите същества.
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 46Ясно е, че искаш "готин" даскал. А *** и баща ти какво мислят?
40
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам, че си е нарисувал слънчевата система на десния крак. На десния не се вижда добре, но не е голямо. На рамото също. Е, не е нашарен като персийски килим. Дълъг панталон, риза и си е в приличен вид. Няма обици или огромни флешове. Няма надпис на челото "убиец". Щом си върши работата, децата са доволни, родителите също - какъв проблем има? Гелосан мазник ли искате?
39
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
предпочитрам такъв човек да ми учи децата-внимателен,изобретателен,отколкото старата лелка от татовото време,която Няма татуировки.
38
18
 
8
 
! Отговори
по прост преди 7 години
До prostДа бе *** ама това ли е примера на обществото? Татуси и къси ***..това ли е културата на съвременния учител, по скоро прилича на даскал по физическо. Нищо чудно че примера на младите е такъв...то цялата държава такава. И на теб кой ти е казал, че татусите са нещо красиво? Това е за хора които нямат с какво друго да блеснат в обществото и за това се шарят с тях.
37
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До !А защо се опитва да ги скрива ? Що не си татуира шопска салата на челото и да се гордее с нея ?
36
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да похвърлям малко бисери, пък Вие ги яжте, ако искате: Външният вид на служителя трябва да съответства на средата, в която работи. Щом 90% не намират нищо нередно в татуирания начален даскал......, значи нямат елементарно понятие за етика, психология, социология, поведение в обществото..... От коментарите се вижда, че няма какво да се учудваме на случки като събличането на момичето.
35
4
 
40
 
! Отговори
prost преди 7 години
Като чета някои коментари, направо се учудвам колко прости хора има. Бил имал татуировки и веднага се почна - наркоман, лош пример, не знам си кво. Ами като не искаш да повериш децата си на него, който е млад, старае се и дава положителни примери, повери го на някопя застаряваща лелка, дето ще преподава с материалите от 80та, *** ще й се качват на главата и накрая детето ти ще остане с едно посредствено образование.
34
3
 
35
 
! Отговори
! преди 7 години
...няма и селфи пред огледало или с кафе и надпис "Добро утро"......Иначе за даскалите - искам да виждам повече хора като Венци в образованието, отколкото лелки с тежък грим, съмнителна обща култура и разюздано поведение по време на зелените училища....
33
2
 
45
 
! Отговори
! преди 7 години
Ами то ясно е написано - момчето всячески се опитва да скрива татуировките си, когато е в училище....живее на село, обича да се труди на полето и е....книгоман. За повечето коментиращи, книга е нещо като вестник, ама не точно. За да видите истинска книга отидете в библиотека, ама не в бар с такова име. За татуировките - посетих профила на момчето от чисто любопитство....и о, чудо - там няма снимки с мускули, силиконови каки и коли за милиони.....
32
0
 
25
 
! Отговори
до Занзибар преди 7 години
Много бързаш с коментарите.Учителят най-вероятно не ходи по къси *** ( както е на снимката ) в училище. Ако е облечен с дълъг панталон не виждам нищо страшно.
31
5
 
1
 
! Отговори
ЗАНЗИБАР до Един преди 7 години
По дрехите, по ума важи ако приемаш на гости гаджето на сина ти, примерно. Тук говорим за институция, друже. Но си прав, няма смисъл да обяснявам. Въпросът е принципен. Със здраве на всички!