Увеличават заплатите на учителите със задна дата

Министър Денков коментира справянето с проблемите в училищата
23 фев 2017 10:14, Петя Славова
10
Увеличават заплатите на учителите със задна дата
Николай Денков. Снимка: архив, Булфото

Увеличение на учителските заплати ще има със задна дата – от януари 2017 г. Мартенската заплата на учителите трябва да дойде с увеличенито за предните два месеца, обяви служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

Той допълни, че служебното правителство няма правомощия да променя бюджета, съответно да увеличава учителските заплати.

Още по темата

"На 20 януари ЕК излиза с електронно писмо, в което пише, че е направен одит на програмата. Той е показал, че няма разделение на властите. Едно звено трябва да дава парите, друго – да ги използва, а трето - да контролира дали се харчат по правилния начин. Тези три звена са събрани под една шапка – на тогавашния министър", обясни пред Нова тв служебният министър.

Той отбеляза, че преди два дни е дошъл доклада, а промените на Кунева, породени за опазване на пари от ромски фондации изобщо не се споменават, каза още Денков и допълни, че докладът и критичните бележки изобщо нямат отношение към тези проекти.

По думите му България има да свърши неща в средното образание, науката и висшето образование. "Всички проекти, които са стартирали, не са замразени", допълни той.

Денков изброи едни от най-големите проблеми в училище -  отпадащи деца, наркотици, насилие. Световната практика, според него показва, че справянето с тези проблеми става с извънкласни дейности, които вкарват децата след часовете в училище, дават им се допълнителни занятия, възможност да ходят в спортни клубове или читалища, които развиват интересите им. Той допълни, че за 2 години за това са отделени 140 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Минимална заплата преди 7 години
Нямам против да се увеличават заплати, но правете отвреме навреме проверки да видите за какво ги давате тия пари. Мога да помогна малко- за некачествено образование и за непълни паралелки
5
4
 
0
 
! Отговори
РОДИТЕЛ преди 7 години
ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПОДБОР НА УЧИЪЕЛСКИЯ СЪСТАВ И СЛЕД ТОВА ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ. КАТО РОДИТЕЛ НЕ СЪМ СЪГЛАСНА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТАТА НА ОНЕЗИ, КОИТО НАРИЧАТ ДЕЦАТА НИ ***, НО В ЧАСОВЕТЕ СИ НЕ ПРЕПОДАВАТ, А СИ ИЗПЯВАТ УРОКА БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ КОЙ Е РАЗБРАЛ И КОЙ НЕ, А ПОСЛЕ ДЕЦАТА ВИНОВНИ И С ДВОЙКИ
4
0
 
9
 
! Отговори
Учител преди 7 години
Парите бяха осигурени !Увеличението трябваше да се случи от 01.01.2017г. ЗАВЪРТЯХА СЕ НЯКЪДЕ В НЯКОЯ СХЕМА, А СЕГА НИЕ ПРЕДИЗБОРНО ТРЯБВА ДА СМЕ "БЛАГОДАРНИ"! Питам, кой ще ни покрие и по-високия данък, с който ще се обложат, заради това, че сумата е по-голяма.На някои може да им е смешно и абсурдно, заради сумите, за които говоря, но самата учителска заплата е подигравка!
3
6
 
2
 
! Отговори
Миленa преди 7 години
kolkoto I da se uvelichat zaplatite misleneto na uchitelite nqma da se promeni v uchilishte hodq za da si pochina ot napregnat den izpalnen s pone 4chasa chastni uroci po matematika sled 20 godini tejak umstven trud napravo se sduhvashzapochnah s takova jelanie no sistemata me promeni sega iskam samo da osigurq starinite si zashtoto znam chedarjavata nqma da go stori znam che mnogo hora shte si pomislqt che ironiziram uchitelite no ad naistina Sam uchitel
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за останалите кога ще има увеличение ? Или ние не сме граждани на тази държава ?
1
2
 
13
 
! Отговори
Плавник преди 7 години
Как ще увеличат заплатите със задна дата след като служебното правителство няма право да променя бюджета и да увеличава заплатите? Явно ще хвърлят едни пари, а следващото правителство да се оправя.