9 юни, изпит в УНСС... Не за 300 марки, а празни листи за 3-ки

Как една преподавателка пише тройки на нищо ненаписали студенти
13 юни 2017 10:52,
128
9 юни, изпит в УНСС... Не за 300 марки, а празни листи за 3-ки
Снимка: Кезим Медев, Facebook

Преди дни студентът Кезим Медев от Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) отива на изпит по "Геоикономика и регионално развитие". Сесията е в разгара си, изпитът почва в 13:00 часа.

"Всички сме в залата - студенти, квестори, квестори на квесторите и прочее, но не и преподавателят по специалността. След около 30 минутно закъснение се появява и тя, в целия си блясък и респект", пише Кезим Медев във Facebook.

Това обаче не е обикновен изпит. След като преподавателката е задала темите на различни групи, започва същинската част.

"След 5 минути отправя предложение на хората, които искат оценка Среден (3), да напуснат залата и да оставят празните си листа пред нея. Супер. 90% от залата си тръгва. Честно - замислих се и аз, но реших да остана", пише студентът.

10 минути по-късно се отправя същото предложение, но за четворки. И след това в залата остават двама. Кезим Медев остава - донякъде и заради любопитството, пък и с надежда, че заради изписаните листи ще си е заслужил поне тройките.

"30-тина минути след началото ни бе съобщено, че остават още 10 минути до края на изпита. Крайно недостатъчни. Почти един час по-рано от предварително регламентирания край - 15:00 часа", разказва студентът.

"Предавам работата си и съм помолен да изчакам отвън. Минута по-късно съм повикан отново вътре. Обяснява ми се, че всичко, което съм написал е "разтягане на локуми" и ми се поставя оценка Слаб (2). Страхотно! Мотивиран съм да уча още повече! Да, ама не", завършва разказът си за изпита Кезим.

"Потърсих правата си в администрацията на университета, а отговорът там беше: "Ние нищо не можем да направим".

"Срамувам  се! Реших, че това е просто един взет изпит и излязох. След около 10 минути вече ни бяха изнесени книжките от залата и ни бяха нанесени оценките", разказва пред Нова тв една от студентките, решила да се възползва от "офертата", но не показва лицето си.

Веднага след изпита, Кезим, който е и част от Студентския съвет, опитва да потърси правата си в университета. Тогава обаче научава, че трябва да подаде жалба до ръководителя на катедрата. А въпросният човек се оказва самата Соня Докова - титулярът по предмета.

В крайна сметка студентите написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно.

Постът във Facebook на студентът предизиква реакцията от Ректорския съвет, който се самосезира. Назначена е специална комисия, която трябва да направи проверка дали изпитът е проведен в съответствие с Правилника за учебната дейност.

От офиса за връзки с обществеността на УНСС завиха, че преподавателката няма право да говори, тъй като се води вътрешна проверка по случая.

Комисията, която го разглежда, трябва да се произнесе най-късно днес следобед. Чакаме!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
11
 
! Отговори
u4en преди 6 години
УНСС - с ректор-ченге и преподаватели..Чобанов и Орешарски какво очаквате! ОТВРОТ! Млади хора -учете навън! Помним как ректора на УНСС и тогава член на УС на БНБ-2014г. говореше на протестиращите студенти : "Колко сте Жалки" ! А ние казваме : С такъв Ректор - ченге- бок--к и такива преподаватели ..УНСС - карикатура на университет !
67
6
 
11
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Правилно са го скъсали! Икономика учи, а един обикновен пазарлък не е могъл да направи... За икономист се иска усет, оценка на риска, анализ на перспективите...
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше един Асистент в ТУ който каза на такива наточени студенти .. Искате високо ниво като в Германия ще го имате .. 70% решени домашни , 3 пъти през семестъра трябва да излезеш на дъската да говориш по темата.. И накрая тези мераклии за добро образование плакаха като женички за им завери семестъра.
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 90% от Вуз-овете така може да завърши и едно mагаре. После се чудим защо излизат неграмотни висшисти и защо на запад, а вече и на изток не ни признават дипломите
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 66, Едно да искаш друго е да можеш.. Светът е свободен за инженери и физици в Германия не искат даже и висока диплома от средното с над 5,00 можеш да влезнеш.. А защо не учат за инженери българите .. защото е трудно всеки гледа лесното - икономика , медии .. Днешните младежи в ТУ-София е им е трудно , няма матрял. лош.. ако дигнат новото никой няма да завърши..
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кезиме, едно време писмената работа само те допускаше до устен изпит. И аз ако видя повече имена като твойто и аз щях да им предложа 3 (знае/"Преподавателят определя формата на изпит. Но не и това, че за нищо ще пусне студент.А писаното от теб за името е вече тъпо. Няма нужда да се коментира. Нивото е много ниско.
62
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кезиме, едно време писмената работа само те допускаше до устен изпит. И аз ако видя повече имена като твойто и аз щях да им предложа 3 (знае:).
61
0
 
10
 
! Отговори
66, преди 6 години
"До Нещастния Инженер"Не разбрах кое ми е "нещастното" - работя си нормално, не се оплаквам. Вероятно нещо при теб куца. За мен нещастието е доста по-всеобщо - образованието ни го няма, наред с много други /май с всичките/ държавни ресори.Двойните дипломи не са гаранция за качество. Да, по-трудно се завършва инженерство. Навремето сме влизали обаче след конкуренция от по 20 души за място. Сега я няма и днес инженерите завършват без елементарни умения и познания. Ако ще и по 5 дипломи да имат.
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гогич Там където няма математика е лесно то е като частите на компютъра тези които мислят процесора са скъпи , тези които помнят хардиска е евтин.. Едно е да мислиш друго е да помниш..
59
1
 
11
 
! Отговори
гогич преди 6 години
По мое време наистина се учеше в унсс-то - трябваша да правим курсови работи почти по всеки предмет, за да ни допуснат до изпита...И изпита си беше изпит...Сега нещо .....
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 51 Нещастния Инженер.. В ТУ-София има немски и френски с двойни дипломи електротехника , машиностроене , мехатроника и информатика от университети топ-200 и няма много много мераклии защото е трудно.. Тези които учат в на Запад учат главно икономика и бизнес защото е лесно.. На 20 българи студенти в Германия един учи за инженер , информатика .. А Физика в момента имаме само 1студент в цяла Германия.
57
0
 
2
 
! Отговори
huehuehue преди 6 години
Как се разбира само, че Боряна Павлова има общо с унсс.xaxaxa
56
8
 
7
 
! Отговори
brqh преди 6 години
"Това *** "Кезим" е апсолютен ***. Защо не коже как си взема изпитите по повечето предмети и как заплашва преподавателите, че ако не му го дадат ще им скрои номер."И това го е писал студент в УНСС с 20 правописни грешки???
55
1
 
12
 
! Отговори
59, преди 6 години
"Приятелче първо провери нещата след това пиши. За да ги напиша тези неща значи съм навътре в нещата."Навътре, колко да си навътре, освен ако не си въпросната т.нар. преподавателка?Ако човекът се притесняваше, нямаше да настоява за проверка. А ако ръководството на ВУЗ-а има и читави елементи, ще я направят и то обективно. От проверка може да се притеснява само "образователката", ако това, което е изнесено като информация, е вярно.
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По мое време, който не можеше да влезне в никой друг ВУЗ в София, го приемаха в УНСС.
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли някой от управляващите ни след 1989г ,който да няма диплома от АОНСУ или това "заведение"? Кому са необходими знания? В САЩ завършващите философия, икономика,финанси,право, история, политология,журналистика и т.н. получават дипломи за "ART" -специалисти- по "изкуството" да "лъжеш публиката"! Пишеш и приказваш каквото ти е разпоредено и само с "опорни точки"! Други разсъждават и решават какво и как ще приказваш и правиш!Иначе-зад борда! Демокрация,майни!
52
0
 
23
 
! Отговори
:( преди 6 години
Делигирани бюджети = *** студенти.*** студенти = жалка държава.
51
0
 
26
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Пише им тройки за да има студенти.Има студенти,има и пари от такси,...няма студенти...няма и пари..Толкова е просто ..
50
2
 
13
 
! Отговори
46, преди 6 години
"Това *** "Кезим" е апсолютен ***.Защо не коже как си взема изпитите по повечето предмети и как заплашва преподавателите, че ако не му го дадат ще им скрои номер.Как много секретарки ходатаистват за негоНека разследващите го проверят и него.А преподавателката е за наказание, няма две мнения по въпроса."Ако това беше вярно, нямаше да иска проверка, а щеше тихомълком да иде и да си плати.Да"направи"някой превод.Да помогне с нещо.Склонен съм повече да вярвам, че образователката е гнила.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УНСС преди се казваше ВИИ Карл Маркс. Повечето висши *** са го завършили. Повечето от сегашните политици и почти всички агенти от ДС са учили там.