Математици не влизат в час, ако Стоянов е директор на СМГ

Той установи авторитарно управление, категорични са те
31 авг 2017 19:30, Анисия Иванова
32
Математици не влизат в час, ако Стоянов е директор на СМГ
Снимка: БТА

По казуса със Софийската математическа гимназия вярваме, че Регионалното управление на образованието в София ще вземе решение, което да ни позволи да започнем спокойно новата учебна година, но заявяваме, че на 15 септември не сме готови да влезем в класните стаи с директор Антони Стоянов. Това заяви Илиана Цветкова - главен учител по математика в СМГ, която участва в пресконференция заедно с други учители и ученици, недоволни от работата и решенията на директора Антони Стоянов.

Преди дни от РУО-София поискаха оставката на Антони Стоянов заради конфликтите в СМГ, започнали през юли след уволнението на учителката по математика Петя Тодорова и след неподновяването на договори на учители. Според директора Тодорова е уронила престижа на СМГ с участието си в комисията за математическото състезание "Европейско кенгуру".

Още по темата

Старши учителят по математика Надежда Буюклиева каза, че е направена петиция, озаглавена "Против своеволията на директора Антони Стоянов и за запазване на добрите практики в СМГ", като много от участвалите в подписката са бивши ученици на СМГ.

Петицията започна преди два месеца, подписана е от 712 души, като около 30 процента от подписалите се анонимни, каза Буюклиева. Според нея това е доказателство за авторитарния начин на ръководство на училището.

По думите на Буюклиева в петицията имало мнения, че "Антони Стоянов взима еднолични решения, без мотиви, с липса на диалог, който е скрит зад това, че е в интерес на децата". Петицията е адресирана до началника на РУО-София, до министъра на образованието и науката, до омбудсмана и до кмета на София, съобщиха учителите от СМГ, пише БТА.

Според тях от две години в СМГ се е "установил и проработил един маниер за освобождаване на колеги, който е изключително непочтен", като бяха дадени примери с освобождаване на учители на пенсионна възраст.

Дошлите на пресконференцията учители заявиха, че колективът в СМГ винаги е бил много силен и толерантен, а сега по казуса с директора учителите "са се разделили на три".

Първите са тези, които си казват мнението открито, други колеги са на същото мнение, но се страхуват от директора, а трета част от учителите искат да си защитят интереса, коментираха преподавателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
Капитан Клос преди 6 години
До РадиАми и на Дякон Тони жена му работеше в Първа Частна Математическа Гимназия и тогава той нямаше нищо напротив. А сега ученици от СМГ ходят на курсове при жената на Директора. Важни са 10%
28
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 6 години
До Санчо ПансаМоля Ви да поставите линка отново ... не може да се копира целия
27
6
 
3
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Да сте чули до преди месец лоша дума за СМГ??? Да сте чули някой да се оплаква от Директора ??? Да сте чули нещо лошо в ефира за СМГ респ. за този Директор ??? До сга всичко беше ОК ... ама да си зададем въпроса , как така от един път нещата се промениха и Директора стана лош. Как така , като този човек работи 22 години в СМГ , от 6 години е директор, как така до сега беше добър, избраха го дори чак от Европейския парламент за "Гражданин на европа", а за няколко дни стана лош? Помислете само!
26
3
 
2
 
! Отговори
Санчо Панса преди 6 години
Май кучето е заровено в Настоятелството и някак си съвсем случайно Петя Тодорова е в съвета на настоятелите. Оказва се, че 10-на "дългогодишни преподаватели" си делкат по 600,000лв всяка година за хонорари от курсове ...Приходи 880 000лв, от тях 600 000лв за хонорари и 26 000лв. за осигуровки ... и това за 2015https://ngo.mjs.bg/bg/Information/Information/GetDocumentContent?fileKey=26tzbfLKhTnHN%2BMdf5hr%2FvlkWLO2w2ObH6OW%2BOHzTZpxyh8S7Goehg%3D%3D&fileName=wbpuAAVtx8wizJ6oFEJ%2Bcg%3D%
25
1
 
3
 
! Отговори
Иван Иванов преди 6 години
Мястото на директора не е в СМГ-само финансовите нарушения при математическо кенгуро,нарушенията в учебните планове са достатъчни той да си отиде! Делегираните бюджети превърнаха колегите в послушници,дадоха възможност за далавери -да не говорим за европейските проекти които се превърнаха във "вода у река" Нека МОН започне финансови одити по области но те ,а не РУО !
24
2
 
3
 
! Отговори
Дъ Ви преди 6 години
https://youtube/watch?v=vpmar3r8jEk&fref=gc&dti=52560553858ето го директорът на смг против комуто всички така бясно скачат. преценете сами за себе си :)дечицата от протестите в негова подкрепа реално не са ученици от смг, ами деца от тази "църква". дано това да е единственият начин, по който ги употребяват...
23
0
 
2
 
! Отговори
АА преди 6 години
Ясно е с какво. Допълнителни ученици в редовните класове а ако местата не стигнат , допълнителна паралелка за правоимащите.
22
0
 
7
 
! Отговори
ггг преди 6 години
Драги коментиращи, повечето от които сте твърде далеч от СМГ, математиката и конфликта. Тези хора на снимката са най-добрите математици в България, почти без конкуренция. Те издигат името на страната всяка година. Висш ешалон. Спрете с тая злоба за курсове и частни уроци. Доколкото знам това е доброволен акт. Имам следния незадаван до сега въпрос. С какъв компромат Антони Стоянов държи Диян Стаматов и други важни министерски клечки,че се оказва държава в държавата?
21
7
 
4
 
! Отговори
xxx преди 6 години
Този гръбнак на СМГ от велики несменяеми учители не са ли те гръбнака на несменяема структура която вечно върти далавера със съзтезанията. Далаверата на Тодорова се разкри от СМБ. Не ги ли е страх че и тяхните машинации ще се разкрият. За две от учителките е доказано че имат конфликт на интереси като едновременно са учители и настоятели и точно те разпределят парите.
20
5
 
9
 
! Отговори
Бивш учител в СМГ преди 6 години
До zdrАбе, който и да си ти, на тази пресконференция са най-добрите учители по математика в България, всичките тези хора, са гръбнака на СМГ и без тях СМГ няма да е СМГ и когато точно тези хора не изразяват подкрепа за директора, значи този директор на става и трябва да си ходи. Ако тези учители напуснат СМГ, това означава, че СМГ вече няма да е СМГ. А тези, които подкрепят Стоянов са учителите по информатика и физкултурниците, както и чистачките и единия пазач и други нямащи общо със СМГ.
19
4
 
11
 
! Отговори
АА преди 6 години
Ехо троловете на директора. Спрете се. Познавате ли тези учители. Техните ученици печелеха медали преди той и да беше чувал за СМГ. Не виждате ли кого прегръщат и защитават медалистите.Не видяхте ли какви физиономии са зад директора. Двама учители по физкултура и няколко от улицата.
18
7
 
5
 
! Отговори
х преди 6 години
Съюза *** математиците в БГ категорично оправдава Стоянов уличава Тодорова в измама! От друга страна учителите се казват че истинската причина е тоталитарният начин на управление. Може би искат повече демокрация и по-голям финансов дял от състезанията а пък директора ги държи изкъсо. това заприличва на дилемата демокация или не!
17
13
 
5
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Какво искате г-да учители - да се запазите спокойствието и никой да не може да ви каже нищо??? Да ви оставят да работите докато започнете да се напикавате ли? Не се ли сещате , че вашето училище , под ръководството на Директора ви в момента е 1 в България, наплива за това училище е най-голям, балът за прием най-висок, Директорът Ви е Директор на годината - две поредни години , сега е избран не от "номенклатурните бабички" а от Европейския парламент за Гражданин на европа . Кои сте вие..???
16
8
 
3
 
! Отговори
По добре да не влиза преди 6 години
Тия издишалници, които се именуват учители, а говорят като пъдари, по добре да си останат в БТА. Пресконференцията там струва 1000 лева. Но те имат паралелна работа с частни уроци!!!
15
11
 
5
 
! Отговори
65 преди 6 години
12 е много прав,че е настъпил някой яката по опашката.Тия дърти даскали са толкова амортизирани,че са по_опасни от младите учители без опит.90% от тях давст частни уроци.Истината е някъде там.И тия кифли да не плашат,че нвма да са в клас на 15.Те не са и в час в повечето дни
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички настоящи директори са за смяна
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявайте, но мен много ме интересува дали учебната година в СМГ ще започне и продължи нормално. Аз съм едно от децата , които са приети и записани в по-горе споменатото училище. Моля, ако някой има отговор на въпроса ми да го напише. Мерси.
12
18
 
9
 
! Отговори
така така преди 6 години
Директорът май им разбута далаверата на червените бабички даскалици с частни уроци и школи на територията на училището и сега протестче. По една заповед за уволнение заслужават всички на снимката и да си правят частна школа у тях. А и НАП да разследва за колко от уроците са платени данъци
11
8
 
3
 
! Отговори
zdr преди 6 години
Драги ми Сладурчо 10Анонимен,Учениците на СМГ се изложиха на въпросното състезание и тук не коментираме неговия рейтинг Учител от СМГ е участвал и оценявал,а учителите на масата не са предупредили своите ученици да не участват в това "***" според вашите думи състезание.Резултатът от работата на групата от масата е лош и не може да бъде скрит от протести срещу когото и да е.Медалите от международни състезания не са единствено заслуга на учителите от СМГ,вече споменах за частните уроци.
10
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zdrКакво им беше на децата в доброто старо СМГ бе мойто момче? Всичко си беше наред, докато не се появи тази порно звезда директор, който си мисли, че само той може да уволнява, а него не могат? С какво точно се е доказал той до момента?Понеже ми коментираш мнението за кенгуруто, знаеш ли изобщо за какво става въпрос? Виждал ли си задачите изобщо? Това е математическо състезание за съобразителност за популяризиране на математиката и няма нищо общо с олимпиадите. А?

Спонсорирани публикации