Подход към всяко дете – какво умее, как да се развива

Образователен център с модерни методи отваря врати
11 сеп 2017 12:52,
4
Подход към всяко дете – какво умее, как да се развива
Снимка: bgonair.bg

Индивидуалният подход във възпитанието на децата е един от най-модерните методи. Това включва специален тест, с който се определят заложбите на децата и им се помага да ги развият. Репортерът Валерия Цветанова посети един такъв детски образователен център в София.

"Имаме индивидуален подход към всяко дете, като се съобразяваме с неговите способности. Опитваме се всяко дете да може да развива личните си качества и да покажем на родителите способностите на децата им. Моята роля е да преценя качествата на детето – доколко е интровертно или комуникативно. Тази информация се подава и на родителите, за да могат да разбират отрочетата си по-добре", отбеляза астропсихологът Даниела Йорданова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че е важно човекът, който обучава децата, да притежава качествата, които се опитва да преподаде. Обръщаме и специално внимание на родителите, за да могат да опознаят децата си по-добре, поясни още Йорданова.

В центъра, който отваря официално врати на 27 септември в 17 ч., се изучават и бойни изкуства, балет, пеене, пиано, приложни изкуства.

"Ние се нагаждаме спрямо детето, а не то към нас. Подходът е абсолютно индивидуален към всяко дете", отбеляза музикалният педагог Агнес Данкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
7
 
! Отговори
... преди 6 години
Да. В Германия е така.Истината е, че когато тестовете покажат, че детето ти е клинично тъпо (т.е. тъпо по рождение) баща му хер Ханц и майка му фрау Роберте не идват в училището с юмруци и "дарения на ръка" да "убеждават" системата колко грешни резултати е показала....За съжаление, в България децата на родителите, които плащат винаги ще бъдат "гении", а на тези с по-скромните възможности - "с по-посредствени" способности....И така - все така
3
1
 
7
 
! Отговори
nerealist преди 6 години
В тези центрове ръководителите работят с 6-7-8 деца в група, могат да си позволят индивидуална работа. В клас има 20 или повече ученици, учителят не може да работи индивидуално с всеки. Родителите, ако искат специално внимание към детето им, да го записват в разни школи по интереси.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АСТРОПСИХОЛОГЪТ ОБЕЩАВА ЧЕ ЩЕ ПРЕПОДАВА КАЧЕСТАВА НА ДЕЦАТА- ОТ СЕГА ВИ КАЗВАМ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ- КАЧЕСТВА СЕ ФОРМИРАТ ЕЖЕДНЕВНО, ЕЖЕМИНУТНО- С ПРИКАЗКИ, ИГРИ, ПЕСНИ, НАБЛЮДЕНИЯ, ЧРЕЗ ЛИЧНИЯ ПРИМЕР, ДЕТЕТО ЗАПОЧВАТЕ ДА ГО ФОРМИРАТЕ ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ ВЕДНАГА СЛЕД РАЖДАНЕТО.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Pomogni mi, za da go napravya..."Montessori