Завършилите 12 клас: Плащат 3 месеца здравни осигуровки

Така е, ако не са почнали работа и още не са влезли в университет
30 юни 2019 09:05, Петя Славова
42
Завършилите 12 клас: Плащат 3 месеца здравни осигуровки
Снимка: архив, Булфото

Тазгодишните ученици, завършили средното си образования, които не са започнали работа, сами трябва да платят здравните си осигуровки. Това напомня приходната агенция, а те са на стойност 22 лева и 40 стотинки на месец.

В момента, в който влязат в университет, те вече отново ще им бъдат поети. Осигуровките се превеждат на държавата до 25-о число на месеца, припомня bTV.

Според говорителя на НАП Росен Бъчваров, опасността идва от това, че ако има три месеца без здравно осигуряване, на четвъртия месец човек губи възможността да ползва здравна осигурителна помощ.

Месец повече ще направи така, че ако човек търси медицинска помощ в някое болнично заведение, тя ще му бъде отказана безплатна, и ще се наложи да е платена.

Загубените здравни права се възстановяват при плащане на трите вноски назад, но ще са и с начислена лихва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Драги бивши 12-токласници, след скандирането 1,2,3-----11,12, вечерта на абитуриентския бал, за всички ви, до живот, следва само плащане . Плащане на всичко, под всякаква форма.Но-не се отчайвайте-живота е тежък, но за сметка на това-Дай Боже-продължителен.Тепърва и тези от вас, които са приети да учат нагоре, ще се сблъскат с други проблеми, и ще осъзнаят , че моите думи за плащането под една или друга форма, не са напразни.Плащане-на всичко, и до гроб.Това ви чака........
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И цървулите на босия ще вземат любимите ни народни избраници. Наяждане няма.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали постоянно повтарят и лъжат, че неосигурените ползвали, без да плащат? Опитайте да ползвате без осигуровки.
27
1
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Нищо няма да плащат , защото повечето директно заминават за чужбина .
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо това е новина? Когато завърших преди 12 г също ги платих?
25
0
 
3
 
! Отговори
търсят пари преди 4 години
Еми, като търсите пари, знаете ли колко студенти завършват/учат в ВСУ? А, знаете ли защо бавят плащанията на здравите осигуровки на студентите? Е, как от промените до ден днешен не открихте едно нарушение? Ама,много честен този ВСУ??? После, защо държавата няма пари.
24
0
 
3
 
! Отговори
ВСУ преди 4 години
Само Варненския Свободен Уни---верситет не го проверяват , защото не е плащал здравни осигуровки на студентите си от випуск след промените(демокрацията). Смятай кви печалби трупа и колко плаща на корумпирани чиновници,за да си мълчат и прикриват ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЗА МИЛИАРД ЛЕВА.С една дума само държавните университети плащат на студентите си осигуровките.
23
2
 
8
 
! Отговори
Без коментар преди 4 години
Който плаща "осигуровки" за мен е абсолютен наивник
22
0
 
13
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Както каза Бойко: "Направете си ТОЛ-системата, за да си печелите парички". Здравната система, като Тол-системата е символ на Бойкономиката. А бойкономиката е позабравената Мутро-икономика. Рекет с Бухалката! Мо, Мутрата не върти вече Бухалката си по улиците и заведенията, а самата Държава е неговата Бухалка!
21
0
 
19
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Добър ден,независимо от ФАРОВЕТЕ ежедневно ,да попитам:Здравна каса в този формат има от 2000-та година при въввеждането и от Костов.От тогава ,до сега има ромове и римляни(все още недоумявам защо тук цензуриат исконната българска дума) които вече 19 години не са внесли стотинка в Здравната каса.Интересува ме,как протича процеса по събиране на дълга?Има ли някаква отчетност?
20
0
 
7
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Човекът като едър рогат впрегатен *** на Капитала, т.е. на Бойко;))) А, сега бройте: 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1, аааааааааааааааааааааа... Бойко казва: Наааааааааааа;))))
19
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 4 години
А *** дето са в болниците плащали ли са осигуровки?
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига говорихте глупости. "Децата" след 18 години са дееспособни. Естествено че ще плащат осигуровки. И данъци ще плащат ако работят. И ще бъдат съдени като пълнолетни ако извършат престъпление, а не като непълнолетни. И въобще имат всички права и задължения като всеки гражданин. На 35 години ли да почнат да си плащат осигуровките. А 22,40 са тези за хора без доходи. Ако работят ще са далеч повече.
17
2
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАСЕЛЕНИЕТО ИСКА ГРАБ И ГРАБ ПОЛУЧАВА!
16
0
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До бф 15 Как да не купуват самолети. Имаме бая летци , дето няма с какво да се возят.
15
1
 
34
 
! Отговори
Питам преди 4 години
А с тези дето не завършват 12-ти клас какво правим ?За един приятел от маалата питам.
14
4
 
12
 
! Отговори
бф преди 4 години
ami не купувайте самолет4ета за 3 милиарда!! ина4е 1.1.3.....12 уууууууу се превръща в ох! ах! олеле!!дайте им поне 2-3 месеца да се огледат децата бе ненормалници??
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такова нещо нямаше по Костовo време.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предишните години беше така. Само дето сега много са го закъсали и дават зор. Няма пари за заплати в държавния сектор, няма пари за болниците, няма пари...... С други думи фалирала държава.
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно дете неориентирано ,да дава вноски.То е ясно,че родителите ще гидадат.Преди нямаше вноски и имашездравеопазване.Скубари,кой ще оцелее,да ви търси сметка.До децата ли опряхте.След абитуриентския финансовкрах ги полазва държава и те отиват натерминал2.За60лв гоните младите.Браво!!!!!