Красимир Вълчев: Не обмисляме отлагане на изпитите

Училища в цялата страна стартират форми на дистанционно обучение
15 мар 2020 12:02, Ния Христова
27
 Красимир Вълчев: Не обмисляме отлагане на изпитите
Снимка: БГНЕС
"До днес имаме 12 неприсъствени дни заради грипните вируси. С тези нови 10 дни ще станат 22. Във всички случаи отиваме във варианта, в който няма да е достатъчно учебното време за пълноценно усвояване на материала. По всяка една дисциплина имаме 60% преподаване на нови знания и 40% затвърдяване на знания", коментира министърът на образованието Красимир Вълчев в ефира на Нова ТВ. 
 
"Това, което правим с дистанционната форма на обучение, е да минимизираме загубите. Да използваме това време за упражнения и затвърждаване на материала. Оптимистично съм настроен, тъй като ми докладват, че над 90% от училищата още от понеделник ще стартират с различни форми на дистанционно обучение. Те най-общо са две – виртуална класна стая или възлагане на задачи и самоподготовка. Надяваме се до вторник-сряда да обхванем почти всички деца", обясни той.
 
"Всички училища правят организация на работата. Не обмисляме отлагане на изпитите. Мисля, че те са най-малкият ни проблем. Най-скорошното ни решение, което трябва да вземем, е за пролетната ваканция. Вървим по-скоро до ограничаването й до почивните дни около Великден", допълни Вълчев.
 
"Няма да се пишат отсъствия от първите дни. За нас остава предизвикателство обучението на тези деца, които са от семейства, в които липсва отношение към образованието. Трудно би било дистанционното обучение на най-малките ученици без участието на родителите. Те трябва да бъдат в електронна връзка с учителите, за да могат чрез тях тя да възлагат задачи на децата", обясни министърът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
РБ има най-много вишисти в света,които не знаят таблицата за умножение и не могат да си напишат името без правописна грешка !
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е добра идея. Браво на МОН. Жалко че подобна организация няма в университетите!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За малките е възможна такава форма , ако родителите са отговорни хора . Влизам във фейсбук и всеки втори пост е на някоя амбициозна даскалица ,която показва колко е на ти с технологиите и как ще завладее с циркаджийските си уроци детската аудитория . На добрият учител не му е нужна такава показност . И с по-скромни и старомодни форми съм сигурен , че ще има по-голаям успех от учителките -програмистки .
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълен хаос.Нямат ,не са имали и няма да имат никога дистанционно обучение.То реалното на практика е кръгла нула представете си дистанционното.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямало да се пишат отсъствия - интересно как ще се осигури добър интернет до всички ученици. Колко родители на по-малките ще напуснат работа, за да седят с децата пред компютрите, т.е. да контролират обучението им? Известно ли е на чиновниците, напускали София само за да отидат на "обучение" в някоя екзотична дестинация, с каква техника разполагат много семейства, необходима за непрекъснато онлайн обучение? Въобще някой от тях бил ходил ли е в провинцията?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми се иска министърът да спре да говори глупости. В петък на обяд всички учители разбраха, че се минава на дистационно обучение. Готовност - близка до нулата! Набързо се създадоха групи в няколко платформи. Електронният дневник, ползван от нашето училище, не предлага възможности, като от фирмата за поддръжка имали идея, щели уж да я осъществят до края на работното време в петък. Затова в понеделник учителите ще се събират, за да се мисли как да се осъществи панацеята дистанционно обучение.
17
0
 
16
 
! Отговори
МОНЧЕ преди 4 години
АМИ АКО НЯМА ИНТЕРНЕТ ВКЪЩИ, КАКВО ПРАВИМ С ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО Г-Н МИНИСТЪР? И КОЛКО УЧЕНИЦИ ЩЕ ИМАТ ДОСТЪП ДО ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ, ЗАЩОТО НЕ ВСИЧКИ ИМАТ КОМПЮТРИ ВКЪЩИ, ИМАТ ЛАПТОПИ ЗА СЛУЖЕБНА РАБОТА НА РОДИТЕЛИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ОТ ВКЪЩИ ДА РАБОТЯТ. КАК ЩЕ СТАНЕ ТОГАВА? И ОЩЕ ВЪПРОСИ, И ОЩЕ ВЪПРОСИ...
16
0
 
5
 
! Отговори
........... преди 4 години
До ОНЗИЯвно всички ВЪВ фирмата ви са неграмотни, преди думи с В и Ф се пише във, а не в....
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие изобщо нещо обмисляте ли...?
14
0
 
9
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Ще ги отложите . Тази година спирате с изпитите !!Тъпанаррр
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пращът от ум герберете ! малеееее!
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така вкарайте по 100-200 човека в една стая да кихат и да кашлят.Гениален както винаги.Що не им измислите едни пръскачки от тавана да ги пръскат с коронавирус.За по-добър ефект. Нали за да се прекъсне веригата не трябва да се събират хора на едно място ,нали без симптоми също става заразяването.И какво значение има изпитът ако половината измрът от вируса ?
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи, какви фирми, виж студентите в елитния СУ - едно изречение не могат да напишат без 10 правописни грешки.
10
0
 
4
 
! Отговори
Т преди 4 години
До 9 - нямат информация никъде, вместо да остроумничиш вземи направи нещо с живота си.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В МОН ще бъдат изklettцани всички замове, ако разчитат на частни издателства да спасяват държавната система на образование.
8
4
 
18
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
Абе г-н министър ела в фирмите да видиш плодовете на вашето образование - бездарници и неграмотници с дипломи !?!?! Това което правите там в образованието е по-опасно и от този вирус който ни е награбил !!!!!
7
2
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Ми провери им в сайта, обади се в министерстово- има си линия за въпроси всякакви. За разследващ полицай учи, седнал по коментари под новина да пита за академията. Боже, ако това е бъдещ разследващ полицай... Утре така ще питаш из форуми как да си решиш случая.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма проблем, всичко е точно. Представям си предварителен в Софийския и кандидати от цяля България в големите зали по 200 души на едно място. Всичко е точно. Няма да отлагаме. Коронавирус няма. Not great, not terrible.
5
3
 
2
 
! Отговори
Т преди 4 години
Академията на МВР ще работи ли? Зо първоначална подготовка на разследващи полицаи спрени ли са занятията или да хвърляме боб да гадаем???
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То вие изобщо за доста неща нищо не обмисляте. В други страни, засегнати от вируса, обявиха данъчна и банкова ваканция, замразиха всички сметки за ток, вода и тел, както и създадоха фонд да плащат на тези, които дълго време ще останат без работа. Още десетки други неща правят хората по света, а тук само решиха да затворят магазините и смятат че кой знае какво ще стане от това