Учениците няма да се връщат в класните стаи, завършват дистанционно

Матурите за седмокласниците и завършващите средно образование ще са в училищата
Обновена: 29 апр 2020 16:51 | 29 апр 2020 16:47, Камелия Цветанова
165
Учениците няма да се връщат в класните стаи, завършват дистанционно
Снимка: Pixabay

Учебната година ще приключи дистанционно, съобщиха от Министерството на образованието.

В училищата ще се проведат само изпитите и то при засилени мерки за сигурност.

Още по темата
Решението за това е на  министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в министерството становища.

По време на разговора беше отбелязана готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност. Участниците в срещата приеха в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

В рамките на срещата беше постигнато съгласие за определяне на материала, включен в изпитите, на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми.

Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз казвам Браво!!! Поне веднъж господата се вслушаха в народа си! БРАВО-разумно решение. Он-лайн дори повече неща научиха децата и освен това се ограмотиха компютърно за нула време, а като знам за нас едно време каква мъка беше и как почти никой нямаше компютър през 90-те. Имахме преподавател от Америка и като ни говореше човекът за e-mail, ние гледахме като телета...
48
2
 
26
 
! Отговори
Старомоден преди 4 години
Човекът е социално същество и иска да общува на живо и реално. В тоя фалшив виртуален свят на фалшиви новини и фалшиво съществуване, най-хубавото което можем да имаме е реалният контакт.
47
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами аз съм благодарна на МОН, че поне имаме яснота по такива важни въпроси. Най-сетне от някое министерство да са ясни с плана си.Дано няма промени, не за друго, а за да не се лашкаме напред-назад. Ще си завършим дистанционно, нищо кой знае какво не е и правилно изпитите ще са в училищата, за да са наистина обективни и състезателни. Желая на учители, деца, родители и експерти здраве и от септември - пак на училище.
46
6
 
22
 
! Отговори
до Петя преди 4 години
Много точно. Едно дете не е някакво растение, че да го поливаш. То трябва да се среща с други деца. Да играе. Да си ожули коленете. Да скача, бяга. Да има приятели. А тия правят зомбита. Е, какъв е смисълът на училището ако и родителите му могат да му четат книгите и да решават задачите? Никакъв.
45
5
 
19
 
! Отговори
до 42 преди 4 години
Стани даскал, щом е клатене на крака. За мен най-потърпевши от тази ситуация са учителите. Нямате представа какъв непосилен труд е. Аз също смятам обаче, че е по-добре годината да завърши дистанционно, а учителите дано издържат, но е непосилен труд, уверявам ви, поне в що-годе добрите училища, не знам как е в крайни училища и из провинцията.
44
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво сте го измислили, ама какво правят тези с деца от първи-четвърти клас, които трябва да се връщат на работа след край на извънредното положение. Да си оставяме децата сами вкъщи, или да ги мъкнем с нас на работа? Само на мен ли недомислена ми се вижда тази работа? Да видим, какво ще измислите и с детските градини.
43
3
 
15
 
! Отговори
Греховник преди 4 години
Най-хубавите неща на тоя свят няма как да станат онлайн - обучение, пътуване, телесни изкушения.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До нeмa ce плaшитeкУмунисти и инжИнери няма
41
5
 
22
 
! Отговори
Петя преди 4 години
На живо обучението е в пъти по-ефикасно от дистанционното. И дистанционното си има ползи, но много по-малко. Но е важна социалната среда за децата - да се видят на живо, да поиграят, да общуват. Това онлайн няма как да стане. Да се маха този вирус най-накрая и да се връщат в училище. Самите деца вече осъзнаха какво бреме е по цял ден вкъщи. Самите те искат на училище.
40
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали се сещате какво "обучение" пада при тая ситуация?! На някои деца се обучават родителите им, а на други даже и те не. Най щастливи са даскалите, заплатата им тече, а те си клатят краката. Направо да печатат на всички деца по една диплома за виШо и да се свършва тая комедия
39
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По моето скромно мнение, ако учениците се върнат на училище, то трябва да се отворят кина, театри, стадиони и кръчми. Ако те са затворени- значи и учениците не трябва да ходят на училище.Или всичко- или нищо!
38
9
 
4
 
! Отговори
нeмa ce плaшитe преди 4 години
Нe e нитo първoтo,нитo щe e пocлeднoтo пoкoлeниe унищoжeнo oт кумуниcтичecкaтa хунтa!Кво ли не преживяха,наркотици,чалга джендърия?Пoрeдния мaлoумeн eкcпeримeнт зa въвeждaнe нa цифрoвия фaшизъм.Cлeд 10 гoдини тeзи бъдeщи лeкaри , инжинeри,икoнoмиcти щe лeкувaт и икoнoмикa щe рaзвивaт!
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да попитам МОН,Кой ще гарантира на семействта на всеки един зрелостник , че няма някой контактен или безсимптомен.Вероятно някои родители ще водят и ще взимат децата си с кола за великите изпити, като за целта ще трябва да си вземат отпуска.Нашият случай е такъв в къщи.Не ви е СРАМ МОН.Колко години не можахте да направите електронно обучение дори за деца на които по някаква причина им се налага да отсъстват или за грипни ваканции.Колко средства отидоха за глупости велики МОН.?
36
2
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
А дипломите с елетронен подпис ли ще ги получим или.....?
35
2
 
14
 
! Отговори
Ха ха... преди 4 години
А знаете ли гуглето как хубаво изкарва 6-ци и разни приложения решава всички задачи по математика... Кой ще ти иска сега да се върне в клас?
34
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на българските учители!!!Толкова бързо се адаптирха! Един онлайн час се подготвя за десет часа и те се справиха с цената на денонощен труд!
33
8
 
10
 
! Отговори
До хм, преди 4 години
Тази дупка в знанията, особено по математика, физика и химия ще им оказва влияние цял живот. Образованието е като кула, колкото по ниско е слабото място, толкова е по-опасно. Вечно проклятие на взелите това глупаво решение, кратунковци!
32
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общество сковано от страх няма бъдеще! То е готово за нов, още по-уродлив тоталитаризъм! И ще си го получи!
31
2
 
5
 
! Отговори
Вашият Премиер преди 4 години
До БеселинаНа есен.
30
2
 
23
 
! Отговори
хм, преди 4 години
а онези 30%, които нямат достъп до онлайн обучение какво правят? Подарявате им годината или....