Ако децата се върнат в клас, мерките няма как да се спазят!

Обхватът на онлайн обучението е около 90%
45

Възможно е училищата в страната да отворят само за учениците и учителите в 7 и 12 клас. Също така е вероятно учебната година за децата до 7 клас да завърши дистанционно. Според директора на столичното 51 СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров това зависи от развитието на пандемията.

"Децата се занимават много сериозно с учебните си занятия, те нямат какво да правят. Ако имат учители, които да ги насочват, както и родители, които да ги подкрепят, те постигат не по-лоши резултати от редовното обучение", каза Асен Александров за Bulgaria ON AIR.

На много деца бяха подарени устройства, интернетът беше заплатен, допълни директорът.

Според него по официални данни обхватът на онлайн обучението е достигнал около 80-90%. По думите му има и медиатори, които разнасят на децата ежедневните им задачи на хартиени свитъци, ако няма възможност за интернет връзка.

Александров смята, че ако учениците след 7 клас се върнат в класните стаи, препоръките на Щаба няма как да бъдат спазвани.

"Няма да се спазват. Това са деца, които два месеца и половина са били изолирани. Те ще се гонят, те ще си играят, те ще си говорят. Още второто междучасие ще са загубени всички маски. Няма как те да са на 2 метра разстояние, но аз не виждам защо е нужно непременно да се върнат в училище. Те могат да се върнат само за изпита, който е задължителен, по български и математика, там вече може да се спази социалната дистанция", каза той за "Денят ON AIR".

"Учениците биха могли да се върнат тогава и само тогава, когато са отворени изцяло кина, молове, стадиони. Когато вече социалната дистанция не е проблем", добави още Александров.
Според директора, в зависимост от това с колко се удължи карантината, ще бъде ясно и за кога ще се изтеглят изпитите.

"Ще има балове, може да са след 5 или 6 месеца. Всички училища са дали пари за баловете 7-8 месеца по-рано, даже година. Не съм чул някой ресторант да е върнал парите на учениците. Когато премине карантината и започнат да работят ресторантите, тогава ще има балове", обясни още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
19
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 4 години
Едно хубаво нещо направихте като спряхте децата от училище !!! Не го погубвайте! Нека си останат у дома !!!
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се пазят ли децата или ще се спазват, а Веселинке?
38
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Епидемията от коронавируса има две фази - през първта заразата пълзи бавно, но когато обхване достъчно хора избухва като взрив и поразява, и помита като в Италия и Испания, където смъртността надмина 12 %. В България това не се случва именно поради взетите мерки и карантината. Чудно, че някои форумни "капацитети" не могат да разберат този *** факт. Ковид бил обиконевено грипче. Най-големите професори в света казаха, че коронавирусът е поне десет пъти по-опасен от грипа, форумни философи
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37 Малките деца учат под формата на игра. И всичките чаткат електронните игри. Най-малкото трябва да дадат на родителите право сами да изберат - да си пратят децата на училище или да ги оставят да учат вкъщи онлайн. То и без това до края на учебната година остават месец-два. От съветите на кухорапонести философи с незавършено СПТУ не се нуждаем. Едно че ти липсват първите седем години, но си си останал все така инфантилен. Не искам в Бг да става като в Италия, плюс това през октомври вече ще има ваксина
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Последно - страшен ли е вирусът или не е?" Представи си най-страшния вирус - още по-страшен.Хващат(с тестове) 2 от 10 случая, от хванатите 90% го минават без симптоми,10% със симптоми и от тия със симптомите 10-30% имат усложнения.От тия с усложненията (и поради множесво съпътстващи заболявания) 10-20% могат да починат. Абе 0,5% са пътници-страшна работа.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен38Не подценявай децата- не се взирай в правописните грешки! Все-пак Платон е казал:" Младото поколение не уважава възрастните, за тях няма Богове и традиции..."и Цар Соломон го е допълнил- " Нищо ново под Слънцето!". Аз, за разлика от много други, вярвам в новото поколение, колкото и да ни се струва, че нещата не са такива, каквито искаме.
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата реално не учат оМлайн. Родителите висят до тях и помагат. И като пратим родителите да правят БВП, какво ще мрънкат от министерството? Срив в резултатите.
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И тогава какъв ви е проблемът?"Проблемът е че НЕ работи така. Колкото и да те убеждават в противното. Българското образование копае дъното от десет години, а с това дистанционно обучение - просто можем да го закрием. Справка: брой грешките в десет произволни статии в този сайт... А сега си представи поколението на дистанционно обучение какво ще бъде...
32
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1-3ти клас деца как учат по скайп бе катерици миризливи.Бъдете сигурни ,че няма как да опазите нито вас , нито нито децата си ,а ще трябва да го преболедувате вируса.
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен31"И тогава какъв ви е проблемът?"- Много ясно- не си понасят 4отрочетата" у дома:))
30
1
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 4 години
Много е опасно даже! Ограмотете се малко де. Сега поне имате време да се ровите и да четете.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РодителИмате нужда от малко дистанционно обучение. Правопис и правоговор.
28
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Франция се предвижда училищата да се отворят през септември месец. Дано и в България така да стане, защото сега това отваряне на училищата най-вероятно ще доведе до ново развихряне на епидемията. Дистанционно обучение - това е модернотo.По скайпа един учител може да се свързва с всичките си ученици и да ги препитва. Домашни и контролни учителят може да получава по електронната поща като прикачени файлове. И тогава какъв ви е проблемът?
27
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като искате и 10 години мишкувайте и се самоизолирайте крадливи герберунгели .Само вие ще оцелеете да знаете.Пък случайно някой, ако се затрие -света ще свърши сигурно,ама няма да може да си изхарчи "прдобитото".Шефа ви за да не му лъсне голия *** ,ви набута в дупките ,че и му вярвате.
26
10
 
10
 
! Отговори
Генерала преди 4 години
Да не се връщат! Да се въведе военно положение, с продължителност минимум 2 месеца! Иначе здравната система няма да издържи.
25
6
 
27
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
Прав е този директор. Дори и да се разредят чиновете, в междучасията какво става ? А в тоалетните ? А на двора ? Ами учителите и обслужващия персонал ? Какъв е тоя зор, учениците да се върнат във физическите училища на всяка цена, каквото и да става ? Който ученик ще учи, ще учи и онлайн , и на живо. Който няма да учи и в двата случая няма да учи.
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента няма учители и ученици и край .Няма какво да се лъжем.....
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не заявят нашите, че можем да ходим без маски навън, както и да живеем спокойто, аз дете на училище не пускам.Последно - страшен ли е вирусът или не е?Понеже не може да е и двете, според както ни изнася
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДанъкоплатецаТолкова процента отчитат, че са обхванати.. А дали учат както трябва ... само вкъщи се вижда.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДанъкоплатецаУчилището отдавна не е място за образование....това е място, където децата са под наблюдение, докато родителите им дават всичките си силички за просперитета на БИЗНЕСА!