Учители заплашват с оставки и отпуски, ако не преминат на дистанционно обучение

Те искат всички деца да са у дома до края на 2020 г.
11 ное 2020 09:00, Нели Христова
400
Учители заплашват с оставки и отпуски, ако не преминат на дистанционно обучение
Снимка: БГНЕС

С вземане на отпуски и подаване на молби за напускане заплашиха учители, ако не бъде изпълнено искането им всички ученици от цялата страна да преминат на дистанционно обучение до края на 2020 година като мярка срещу разпространението на Covid-19 в училищата, съобщи БНР.

Педагозите, обединени във Facebook групата "Учители за безопасно образование", са обезпокоени от многото смъртни случаи на техни колеги с положителни Covid тестове. Те определиха като неефективни и неадекватни последните мерки на министерствата на здравеопазването и на образованието за справяне с разпространението на заразата в учебните заведения.

"Масово колегите имат идея да напуснат системата, а това ще означава не присъствено, ами никакво обучение", предупреди Лилия Стоянова, учител по информатика в Трета природоматематическа гимназия във Варна.

Тя определи като неефективна анонсираната от здравния министър мярка - всички ученици в училища с над 20% заболеваемост да преминат към дистанционно обучение от четвъртък:

"Да чакаме 20% доказано, симптомно болни, след като няма масово тестване, това не е решение. Ще чакаме да изгори на 20% къщата, за да извикаме пожарната. На всички е ясно, че повечето деца, особено по-малките, боледуват безсимптомно или с много леки симптоми, но те реално пренасят болестта и заразяват".

Критики в учителските среди има и към дадената от просветния министър възможност педагогическите съвети да задължават учениците да носят маски и в час, защото учениците използват маските често неправилно и така се губи ефектът от тях и защото не отчитат сериозността на проблема, особено най-малките от 1-ви до 4-ти клас.

"Всеки ден аз лично виждам как маски се захвърлят, маски има по пода, има под брадичката, дезинфектанти не се вземат. Децата трудно спазват каквито и да било мерки. Аз съм г-н Петров и преподавам по биология и здравно образование и по физическо възпитание и спорт в столично училище".

По тези причини педагозите настояват за "преминаване към дистанционна форма на обучение, поне до края на 2020 г., след което вече плавно преминаване в присъствена форма при доста стриктно спазване на противоепидемичните мерки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕваСигурна ли си, че 90% си направишха тест?? Не ти вярвам нещо...
377
1
 
1
 
! Отговори
Ева преди 3 години
До Батман..да,ако оцелеят .В нашият колектив( учители) 90% изкарахме Ковид ,при нито едно болно дете...
376
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големият проблем е, че децата не са научени да отсяват зърното от плявата.За едно неукрепнала детско съзнание дистанционното обучение е много лесна форма за манипулиране на ценностите.Материалното и парите неизбежно имат предимство пред духа а задачата на училището е да стимулира духовното развитие и проблемът е, че все по вече учители не са с призвание към професията и дейностите в училищата и е жалко, че много профисионални гимназии станаха символ на далавери и е печално че така израстват
375
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ или други партии=ГЕНОЦИД=Кукли на конци на СВЕТоВНОТо Правителство=САТАНИзм=СИНАГОГАТА НА СаТаНа, за коят ИИСУС ни предупреди преди 2000години, Четете Светените писания, Евангелията-4-те и особено ОТКРОВЕНИЕТО на СВ.ЙОАН- любимият ученик на JESUS особено 13глава!!!!!!!!!!
374
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"'Подкрепям учителите. Държат малките там като жертвени агнета никой не мисли ако се случи нещо с родителите кой ще ги гледа тези деца"'И аз ПОДКРЕПЯМ УЧИТЕЛИТЕ/родител съм/малкото е в 5л.на училище е кой знае сега кво ще ни донесе вкъщи вс.сме с хроничен бронхит и др.болести, имаме възр.родители.....ужассс...Пази всички хора Господи, моля Те, особено дечицата ни /Си!!!Съболезнования на близките на 20 загинали геройски Учители! Дълбок поклон!
373
2
 
5
 
! Отговори
ДО БАТМАН преди 3 години
Батман, ТЕ ЗА НОВА ГОДИНА СИ ЧАКАТ БОНУСИТЕ. и КАТО ЗНАМ КОЛКО ПАРИ ИКОНОМИСАХА ПРИ ДО ОТ ОТОПЛЕНИЕ, ПОЧИСТВАНЕ, ЗАПЛАТИ НА ПОМ. ПЕРСОНАЛ... Може и по 2 заплати допълнит. да вземат!
372
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АМИ , ПРАВИЛНО!Не знам за Англия, но в Ирландия уж беше пълен локдаун и родителите не работеха, но детските градини и училищата бяха отворени!
371
5
 
5
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА МИНАТ НА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ!В АНГЛИЯ , Е ДОКАЗАНО , ЧЕ 50% ОТ ЗАБОЛЕЛИТЕ ДЕЦА ОТ К-19 , ПОЛУЧАВАТ , КАТО УСЛОЖНЕНИЕ, ДИАБЕТ-1...!ТРЯБВА ЛИ ЗОРЛЕМ , ДА ПРАВИМ ОТ ДЕЦАТА СИ ИНВАЛИДИ..!!??
370
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много били изплашени, обаче миналата седмица познати учителки си се грабнаха - и на екскурзия - с обществен транспорт, на хотелче, на ресторантче, тогава не бяха изплашени за здравето си. Когато трябва да се работи - пак си се страхуват хахахха
369
2
 
4
 
! Отговори
до аз-ът преди 3 години
Ако учителка употребява такива изрази... жалка история! Майките квичели?! Такава в училище работа няма, най-много с парцала да мие!Заради такива конкурсите са предрешени, че винаги намират връзки.
368
3
 
8
 
! Отговори
Загрижен преди 3 години
Нека да си напускат - от такива няма нужда!Представете си екипите по поддръжката на електрозахранването да кажата "...ами то е много студено -25градуса, няма да възстановявам скъсаните жици сега а напролет като стане поне 5 градуса..."Всяка професия си има рискове, а който го е страх си прави фирма и си решава сам как да работи!!!
367
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътНе ми говори за простолюдие, че точно прости и елементарни калинки последните години се натискат за детски и начални учителки! Сервитьорки и продавачки в бакалия дъвчат дъвки пред децата и ръсят простотии. Връзкарки от една определена партия. И те с претенции, видиш ли!?
366
3
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Сега... всяка уважаваща себе си провинциалистка - фейсбук-бг-мама да чете. Внимателно. Учителлите са длъжни да изучават децата ви. Не да ги отглеждат. Има огромна разлика между двете. Както вие си вардите собствения си д*рник, така и учителите са длъжни да пазаят своето здраве и това на близките си. Особено, когато котилото ви е развъдник на вируси. И да да за учители работа - БОЛ. После ще квичите по грубите у фейсбукя (щот там ви е силата на вас) - *** държавата не се грижи за децата ни.
365
7
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Заплашват с оставки?Ми да ги видим къде ще идат, когато ги подадат. Защото то останалите сме си на работа. А няма и работни места. Особено за заплати над 1300 лв. на 4-6 часа и с два месеца отпуска - такива пък съвсем не се предлагат. Особено сега.---първо - предлагат се. Дори е ниска заплатата. Въпроса е, че простолюдието нямате качествата за по-високи заплати, това е вашето ниво. Второ-учителите НЕ СА длъжни да ви отглеждат заразените деца. Как да ви го набия в провинциалните глави?
364
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, ВЕЧЕ И ДУМАТА "ЖУР НАЛИСТИ" КОРИГИРАТЕ?СМЕШНИЦИ!НЕ МЕ Е СТРАХ!НИТО ОТ ВАС!НИТО ОТ ВИРУСИ!НИТО ОТ ТОВА КОЙ ЩЯЛ ДА НАПУСКА!НАПУСКАЙТЕ! ДА ВИДЯ КЪДЕ ЩЕ ИДЕТЕ!
363
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна не ми пука кой се опивтам да ме плаши. И децата си изучих сама у нас и по уроци, които плащам. И вируса го минахме всички вкъщи - нищо особено. Всичката пара в свирката на паникьори и от качалки!С какво ще ме уплашите вече, а господа ***, учители, лекари и т.н.? Май изтървате влака със заплахите. Ученикът ми, другия завърши вече, мога да му водя часове до 12-ти клас. А учителите му на уроците по език и математика си му водят присъствено.Не ме е страх! От нищо вече! Да ви видя!
362
1
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА! преди 3 години
Заплашват с оставки?Ми да ги видим къде ще идат, когато ги подадат. Защото то останалите сме си на работа. А няма и работни места. Особено за заплати над 1300 лв. на 4-6 часа и с два месеца отпуска - такива пък съвсем не се предлагат. Особено сега.Лично аз ще следя с интереси как ще навалят оставки на учители. Не ме интересува - моите деца без друго се учат у нас и ходят по уроци. Там обаче учителите не се плашат да водят присъствено. Що ли?Аде, без паника. Вирусът го минах безпроблемно.
361
5
 
6
 
! Отговори
Помислете малко! преди 3 години
До плющите по учителите!Не ви ли е срам бе *** ? Как може да плюете по учителите без да знаете изобщо как минава един техен работен ден ? Вие наясно ли сте ,че онлайн обучението е много по-тегаво за тях , но въпреки всичко те настояват за него , защото се притесняват!Ама да всеки гледа от своята камбанария , ама сега зора ви е децата ви да са на училище , щото няма кой да ви ги гледа вкъщи
360
1
 
6
 
! Отговори
смърф преди 3 години
До Анонимен"Личните лекари те лекуват дистанционно което е пълна порнография,..."----- ---------------- -------------- -----------И така трябва или не можеш да проумеш, че ако днес посети ковид-болен, утре ще посети и теб. През кабинета му минават по 40-50 човека на ден - ще искаш ли да си контактувате? Отделно, че след всеки контакт с болен, трябва да се изолира по 14 дена като контактен
359
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не става от хората тук. Останал е предимно ***.НЕуважаеми коментиращи, за вас учителите трябва да гледат, отглеждат, възпитават, обучават и обгрижват изтърсачетата ви. А вие имате право само да си клатите краката, да си пиете пиенето, да си гледате телевизията и т.н. дребни удоволствия. НЕуважаеми, децата са ваша отговорност. Възпитанието започва от дома, не от училището. Но на какво можете да ги научите, като постоянно сте заети в плюене по другите?