Училищен директор: Онлайн обучението не е изгубено време

Материалът се взима - не се наваксва, обясни Асен Александров
18 дек 2020 19:09, Петя Славова
34
Училищен директор: Онлайн обучението не е изгубено време
Снимка: БГНЕС

След ваканцията учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат в училище - коментар на учители и родители

От 4 януари най-малките ученици се връщат в клас, отварят врати и детските градини, а родителите ще имат право да преценят дали да пуснат децата си или не.

Оставането у дома на учениците не е загубено време - материалът не се наваксва, а се взима, увери пред БНТ Асен Александров - директор на столичното 51 СУ "Елисавета Багряна" и председател на Сдружението на директорите в средното образование.

Още по темата

"Разбира се, обучението не е толкова качествено, както е при присъствената форма, особено в начален етап, защото учениците от 1. и 2. клас имат нужда от живия контакт с учителя, но трябва да се правят трудни избори", отбеляза той.

Според него дистанционното обучение дава положителни резултати и изводът му е подкрепен от допитване до 1/3 от родителите на ученици в 51 СУ "Елисавета Багряна".

"Мнението им е, че дистанционното обучение е било сполучливо, като те са категорични, че е било по-добре да е присъствено като образователни резултати, но повечето от родителите приемат тези ограничения", обясни Александров.

По думите му учителите в цялата страна вече са в пъти по-добре подготвени в сравнение с миналата година и дистанционната им комуникация с учениците е много по-ефективна.

Като образователен експерт Асен Александров подкрепя връщането на децата в училище - не само на най-малките, а на всички ученици.

"Сега организация ще бъде доста по-лесна. Ние имаме ученици от 1. до 12. клас, но в училище ще бъдат 1/3 от тях и ще има много по-малка гъстота на учениците. Още преди да излезем в дистанционно обучение бяхме създали организация тези, който искаха да бъдат онлайн, да наблюдават уроците от вкъщи - не си в клас, но пък и не е като да не си", продължи училищният директор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Родител и учител преди 3 години
Като учител ми е много добре, все така ми се иска да работя. Единствено ме натоварва проверката на домашните, но не съм длъжна да ги давам. Работя, старая се, дори двойно и тройно повече часов работя, отколкото в училище. Но за детето ми тази форма на обучение е магубна. Обикновено след четвъртия час, но често и по-рано, дъщеря ми се оплаква от главоболие. Вече не спи спокойн, липсват й живите контакти с приятели. Липсват й дори частните уроци. А колегите с еоливат с домашни и проекти.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, не е изгубено време за вас които си стойни в къщи и си взимате заплатите а отгоре на всичко не щете и да се ваксинирате. Загубено време е за децата най вече за онази част от тях които нямат богати родителите които си стоят в къщи и дори не могат да си позволят да си купят компютри на децата си. Стига сте търсили извинения да си стоите в къщи на топло. ВАКСИНИРАНЕ И НА РАБОТА
27
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
*** народ богати политици.Заслужаваме да си носим кръста страхливци.Всичко ще ни вземат.
26
2
 
13
 
! Отговори
Цанева преди 3 години
Евалата, децата не ходят на училище, а са с родителите на Банско и Пампорово!!! Евалата на Бойко, евалата и на Щаба!!! Ски курортите, Коледния базар и Джъмбо, кина, театри са жизненоважни??? А образованието - какво беше това???!!!
25
1
 
11
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Такива като тоя "образователен експерт" трябва го качат на гилотината, то бива платени ***, но това вече минава границите! Децата разнасяли вируса, е като не учат от март миналата учебна година, с изключение на 3 седмици, сега кой разнася вируса??? А на Банско и Пампорово няма ли вируси, или в хотелчетата, ресторантчетата, Джъмбо... Какви са тези допитвания до родителите, а бе Бойко защо не ме питаш дали искам да си плащам даниците, например??? Ясно е, че децата трябва да са на училище!!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Така преди 3 години
До ицоКато си 4-ти клас ходи да си легаш!
23
3
 
5
 
! Отговори
ицо преди 3 години
това са пълни глупости. аз съм 4 клас и нищо незнам
22
2
 
13
 
! Отговори
Теодора преди 3 години
На учителите им се смеят от години ,че са будалите с най-ниските заплати,а сега много високи били.Никой на никого не е дал нищо допълнително като пари заради онлайн обучението.Учителите имат допълнително трудово възнаграждение няколко пъти в годината,което си му се полага по закон и договор.Един урок не е само да го изпееш и толкоз.Трябва подготовка и добра методика,за да бъде разбрано от учениците...Разбира се Вие виждате само манджите и невероятния"кеф" да си Седиш вкъщи...
21
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите вече му хванаха цаката (не е като пролетта, когато бяха дезорганизирани).Учебните часове протичат с лекота по един добре отработен алгоритъм:-10ина минути се събират (чуваме ли се, виждаме ли се, който пак е заспал - да се събуди, който е в тоалетната- да го изчакаме)-10ина минути "преподават" новия урок-накрая 10ина минути пускат тест да правят кротко учениците (кротко да преписват, тоест)... и той урокът свършваА, да, в резултат на този стратегически подход всички са отличници.
20
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес излезе информацията, че под 15 % от учителите искат да се ваксинират.Че защо им е? Сегашното положение идеално ги устройва - седят си на топло и тихо у дома, готвят си манджите и си гледат къщата, и - между някоя манджа и гОблен - изкарат някой и друг урок. Заплата си получават, разбира се, в пълен обем, че и отгоре им дават някакви. Така не до края на учебната година, ами завинаги ще искат.За директорите пък - да не говорим. Те са си направо в допълнителен платен отпуск.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При ДО много добре си пролича разликата между децата, защото тези, на които им е интересно и учат, се справят, а тези, които развалят дисциплината и от учителите се очаква да им налеят мозък в *** глави, са много, много зле. Но е лесно да ги мютнеш и работиш с останалите.
18
7
 
11
 
! Отговори
Зараза 3 преди 3 години
Децата са идеалните преносители - не боледуват и не знаеш дали ти носят нещо от училище. Деца са и е практически невъзможно да спазват каквито и да било мерки - лесно го прихващат. После възрастните вкъщи и на училище страдат - сума ти народ си замина.
17
0
 
12
 
! Отговори
Мери преди 3 години
За някой "ученици" и присъствената година е нулева. Ако изпитваха по биричка и тревка нямаше да е така за тях. Сега с домашният арест е малко по-трудно да се наливат ама айде.
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста семейства загубиха близките си, заразени тъкмо от децата. Винаги ще има няколко гледни точки, но вместо да седим, плюем и мразим да се вземем в ръце и да опитаме да се справим със ситуацията, а не само да се оплакваме. Не мисля, че има страна на която й е кеф, че са затворени или че са на работа по няколко дежурства и не виждат близки, че гладуват или се лишават. Ако може с нещо помогнете, ако ли не смирете се малко бе хора!
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че училищата са подценен фактор. Сега видяхме най-силното увеличение именно от там. Не си ли научиха урокс? Над 6000 починали. Всеки ден умират по 150-200 човека, всеки ден изчезва едно българско село.Без да затваряме училищата, ще се борим в третата вълна, преди втората да приключи .
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10, ти да не си мислиш, че ако е нулева година ще е по-добре? Децата пак ще са си у дома и ще висят по-цял ден на компютрите. Сега поне има кой да ги занимава до обяд пък и голяма част от тях научават уроците. Тези които не учат в момента и присъствено няма да научат нищо.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баш след софрите и сбирките ще пуснете децата да обменят всичко, което са хванали по празниците... Малко акъл ви трябва, ама навреме!
12
2
 
13
 
! Отговори
Ник преди 3 години
Абе този директор и онзи другия на 119 СУ да не са на щат към всички медии, че само те дават интервюта и се изказват по всички въпроси. Да не би само те да имат позволението на МОН и мйекащия министър да се изказват на всяко гърне мерудия.Този, Диян Стаматов на 119то и Вълчьев са ми най противните личности в образователната система.
11
1
 
1
 
! Отговори
do 1 преди 3 години
Ами значи трябва да си щастлив.Ще ни управляват такива един ден и няма да е далече.
10
3
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Стига си висял по форумите. *** да помогнеш на сина си.Нали си учил присъствено.