Училищен директор: Онлайн обучението не е изгубено време

Материалът се взима - не се наваксва, обясни Асен Александров
18 дек 2020 19:09, Петя Славова
34
Училищен директор: Онлайн обучението не е изгубено време
Снимка: БГНЕС

След ваканцията учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат в училище - коментар на учители и родители

От 4 януари най-малките ученици се връщат в клас, отварят врати и детските градини, а родителите ще имат право да преценят дали да пуснат децата си или не.

Оставането у дома на учениците не е загубено време - материалът не се наваксва, а се взима, увери пред БНТ Асен Александров - директор на столичното 51 СУ "Елисавета Багряна" и председател на Сдружението на директорите в средното образование.

Още по темата

"Разбира се, обучението не е толкова качествено, както е при присъствената форма, особено в начален етап, защото учениците от 1. и 2. клас имат нужда от живия контакт с учителя, но трябва да се правят трудни избори", отбеляза той.

Според него дистанционното обучение дава положителни резултати и изводът му е подкрепен от допитване до 1/3 от родителите на ученици в 51 СУ "Елисавета Багряна".

"Мнението им е, че дистанционното обучение е било сполучливо, като те са категорични, че е било по-добре да е присъствено като образователни резултати, но повечето от родителите приемат тези ограничения", обясни Александров.

По думите му учителите в цялата страна вече са в пъти по-добре подготвени в сравнение с миналата година и дистанционната им комуникация с учениците е много по-ефективна.

Като образователен експерт Асен Александров подкрепя връщането на децата в училище - не само на най-малките, а на всички ученици.

"Сега организация ще бъде доста по-лесна. Ние имаме ученици от 1. до 12. клас, но в училище ще бъдат 1/3 от тях и ще има много по-малка гъстота на учениците. Още преди да излезем в дистанционно обучение бяхме създали организация тези, който искаха да бъдат онлайн, да наблюдават уроците от вкъщи - не си в клас, но пък и не е като да не си", продължи училищният директор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
15
 
! Отговори
ВВВ преди 3 години
Защо постоянно се дава трибуна на директорите на 119 и на Александров. Знае ли МОН, че за повече от 50% от учениците българския не е майчин език. Вече втора година има имитация на образование. Голяма част от децата нито учат, нито са в ДО. Други просто се логват за часа и или си спят, или са по улиците. Има и съвестни деца разбира се, но те си учат и без учителите. Задават се тумби от неграмотни, агресивни и бедни млади хора!
8
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още от баира личи, че годината ще е нулева, както още лятото беше ясно, че няма да е присъствена (въпреки че направиха опит, който може да се окаже доста по-смъртоносен от очакваното).
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се говори за ,, източване,, на здравната каса, но за ,, делегираните бюджети,, не се споменава нищо.Понеже ,, държавата,, ги дава.Онлайн обучението ще даде равен достъп до качествено образование на всички млади хора.Има възможност за конкуренция.Прогресивна практика е.
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига ривахти бье.Какво учат толкова в първи клас.Да четат и да пишат.Присъствено също може да не успеят да усвоят тези знания.
5
13
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Прав е човека че не е изгубено време но само за него.Не бачка а пък заплатката върви
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време много като четяхме, държавата да не цъфна и да върза? Само образование не стига за нищо. Много са комплексни нещата.
3
8
 
5
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Славей, врабче и гарга си пеели. Професор ги чул и отбелязал:-Ето разликата между редовно, задочно и дистанционно обучение! 😂
2
3
 
21
 
! Отговори
Ааас преди 3 години
Детето ми е първи клас. Дистанционното обучение е добре. Двете госпожи се стараят и обучават децата, като плътно са с тях от 9 сутринта до 17 вечерта. Друг е въпроса, че за децата не е полезно да висят цял ден пред компютрите.
1
16
 
7
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ИЗГУБИНО Е. ОТ ДОМА СЪС ПУКАНКИ И ЧИПС Е ПО ДОБРЕ ЗА ВАС. ОТ ДРУГИ ЧУВАМ, ЧЕ ГОДИНАТА ЩЕ БЪДЕ НУЛЕВА НУЛЕВА. ПЪЛЕН ПРОВАЛ.