Такева: 1200 учители към момента са с COVID, страхуват се

Тя увери обаче, че учебната година ще завърши нормално
21 мар 2021 10:04,
71
Такева: 1200 учители към момента са с COVID, страхуват се
Снимка: БГНЕС

Вървим към втори випуск, който ще трябва да наваксва със знанията. За 12 клас това ще бъде трудно. Това заяви пред БНТ Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

"Българският учител, като всеки човек в обществото, се страхува. Никой от нашето поколение не си е представял, че ще преживее пандемия. Това е нещо, за което знаем от учебниците, от филмите", каза още тя.

"Една част от учителите искаха да минем дистанционно, защото се страхуват за здравето си", допълни Такева.

По думите й последните данни показват, че към 1200 учители са болни или карантинирани в момента, което е под 1%.

Тя увери, че учебната година ще завърши нормално.

"По закон е забранено към онлайн обучение да минават децата в детската градина и децата от 1 до 4 клас. Но тъй като трябва да се поддържа контакт между децата и учителите, трябва да има онлайн връзка и родителите да помагат", каза още Такева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
12
 
7
 
! Отговори
! преди 3 години
Бе, к' ви учители, к' ви 5 лева. Минете по моловете и питайте учениците какъв ден е 22 септември, например. Ако 1 отговори, ще е чудо. Децата масово ще стават все по- неграмотни. А даскалите нямат угаждане вече. На всички ни е трудно.
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вие знаете ли, че има учители, които искаха да се ваксинират, но за тях НЯМАШЕ ваксини?!
41
21
 
8
 
! Отговори
айде стига преди 3 години
Направо да седят в къщи, но да им увеличат двойно заплатите!!!!Като са на училище- защо са, като са онлайн- пак не щат! В локдауните са в служебна платена отпуска, а онази от 60 дни ги чака. Годината минава без да разберат. И са с най- високите заплати в държавата!
40
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да са се ваксинирали овреме, сега не ги жалим! Работа, работа, работа!
39
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омръзнаха ми тия учители, само гледат как да не работят , извадиха от 10 кладенеца вода само и само да се оправдаят да не ходят в училищата , но заплатките не отказват 37
38
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Синдикатите трябваше да извоюват няколко прости неща.1. Учителите да се приравнят към първа категория труд. 2. В първи клас да може да се повтаря. 3. Паралелките да са с ученици до 15 на брой. 4. Да влязат масово млади кадри в образованието.5. Да има мандатност на директорите.
37
0
 
20
 
! Отговори
ДолуШайката преди 3 години
Тая бабичка има изключителни заслуги за унизителното положение,в които се намират българските учители ,за блатото,в което се намира българското образование,както и за опростачването на младото поколение.Както винаги - удобна за всяко крадливо и уродливо управление.Затвор трябва за такива,като нея,а не трибуна.
36
10
 
15
 
! Отговори
До частни уроци преди 3 години
Ами давайте и вие частни уроци,но с простотия и клюки по цял ден няма как да стане!Ум се иска и труд.Чуждата паница няма да напълни вашата.Моите уважения към добрите учители!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с придружаващи заболявания се ваксинираха, за да може да пътуват спокойно по света(напр.Турция,Англия,Австрия)До 34.Щом имат потребности и финансови възможности не е проблем за тях не е проблем да ваксинират доброволно.
34
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ???ЗАЩОТО МНОГО ОТ УЧИТЕЛИТЕ ИМАТ ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ,КОИТО НЕ ПКЗВОЛЯВАТ ВАКСИНИРАНЕ.Ваксинирайте се като можете и спрете тъпите си коментари,злобари.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изказването и е постигане на цели. Ограничени, себични,което се отразява негативно на учениците и образованието в България. Да, ето една идея да започнат лекари и мед. персонал и те да се страхуват да,, разведрят атмосферата,, Само те ли трябва да работят на терен, да са с държани, неподдаващи се на провокации на различни,, психологични уловки,, и те са хора, а не роботи.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Янка още си мисли, че е на компартийно събрание на дружинните ръководителки по културно-масовата дейност.
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая бабка постоянно лъже
30
0
 
42
 
! Отговори
синдикалист преди 3 години
Такева няма ли да оставиш кокала? Ей, ще пукнеш, но не го пускаш, ще те хване коронката бе! На нас ни писна от теб! Ти ликвидира всякакъв синдикализъм сред учителите, вече една стачка не може да се направи, защото ни продавате отгоре! Патерица на всяка власт сте вие! Подмазвачи!
29
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със закон на тая мумия трябва да и се забрани да се изказва по каквито и да е въпроси на образованието.
28
0
 
2
 
! Отговори
наистина ли? преди 3 години
До Ано Да, едно ниво са...
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неправилно е да се пренебрегва и онова, което на пръв поглед ни се струва пълно заблуждение. Не игнориране, а умение да се използва и чуждото мнение за разбирането на нещата. Янке, твоята истина не е справедлива, защото зачеркваш друга е по малко сраведлива, че побъркахте децата със,, страховете,, и егоизма си.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АаТо с частните уроци е същата работа, като с доходите на кръчмарите....
25
0
 
8
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
От едно едно грипче ли?
24
3
 
36
 
! Отговори
Аа.. преди 3 години
А за частните уроци по домовете на учителите,големи приходи без данъци,за това защо не се говори?