Ваканцията свърши, част от учениците отново в клас

В цялата страна децата от 1 до 4 клас ще учат присъствено
7 фев 2022 07:07, Ния Христова
27
Ваканцията свърши, част от учениците отново в клас
Снимка: БГНЕС
Започва вторият срок за учениците, след като удължената междусрочна ваканция приключи.
 
В цялата страна децата от 1 до 4 клас ще учат присъствено, като само в 4 области на страната всички ученици се връщат в клас - Разград, Силистра, Търговище и Шумен.
 
В останалите области графикът за по-големите ученици е различен.
 
В Бургас и Стара Загора децат от 5 до 12 клас ще учат онлайн.
 
В София 9 випуска ще учат присъствено - от 1 до 6 и 8,9 и 11 клас, същото положение от днес е и в цялата Софийска област.
 
Тестването с щадящи тестове на ученици без зелен сертификат продължава.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че как- тестват ги така.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудно ми е как тестват учащите втора смяна, след като по инструкция не трябва да са яли преди това. Гладни ли ги държат до вечерта?
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен до 18 преди 2 години
110 лв...засега .. ми излезе..
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен до 19 преди 2 години
Много си прав.А и в у-ще с тия отворени прозорци-хем болни, хем на студено, хем високи сметки за парно и ток...то може да има 4-5 класа в у-ще, ама сметките си вървят...
21
2
 
3
 
! Отговори
Вирус преди 2 години
Вече беше казано, че Ковид няма, а ако има - НИКОЙ не умира от Него, а ако умре, то смъртта му е дело на "житейска драма". Напред към класните стаи, за да ни налеят малко акъл в чалгарските глави.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господинът се движи срещу стрелката. Тези стрелки са проформа. Не се спазват коридорите обозначени да придвижване. Всичко е ала-бала, само за пред РЗИ да има мерките.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 10 дена нов пик. Не разбирам какво им пречи големите ученици да са в онлайн за 1 месец. Това е най-сигурния начин да задушиш пандемията. Освен това в тоя студ е и най-сигурния начин да спестиш пари, които очевидно са малко за отопление и електричество. 1 месец дами и годлспода и после наистина ще е край. Но явно целта е да има ново масово разболяване. Защото ротация на 1 седмица води само до това, масово разболяване.
18
0
 
5
 
! Отговори
Intel Inside до 16 преди 2 години
Ами като почнем с тестчето 1 или 2 бр., за температура, противовирусно, против кашлица, съдоразширяващо, витамини и т.н. от първа необходимост поне, приблизително гони стоте. Естествено, някои полубогове оздравяват просто така?
17
1
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
В голяма грешка си. За учителите е много по-лесно да преподават присъствено. Не се занимават с вайбьр групи, където всеки пита постояно неща 24х7, които са съобщени и изпращани по мейл многократно, не звъни постояно по телефона да издирва не появили се в час ученици, като има контролни и устни изпитвания им е много по-лесно да следят за преписване и да контролират дисциплината. Няма баби или майки в часа им, които да оспорват методологията на преподаване и оценяване.
16
1
 
4
 
! Отговори
Глупости! преди 2 години
До Intel Inside, как го изчисли това 100 лв? Хайде стига давахте нение все едно е факт! Не,, не е!
15
2
 
5
 
! Отговори
Intel Inside преди 2 години
Всеки болен от Ковид дава минимум 100 лв. за лекарства. После още толкова за пост ковид синмптоми. И ако лепне и едно грипче за бонус, става супер сметка за фарма, чиято лобистка е в МЗ. А пък е и потенциален клиент в ТД, наречени болници, където също се надяват на приходи ...
14
6
 
3
 
! Отговори
ааа не бе преди 2 години
Всички в клас, стига вече ДВЕ години глупости с измислен вирус.
13
5
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Естествено, пият Hell и пушат на пейката в беседката до училището.
12
7
 
2
 
! Отговори
до11 преди 2 години
Какви родители, като родителите са на работа и нямат никаква идея какви ги върши чадото им през това време. И какво ги спира да се качват в градския транспорт? Поне като са на училище са заети с нещо за което се предполага, че е полезно, а не пият групово бира на пейката пред блока.
11
2
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Младежите да се събират, където щат, имат си родители. Така "се социализират". Поне няма да са в 1 стая и в градския транспорт. Учебният процес онлайн е по-добре от никакво обучение при болни учители и ученикът като е болен.
10
1
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Учениците и особено родителите, подобни на 2 не заслужават тази жертва. Използвайте си правата докрай. Не сте длъжни да замествате никого. Благодарност НЯМА да видите, само завист и злоба. Поне сте онлайн. Тук при 1000/100 000 събират всички в ковидарника.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-обезпокоителното е, че заради ицмислените ковид мерки, това поколение нищо няма да научи. А иначе, те си се шляят по улиците на групи и са в нещо като постоянна ваканция. Как ще пречите младюжите да събират по къщята и по пейките?
8
2
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Много скоро ще стане пак, както в края на януари - ученици ПРИСЪСТВАТ, но не карат часове, дремят по чиновете във Фейса, пият хелове, пушат на двора, изобщо присъствен учебен процес. Или "карат час" с педагогическата и библиотекарката....
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен до 6 преди 2 години
Даже повечето не вземат тези допълн.10 дни. Понеже си онлайн, пак работиш. Дори и пред компютъра е трудно да работиш, като се задъхваш и си със сърцебиене. Аз бях болна до четвъртък. Няма да взема допълн.болнични, защото не ми е удобно от колегите да ме заместват повече. След малко влизам в часове. Не знам как ще устискам. Имам 7 часа! А др.седмица съм присъствено..Не ми се мисли..През януари карахме по 10 уч.часа..присъствено..Убийствено е...
6
1
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Разбира се, че ни тежи, защото си пращате болните ле.кета съвсем безотговорно. Защото се душим по 6 часа в задушните стаи да говорим с маски. И защото ако се разболее учителят - 10 дена карантина, 10 дена още постковид отпуск и не се знае личният колко още ще даде - повече от месец отсъства. И няма кой да го замести. А също и защото болните ученици сега са без НИКАКВО обучение.