При заплаха от бомба училищните власти проверяват преди МВР

Директори се оплакват, че нямат такава експертиза
36
При заплаха от бомба училищните власти проверяват преди МВР
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Училищните директори вече нямат правомощия да преценяват сами дали да затварят при бомбена заплаха. Това решение вече ще може да се взима от МВР.

Директорът на 107. ОУ "Хан Крум" Данко Калапиш заяви пред БНТ, че са били изненадани от изказването на главния секретар на МВР от вчера, че има нов протокол. Бил е уведомен по-късно през деня.

"При мен пристигна в 14:40 ч. от районния инспектор и разбрахме, че има нов протокол. В сутрешните часове, когато отново пристигнаха над 50 сигнала, ние нямахме яснота, че има публикуван документ", заяви Калапиш.

По думите му притеснение буди наличието на текст, който задължава служителите в училищата да направят оглед преди пристигането на органите на МВР.

"Ние нямаме този капацитет и експертиза, нашето задължение трябва да приключи дотам да предадем сигнала да полицията", заяви още Данко Калапиш.

Той отчете като проблем, че според новата наредба е регулирано единство как се действа при бомбена заплаха, но не и такива от друг характер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: училищеМВРбомба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
няма такава държава преди 1 година
Ами направо учениците да проверяват дали има бомба и после да звънят на МВР. Ако има и гръмне, те да си носят отговорност. Първият учебен час да е по обезвреждане на бомби ...и така. МВР да си почиват....на смени.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз младеж Данко Калапиш, като видиш с какви организации е обвързан, и рязко ти става ясно с какво точно се занимава....
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплахите за бомби се пускат от наркозависими ученици които не искат да учат.
21
0
 
4
 
! Отговори
ДО 27 преди 1 година
Наистина,какво ли би било в случай на реална опастност?!?!?
20
0
 
10
 
! Отговори
факт преди 1 година
родното МВР НЕ МОЖА да се справи с тия бомбени заплахи. Сега ще вадят от 10000 кладенеца вода да замазват положението. Не ми се мисли, ако някой нападне държавата. Леш сме и това е. Учениците да хващат оръжия, по-добре ще се оправят. За какво ги храним МВР.
19
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 година
Има едно Бг устройство което открива взрив! Преди струваше около 8000 лева !Сега незнам ! Препоръчвам всяко уч-ще да си закупи !
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушевите корумпета обожават някой друг да им върши работата, докато те се занимават с всевъзможни схеми и престъпления. Носят стълби, чадъри, правят ескорти, тревица,захар,отцепки,каналджийстват,все тънки нещица и това ден след ден. Накрая хоп пенсията на младини дошла и за награда един чувал със заплати. От какъв зор корумпиран неук *** ще се пенсионира първа категория, докато всички други са заети с дейността му.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас всеки ден е първи април.
16
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 година
Едно време когато синът ми беше ученик бях казал на училище.директор ,ако има подобно нещо да ми звъни ! Бай SS е старо куче и разбира от взрив! Той пък ми звънеше ,че синът бил без домашно и други глупости !
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая директори и учители ще обезвредяват бомби,а МВР и купищата други институции ще се редят на банкомата за заплати.Да не дава господ заплахите да са реални.
14
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 1 година
И ако някой пикльо си направи майтап и в една кутия за обувки сложи една тухла два кабела да се виждат и стария будилник на дядо си училищните власти ще напълнят памперса ! Директора и даскалите ще проверяват за бомби ???? Те да не са сапьори бе ? Пълен т.ш.а.к сме !
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано никога не се случва заплахата да е реална , че като ги знам МВР как работят - хората ще ги разкъсат щом става въпрос за децата им.
12
0
 
8
 
! Отговори
ДРАГАН преди 1 година
МВР СА ЕДНА СБИРЩИНА ОТ НЕКАДЪРНИЦИ, МНОГО МАЛКО МОЖЕЩИ И ЧИТАВИ! НЕКАДЪРНИЦИ, ЗНАEЩИ ДА ПИШАТ ГЛОБИ ЗА БЕЗ КОЛАН ОТ ХРАСТИТЕ И ДОТАМ! СТАНЕ ЛИ НЕЩО ПО СЕРИОЗНО, НИКАКВИ ГИ НЯМА! ПЪЛНА ПАРОДИЯ Е ТАЯ ДЪРЖАВА!
11
0
 
14
 
! Отговори
80% Дебили преди 1 година
Онея двамата като избягаха от централния софийски затвор само чистачката ги подгони. Какво пречи и тук да се вменят тези задължения на чистачките. Срещу 50 лева към заплатите със сигурност ще са радостни да бъдат "експерти по експлозиви" и "сапьори".
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен< - ша падна - учителите и директора сигурно разбират от бомби, я направо чистачката да провери и ако има време да обезвреди бомбата, а защо не както се писа по-долу и децата да се включат в търсенето - все едно търсят "съкровище"<br>До колкото си спомням чистачка беше подгонила и хванала затворници бегълци. Та може и по-добре да е да закрият МВР-ту. Май нужда от него нема.
9
8
 
0
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 1 година
Учителките и учениците са комбина в тази ситуация, едните не искат да учат, другите да работят, учениците искат в мола, учителките "на кафенци".
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А МВР поема ли отговорността от избухването на бомба и избиването на стотици?
7
0
 
7
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 година
От четвъртък във Фантастико, печено агнешко бутче само за 88 левчета оката........изберете българското
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хах - ша падна - учителите и директора сигурно разбират от бомби, я направо чистачката да провери и ако има време да обезвреди бомбата, а защо не както се писа по-долу и децата да се включат в търсенето - все едно търсят "съкровище" или както се казва - нека цялото училище се включи в проверката за бомба, а "отговорните власти" в тЪз "държава" да си пият кайвето и да си връткат тилифонитИ из нета
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още във втори клас на вече грамотните деца да се въведе час по теоретично сапьорство. Големите ще имат и учебна практика.

Спонсорирани публикации