Тити Папазов осинови изоставено момченце

Треньорът на националите по баскетбол взел съдбовното решение, след като прочел историята на детето във вестник
10 юли 2007 15:58,
82
Тити Папазов осинови изоставено момченце
Тити Папазов вкара един от най-важните кошове в живота си. Снимка: Булфото

Баскетболният треньор Тити Папазов и съпругата му Маргарита осиновиха дете, чиято майка, която е болна от СПИН, го изоставила след раждането.

Осиновяването вече е факт - със съдебно решение от 6 юли, за което Тити чакал половин година.

Всичко започнало, когато треньорът на националите по баскетбол отишъл в студиото на Survivor през октомври миналата година, където случайно се зачел във вестник и разбрал историята за изоставеното новородено.

Веднага разбрах, че искам да осиновя това дете... Преди години по същия импулсивен начин станах баскетболен треньор“, признава Папазов пред "24 часа".

Очевидно треньорът взел идеята много присърце, защото тръгнал да издирва детето в 11 часа вечерта.

Тъй като в статията не се казвало къде точно е настанено, първото място, където Тити отишъл, била Първа градска АГ.

След лека конфронтация с дежурния лекар, предизвикана от късния час на посещението, Тити все пак успял да стигне до неонатологията, където обаче не посмял да влезе.

Върнал се на следващия ден и разбрал точно къде да намери бебето, а впоследствие станало ясно, че то е абсолютно здраво и не носи в кръвта си вируса на СПИН.

В първоначалния момент треньорът решил да не казва на съпругата си – Марги, за идеята за осиновяването, тъй като все пак имал притеснения за реакциите й.

„Но когато накрая й казах, тя прие много позитивно цялото нещо и каза, че е съгласна“, споделя Тити.

След това избрали и име. Тъй като биологичната му майка го е кръстила Димитър, те просто добавили и Желко към него в чест на известния треньор Желко Обрадович, който ще бъде кръстник на детето.

Така малкият вече се казва Димитър-Желко Константинов Папазов.

Родният син на треньора – 4-годишният Сашо, също приел добре новината за новия член на семейството.

„Прие го изключително добре, с едно такова детско-човешко отношение. И тогава осъзнахме, че няма сила, която да ни спре за осиновяването“, казва Тити.

И признава, че някой ден той първи ще каже на Димитър-Желко, че е осиновен и че те не са истинските му родители.

„Всеки човек трябва да има семейство, независимо дали е родно или не. Ние приехме Димитър-Желко за пратен от бога и ще му дадем цялата си любов“, обещава треньорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
4
 
! Отговори
Petq преди 14 години
Много ми допадна този ИСТИНСКИ ЧОВЕК в предаването ''Цената на истината''! Плаках заедно с него. Неговите сълци бяха искренни. плаках и аз с него... Да са живи и здрави цялото семейство! МНОГО КЪСМЕТ!
80
2
 
2
 
! Отговори
iskra преди 14 години
Boje Gospodi Blagoslovi xorata kato nego!!!!Dano ima poveche balgari s negovoto blagorodno mislene...Toi e istinski prints ot prikazkite....
79
4
 
1
 
! Отговори
pe3y преди 16 години
elementarno
78
2
 
4
 
! Отговори
веса младенова преди 16 години
Тити е Човек с голямо сърце и душа.Доказва се,между хората има и човеци.Бог ще ти върне пногократно това добро.
77
5
 
1
 
! Отговори
Priatel преди 16 години
Titi ne e dobur bashta i koi znae zashto e osinovil tova detenze. Sigurno da iska proshka za vsichki ujasni neshta koito e napravil prez jalkia si jivot.
76
0
 
3
 
! Отговори
МСГ преди 16 години
Гледах шоуто на Слави,където гост му беше Тити Папазов.Възхитих се от този човек .Силна личност и емоционална душа.Може да се радва да се ядосва и да плаче.Малко са българите като него.Хвала на този Човек!Да е благословено това семейство!
75
0
 
3
 
! Отговори
vesi_vas преди 16 години
Страхотен мъж, невероятна доброта и огромно сърце! Това е Тити Папазов
74
0
 
2
 
! Отговори
Joana преди 16 години
E tova e 4ovek! Mnogo e gotin Titi!
73
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 16 години
В днешни дни много малко са нещата които биха могли да ни зарадват и толкова много тези,които ни натъжават и обезкуражават.Трудно е да намериш сили да продължиш и да запазиш чошешкото в себе си,а още по-трудно да останеш Истински човек.Тити Пазош е достоен Българин,човек с безкрайно голямо сърце,носещ в себе си неизмерима доброта и любов.Всички ние трябва да се стараем да бадем като него и да се научим да обичаме,а не да си пожелаваме да бъдем обичани.
72
0
 
0
 
! Отговори
десислава преди 16 години
много се развалнувах от това което сте направили вие и вашата съпруга. преди около две години аз и съпругът ми също се опитахме да спасим едно дете,но така и не успяхме.цялата тази бюрокрация ни съсипа нас и детето.аз имам деца близнаци на 14 години,които бяха свикнали с детето много ,както и то с тях. когато ни го взеха беше неописуем кошмар най-вече за мен. моля ви за съвет как да постъпя от тук на там. десислава
71
0
 
0
 
! Отговори
Ivo Boiadjiev преди 16 години
Bravo,Titi!Vinagi sum go uvajaval toq pi4,zashtoto ne samo se zanimava s basketball,ami i jivee s nego,i bi dal jivota si za sporta.golqm chovek s golqmo surce.Dai boje da ima poveche takiva bulgari kato nego.Samo admiracii!
70
0
 
0
 
! Отговори
tutu преди 16 години
Абе, не искам да развалям всеобщата еуфория, Тити и жена му безспорно заслужават само възхищение за постъпката си, но искам все пак да попитам щеше ли да стане всичко толкова бързо и безпроблемно, ако не не ставаше дума за Тити Папазов, а за по-неизвестно, редово българско семейство? Нали сте чували по колко години обикновените хора се опитват да си осиновят деца? Мисля, че в тая държава има много свестни и добри хора, които биха осиновили на драго сърце детенце, но ги плаши бюрокрацията, бумащината и нечовешките перипетии, през които едно семейство трябва да мине, за да си осинови дете. Браво на Тити, но нека стане така лесно и за обикновените хора в тая държава и тогава няма да има толкова много страдащи дечица ...
69
0
 
1
 
! Отговори
Овца преди 16 години
Е сега вече знам защо винаги вми е бил толкова симпатичен. Тити верно е голям сладур! Поздрави и за съпругата му, с която очевидно са добър екип. Да са им живи и здрави синовете.
68
0
 
1
 
! Отговори
Румяна преди 16 години
Ето това е новина за 1-ва страница, а не за бизнесмените с "ония куфарчета", дето държавата си ги отгледа, а сега ги отстрелва. Тити и Марги, бъдете благословени!
67
0
 
0
 
! Отговори
nana преди 16 години
Честита! Нека да сте живи и здрави и дададете и получиет много хубави и стоиностни неща в този живот.Дай боже по-вече такива хора!
66
0
 
0
 
! Отговори
rosi преди 16 години
Тити, ти си ВЕЛИК БЪЛГАРИН, по който трябва да се равняваме всички! Ако има повече такива ЧОВЕЦИ светът ще се превърне в едно по-сигурно и по-хубаво място за живеене! Покланям ти се до земи и нека Бог да те пази!
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
POKLON PRED WAS !
64
0
 
0
 
! Отговори
Izperkal преди 16 години
Nikoga ne bih se sramuval da zastana s shapka v raka pred vas...
63
0
 
0
 
! Отговори
Lia преди 16 години
и на мен ми стана топло и хубаво в сърцето. колко е хубаво, че ви има, мило семейство, благодаря ви!
62
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 16 години
това, което си направил е страхотно и ако всяко едно семейство си вземе по едно изоставено детенце няма да има толкова много страдащи деца, за който се сещаме само по Коледа!