Хомосексуализмът като страст

Варненската митрополия протестира срещу предстоящия гейпарад в София
24 юни 2008 11:54,
152
Хомосексуализмът като страст
Снимка: Булфото

Варненската и Великопреславска митрополия се обяви против предстоящия гейпарад в София.

В изявление се посочва, че Библията определя хомосексуализма като грях.

"Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях", се заявява в позицията на митрополията.

В позицията на църквата се посочва още, че християните не осъждат и не презират тези хора, а осъждат греха на хомосексуализма и скандалното му рекламиране.

"Протестираме срещу опита чрез подобни паради да се търси промяна на общественото мислене и нагласи, така че неестественото да се приеме като естествено и да получи одобрение", се казва още в изявлението на Варненската
митрополия.

Преди два дни председателят на Българския национален съюз също протестира срещу планирания за 28 юни гей-парад в столицата.

Боян Расате обяви, че не е против хомосексуализма вкъщи, а против този, който агресивно се пропагандира и си пробива път във властта.

Според него хомосексуализмът и педофилията навлизат все повече в нашето общество и се толерират от политически партии и от законодателната власт.

"Във всички партии, за които се сетите, има хомосексуалисти. Само за БЗНС не съм чул да има такива", каза Расате.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
anon преди 15 години
6to ne si pita6 politicite, oficialnata mafia na BG, deto napraviha rodinata da ne stava za jiveene i polovinata mladi i kadarni bulgari se iznesoha zad granica? rusnacite se olapkvali, 4e ne mogat da nameriat nujnia broya iadreni specialisti za novata centrala v Belene. teparva 6te se use6ta izti4aneto na mozaci. a demografskia problem 6te ni go re6at *** i gostite ot Velikobritania, ne se pritesniavay...
130
0
 
0
 
! Отговори
anon преди 15 години
pravo v desiatkata. dokoga 6te robuvame s udovolstvie?kakvo ob6to ima Bog s carkvata vaob6te?
129
0
 
0
 
! Отговори
Mac преди 15 години
Присетила се църквата да се изказва по обществени въпроси!Втора година поред в църквата, която посещавам на Великден не идва поп, защото е препил до безсъзнание - не съм чул църквата да се изкаже по този въпрос!Така, че да си се оправят с имотните въпроси и да оставят "простосмъртните" на мира!
128
0
 
0
 
! Отговори
SLADURAN40 преди 15 години
......do parada? Dai mi telefonnia si nomer. Shte si ustroim edin 'maluk' parad (repetizia), samo Az i Ti, zvesdi she vidish!
127
0
 
0
 
! Отговори
Kristina преди 15 години
Evala macka (69) dobre mu go kaza na bobi (det mu bulnat guzo s mikrobi) mn si prost be pi4!!! a kolkoto do tova 4e feministkite prili4ali na muje, po golqma glupost ne bqh 4uvala :D
126
0
 
0
 
! Отговори
SLADURAN40 преди 15 години
Ah, Penyo, prosulzih se kato pro4etoh tvoia priziv i ZOV ZA LUYBOV. Dano se vidim na parada, ta da ti olekne, i na teb (4e i na men!)Dano ni ostaviat da si poloduvame na volia... kakto si znaem, Az i Ti, sred bezbroi padashti zvezdi! Blagodaria na dnes.bg za tazi izklu4itelna vuzmozhnost....4uvstvam se zaduzhen!
125
0
 
0
 
! Отговори
Kris преди 15 години
za 1 put pro4itam tolkova komentari nahora koito sa heterosexualni i nqmat ni6to protiv po razli4nite ot tqh....qvno na naroda mu idvca akula. az smqtam 4e homoto sa 4udesni hora, uvajavam gi i gi podkrepqm . pozdravi i celuvki :)))))
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много си прав човече (123).....църквата,религията въобще е създадена,за да манипулира хората..... освен това,защо има против рекламирането, тоест показването на отдавна крити и чувства и наклонности. Живеем в свят,в който всеки има право да прави каквото поиска със себе си. И аз нямам нищо против тях,щом така го чувстват.....освен това пък те са страшни купонджии,забавляват се адски много и качествено, слушат качествена музика и имат огромно чувство за хумор,абе знаят как да живеят....(за да не стават недоразумения,в скоби ще кажа,че аз съм жена, хетеросексуална)
123
0
 
0
 
! Отговори
Teddy преди 15 години
Така и не осъзнахте, че църквата на нищо не ни учи. Църквата всява раздор.. все едно. Нямам нищо против хомосексуалистите (: Те си знаят. Разни хора, разни идеали.
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не бих отишъл , но 4ух от една футболна агитка 4е ако има парад 6тели да ни яко - на краставичар краставици!
121
0
 
0
 
! Отговори
Пеньо преди 15 години
Страхотна е новината за гей парада, ще лапам яко, ще ми го вкарват яко, ще бъда с много истински мъже. Веднъж само сме се събирали така повече истински хора, но затвориха дискотеката заради метрото. Евгени обеща че обаче след като свършат строежа ще я отвори отново.Бих искал да кажа на всички които ме разбират и искат да бъдат с мен - бъдете смели, не се отчайвайте, господ бди над нас защото ни обича и той ни е създал такива каквито сме. ако някой иска нека ми се обади. Знаете кой съм и колко ви обичам сладуранчовци
120
0
 
0
 
! Отговори
ENTUSIAST преди 15 години
Ami ako niama guy parad? Le-le kakva praznota v zhivota to shte nastupi..kato lunno zatumnenie, Haide, bye..idi si go navri niakude skrito-pokrito, i bez paraden shum molia
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Syper! Dano ima gej parad 6te se vklu4a . sam , obi4am pederasite i ne se sramuvam ot tova!!!!
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Prosto sravnete tozi parad s koito i da e podoben v EU, pazlikata shte bude o4evadna. V Bg tova niama da e parad na 'OBRATNI' a LIGAVENE NA OBTARNI!
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
to Bibliata kazva ne kradi i ne ubivai, ama kvo ot tva
116
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Библията ни казва, че Бог създаде човека по свой образ и подобие. Но Бог създаде мъжа и жената - един човек - по свое подобие, а не двама мъже или две жени, които да продължават рода. А относно любовта - когато обичаш някого не му спестяваш истината. Напротив, когато е зле се бориш да го извадиш от тинята и помията, а не да го закопаеш повече. Интересно е обаче, че тези, които най-много мразят най-много говорят за любов, които най-много крадат - говорят най-много за крадци. Нали знаете - крадецът вика дръжте крадеца.
115
0
 
0
 
! Отговори
боби преди 15 години
Това че някой предпочита да *** мъжки полови членове не го прави по-интелигентен от другите.Мен лично не ме интересува че някой харесва мъже,но дразни начина по който гейовете държат да демонстрират че са такива.Защо се прави този парад?По същата логика и любителите на бирата могат да си направят парад.Като искат да се събират никой не ги ограничава-има си достатъчно клубове ,където могат да си направят сбирки.Колкото до това дали са нормални *** доколкото имам наблюдения морала им е на мног ниско ниво.Не случайно има израз"педераска работа".За тях такива понятия като чест,достойнство и лоялност са чужди.Типичен пример на поведението на гейовете е Биг брадър,където Дим Дуков и фризьора от Пловдив,забравих му името постоянно подклаждаха интриги и бяха двулични.Бяха първи приятели на хората до себе си,а зад гърба им ги наричаха с най-обидни думи.Да не говорим че гейовете се мразят един друг и се наричат с най-лошите думи-основно с някое презрително женско име.Честно казано не познавам много гейове,но всичките които съм срещал някога през живота си бяха с подобно поведение.Ако имаше поне едно изключение можеше да имам и друго мнение за тях,но няма.А тези представящи се по телевизията допълват картинката.
114
0
 
0
 
! Отговори
eddy преди 15 години
ей педал4ета в недяля се пригответе за масово убиство!!!
113
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Познавам донякъде Варненската и Преславска митрополия, познавам и нейния митрополит Кирил. А и нашата църква и Максим. Да, те са христиански и православни на думи, но иначе... И по време на комунизма, и сега. Уж правят нещо, ама накрая се получава като в поговорката, която започнах да цитирам в заглавието. А казано по кротко е като в епиграмата на варненския поет Турхан Расиев: "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално". Вижте до къде са я докарали - не смеят да цитират точно Библията. В Мойсеевото Петокнижие директно се казва: "...да не се оставя жива врачка, който легни с мъж като с жена да се убие..." и т.н. А и наистина защо нашата църква взема отношение само по такива второстепенни проблеми и тъне в преобладаващата си час в охолство и самодоволство? Защо не проповядва и отстоява в живото Христовото учение? И това са най-леките въпроси, които могат да и се зададат. Сравнете я с Руската, Сръбската и Гръцката православни църкви и колкото трески за дялане да имат последните, сравнението е отчайващо.А иначе ще ми обясни ли някой какви права на обратните са нарушени и какво целят с парадната си показност плюс как се финансират. И не само за тях, а за всички, не са ли първични задълженията, а не правата?
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Голяма част от хората туък не са се родили в подходящо време и в подходяща държава. Трябвало е да живеят в Германия 1939 г...Голяма част от мненията се дължат на неграмотност и простотия. Нормално. Години наред им са втълпяване глупости за болести и разврат. Просто почетет малко научна литература. Подчертавам съвременна на чужди автори, а не на партийни лидери и псевдо доктори, получили дипломата си повремето на комунизна в България.Колко до църквата, просто не ми се мисли колко учени хора са били изгорени и колко омраза всява. Доколкото си спомям, в библията е написано: "Господ създаде мъжа по свой образ и подобие". Следователно всички хомосексуални са създадени по образ и подобие на бога. Това ли е любовта, на която ни учи църквата!