Хомосексуализмът като страст

Варненската митрополия протестира срещу предстоящия гейпарад в София
24 юни 2008 11:54,
152
Хомосексуализмът като страст
Снимка: Булфото

Варненската и Великопреславска митрополия се обяви против предстоящия гейпарад в София.

В изявление се посочва, че Библията определя хомосексуализма като грях.

"Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях", се заявява в позицията на митрополията.

В позицията на църквата се посочва още, че християните не осъждат и не презират тези хора, а осъждат греха на хомосексуализма и скандалното му рекламиране.

"Протестираме срещу опита чрез подобни паради да се търси промяна на общественото мислене и нагласи, така че неестественото да се приеме като естествено и да получи одобрение", се казва още в изявлението на Варненската
митрополия.

Преди два дни председателят на Българския национален съюз също протестира срещу планирания за 28 юни гей-парад в столицата.

Боян Расате обяви, че не е против хомосексуализма вкъщи, а против този, който агресивно се пропагандира и си пробива път във властта.

Според него хомосексуализмът и педофилията навлизат все повече в нашето общество и се толерират от политически партии и от законодателната власт.

"Във всички партии, за които се сетите, има хомосексуалисти. Само за БЗНС не съм чул да има такива", каза Расате.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 15 години
Абсулютно сте прав ! И + това както се знае най-много гейове има в тея сборища . Тоя парад ги дразни , защото няма да спечелят пари от него .
110
0
 
0
 
! Отговори
prokazaa преди 15 години
до 106, *** и ти си една тиква. Има още доста да научиш за живота. Държа да кажа, че такива сборища не ги приемам за нормални. Те не са цел за спечелване на права, които принципно са дадени на всички граждани от държавата, но така и не получени. Това е .... парад на суетата. Църквата ..... това е най-голямата мафия - дали е църква, джамия или шаман - това си е чиста порнография. Църквата никога не е заставала зад хората. Църквата винаги е живяла на гърба на хората. Това е бреме. Защо църквата не докаже съществуването на Бог като такъв, каквъто го защитават и така да си заслужат стотиците милиарди приходи от вярващите?!?! Църквата е една .... 106 - защитаваш нещо, дето е забавило развитието на света с векове.
109
0
 
0
 
! Отговори
dimitri преди 15 години
приятелю точно това е идеята надържавата....да раздели масата...хората са казали "разделяй и владей.." ако сме обединени дали ще могат да ни вдигат цените на тока,бензина и изобщо да се гаврят с нас всички държавни институции....това е американски модел....
108
0
 
0
 
! Отговори
gm преди 15 години
Хомосексуализмът не е болест
107
0
 
0
 
! Отговори
scum преди 15 години
смЕх ... май ше стане търкал в събота
106
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Църквата винаги е бдяла за доброто на хората. Но в повечето случаи човек не знае кое е неговото добро. Хомосексуализмът не е болест. Той е съзнателен избор на бунт срещу нормалните, естествени функции на организма. Това е бунт срещу Твореца. Както унищожаването на природата е бунт срещу Бога, така е и с хомосексуализма. Заради алчността на редица предприемачи и производители, околната среда се унищожава и децата на горните жънат разрухата и болестите, които следват. Но за съжаление ние сме винаги по-умни от Бога и Твореца на вселената. Знаем по-добре от Него, кое е полезно и кое не. Но има хора, между които съм и аз, които хора ще се борят срещу хомосексуализма и педофилията. Това не е борба срещу хората, а срещу измамата в която са паднали като в капан.
105
0
 
0
 
! Отговори
**** преди 15 години
104 komentara.....,kakvo mojem da kajem,p******* darjava.....!!!
104
0
 
0
 
! Отговори
sir Urien преди 15 години
защо и тук да няма гей парад, нали сме вече европейци някои хора са заслепени от прекалено либералната нагласа, кочто се пропагандира за всичко ***, обратни, ХИВ-позитивни..., но абсолютната демокрация означава анархия ако всички различни вземат да си правят организирани събори, това непременно води до отдалечаването им от нормалното общество, което и без това е разделено по редица въпроси. Така ще се образуват много малки фракции, враждуващи по между си (да, анархия е точната дума). Затова според мен грешката не е във веселите, а в тяхната организация Джемини и в общината, дала разрешението. И аз искам колкото може повече свобода, но така става разцепване на социума такива свободи за едни, такива за други. А работата на държавата е точно това не да разделя, а да балансира обществото.2.А и да отговоря все пак на защо не и в БГ? ами по чисто фундаментални причини преди да попаднем под западно влияние, тука е нямало такива неща, може да е имало отделни случаи на педализъм, но колко са били а колко са сега. И във Гърция, родината на хомосексуализма(повечето философи са обратни, а лесбийка идва от о-в Лесбос), хората се отнасят доста по-консервативно към гейовете, отколкото тук. Така че да си помислят защитниците кое е по-добре за нашето общество.
103
0
 
0
 
! Отговори
prokazaa преди 15 години
От историята се знае, че църквата винаги е била против хората.
102
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 15 години
..и все пак - главния въпрос е:Какво да правят дъртите български педера-си? Тези, които се родиха и живяха през социализма и нямаха честта да се нарекат ГЕЙОВЕ?!
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тъкмо ще питаме *** как ще решат демогравския ни проблем.
100
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 15 години
нали?.. доста се постарах и даже ползвах литературни произведения за подсилване на патоса!
99
0
 
0
 
! Отговори
tetra преди 15 години
Евала, много проникновено....
98
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 15 години
значи.. малко пояснения, защото тука стана много горещо и ще вземе някой "демократичен толерантен европеец" да хвърли топа от вълнение защитавайки обратните....значи нещата са малко по-сложни и ще се опитам да го обясня на по-плиткоумните сънародници:Въпроси: Кой спонсорира тази гейска организация, от къде идват парите и защо точно тях? Защо не парад на нудистите, чикиджиите или обикновените педера-си? (А какво всъщност да правят обикновените кротки дърти български педера-си?:) ..)Отговори и материал за размисъл: Тези субекти се оплакват от нетолерантност и тормоз, а на 28-и те ще направят същото - тормоз над нормалните граждани, защото аз и много други не искаме да гледаме как те се мляскат, хилят и парадират извратените си наклонности по улиците на София. Защо не идат в планината на една поляна да си манифестират? Защото там няма да ги видите, а целта е точно вие да ги видите! И за това се плаща! Не усещате ли, че те и тези, които ги спонсорират ви пробват на акъл в момента? Ако мине номера ще им порастне апетита и ще искат още "права". Догодина ще има по-големи мераци и това докога? Знаете ли докога? Докато това общество не се срине морално и съответно не се превърне не в нация, а в сбирщина.Кой пък може да има полза от това? Този, който ви е набялазал да му станете роби. Когато от нас остане сбирщината, тогава ще станем роби. Обратните не са дори толкова виновни - те са инструмент. Те самите са използвани и ще си представят колко са важни на 28-и..(и съответно ще ядат бой). Това, че са извратени си е техен проблем и аз няма да ги съдя, защото има Кой да ги съди.. За мен обаче става проблем тяхната наглост и парадиране. Не желая българчета да се осиновяват от педера-си! Ако сте стигнали до там, че да се гордеете като българи с парад на подобна сбирщина и ви е безразлично това което става и ще стане - тежко ви и горко. Аз смятам, че нашата нация има по-значими поводи за гордост, а не някакви откачалници със *** и перуки по улицата! По отношение на църквата-тя е длъжна да изрази своето несъгласие срещу мероприятието. Друг е въпроса, че в сегашната църковна ситуация доста калугери ще попаднат в редиците на парада на 28-и, но това си е проблем на църквата, не на мен. Българите, независимо вярващи или атеисти, доволни от църквата или не, ние дължим това, че сега не си пишем на турски в този форум именно на българската църква и даскалите. Впрочем нямам нищо против турците - те са били една империя и са правили каквото прави една империя - да завоюва територии и народи. А вие не си мислете, че сега положението е различно, напротив, и сега се завоюват територии и народи, но става по малко по-различен начин..демократичен... И точно това се опитвам да обясня на някои от вас!
97
0
 
0
 
! Отговори
dimitri преди 15 години
и нашето общество не е съгласно но като предположим че 80 % от мъжете в парламента са ***и няма какво да се чудим защо всичко това ще се състои....мръсни ... едно време нямаше *** нямаше наркомани ...на ти демокрация сега....всичко извратено и неправилно е на мода
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Ноторно известен факт е, че организирането на гей паради по целия свят..."мерси, че сама го каза. Да, по целия, бих добавил, цивилизован свят, има такива паради. И никой от нормалните цивилизовани хора не вижда в това никакъв проблем. Чудно защо ли тук обаче е точно обратното?!!?
95
0
 
0
 
! Отговори
tetra преди 15 години
Конституцията на Република България обявява брака за доброволен съюз между мъж и жена, а Семейният кодекс и Българската православна църква, придържайки се към традиционното за българското общество разбиране за семейство и морал, легитимират брачните отношения и отглеждането на децата само между лица от различен пол. Неприемливо е шествието по улиците на българската столица на хомосексуалисти, които очевидно целят да бъдат забелязани от обществото и медиите, и е твърде вероятно да създадат условия за извършване на хулигански прояви от участниците в мероприятието и възмутени граждани. Така от една страна се застрашава общественият ред на територията на София, а от друга се дискриминират милиони български граждани със стандартна сексуална ориентация. Ноторно известен факт е, че организирането на гей паради по целия свят се съпътства с демонстрации на неприлично и дори скандално поведение, грубо нарушаващо морала и добрите нрави.
94
0
 
0
 
! Отговори
Аз не искам гей пара преди 15 години
На 28 юни 2008 г., събота, ще се проведе гей парад по софийските улици, организиран от Българска гей организация Джемини и разрешен от Столична община, под наслов: Аз и моето семейство. Сексуалната ориентация е емоционално, романтично, сексуално или любовно трайно привличане към определен пол. Като компонент на човешката сексуалност половата ориентация е свързана с чувства, които не е задължително да бъдат изразявани с поведение. Поради своята характеристика, хетеро- би- и хомосексуалната ориентация на човека е интимно състояние, което не би следвало да бъде афиширано публично като някакъв особен социален възглед. Правото на човека да се самоопределя и заявява не трябва да се насочва срещу правата на другите граждани като привилегия. Гражданите с хетеросексуална ориентация не правят публични демонстрации на своята принадлежност, а често са и обект на дискриминация заради превратното тълкуване на нормативните актове за равните възможности и права от държавни органи и институции............ Това е част от официално писмо до президента, кмета и други
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама тебе пък и никой не те пита. Нито пък от теб зависи нещо друго освен да си седиш вкъщи и да си бъркаш по дупките.
92
0
 
0
 
! Отговори
Vali преди 15 години
Ако зависи от мен или всички хора от този град дали да има или не такъв парад на хомосексуалистите, съм сигурна, че няма да сме свидетели на такава глупост. Ако искат да парадират... да си парадират вкъщи.