Мануела прохожда, но нищо не помни

19-годишната девойка стъпва за пръв път на крака, 4 месеца, след като бе изпратена на лечение в Израел
4 сеп 2008 07:49,
79
Мануела прохожда, но нищо не помни
Така Мануела тръгна за Израел. Снимка: БГНЕС

Мануела Горсова за пръв път ще бъде изправена на крака днес, съобщи бТВ, като се позова на информация от лекуващия лекар на момичето, пострадало при катастрофата, причинена от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.

Израелските лекари обаче предупреждават, че момичето не помни досегашния си живот и приятели.

Затова опитите на майката да доведе при Мануела нейни приятели, не се препоръчват от лекуващите с аргумента, че са безсмислени.

Само преди седмица майка й Диана съобщи, че всичко с възстановяването на Мануела върви по план.

"От два месеца работи на компютър. Според лекарите има потенциал. Всички са оптимисти, но не може да се каже. Това е нервна система", допълни тя.

От четири месеца Мануела се възстановява в болница Тел Ашомер Шеба в Тел Авив.

В края на август стана ясно, че Управителен съвет от трима души ще взима решение за движението по дарителските сметки за Мануела Горсова.

Идеята е разходите да се одобряват с минимум два от три подписа на майката на момичето и на независими представители на дарителите.

Скандалът със сметките избухна след като стана ясно, че бащата на Мануела - Красимир Горсов играе на ротативки.

След проверка бе установено, че Горсов е похарчил 100 000 лева от дарените средства за лечението на дъщеря му.

Горсов призна публично, че има проблеми с хазарта и се извини на всички.

В момента той и съпругата му са в Израел.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Емилия преди 15 години
Съгласна съм с @20,ако не беше ударена от от известен нямаше да знаем дори,че е станало нещо.Оше малко и зценарий за холивуд ще напишат
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си, Господ най-верочтно е всичо това, което си изброил. Плюс воайор. Обича да гледа безплатен театър...
36
0
 
0
 
! Отговори
НСБОП Оперативен преди 15 години
BTV na vajeto, posle и политиците ще избереме кои няма да са на въжето.
35
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Е нали миналата седмица по БТВ казаха, че е още в кома, а от два месеца работи на комп, явно БТВ отново търсят сензация на чужд гръб, да ги е.а у журналистите, ***......
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като се има предвид, че над полвината човечество няма едното от следните: витамини, питейна вода, ***, компютър, покрив над главите, образование, храна, здравеопазване.Иде да рече, че Господ е а) садист, б) глух. в) игнорант
33
0
 
0
 
! Отговори
stanislava преди 15 години
Боже ти, що над всички ни бдиши ни водиш с ръката си свята.Отвори небесата и вижкак е пълна с мъка земята!Дано Господ закриля Мануела и всички като нея. А ние трябва да се опитаме да бъдем по-добри и да не се мислим за безгрешни и недосегаеми.
32
0
 
0
 
! Отговори
KOKO преди 15 години
Ти си болен.
31
0
 
0
 
! Отговори
mastiq преди 15 години
30 - za6toto naroda ni e ov4e stado, a padarq e BTV novinite
30
0
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 15 години
Напълно съгласна съм с 20.Това е и моят коментар по това събитие.Работя в болница - всеки ден виждам "за какво става на въпрос"...Ако не си богат и известен или "пострадал от известен" всеки се спасява кой както може най-често на принципа "кучета го яли". Такава е ценността на човешкия живот в България. Нямаш ли пари или вуйчо владика - загубен си!!!!!!!!!!!!!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
hralupa преди 15 години
hiliadi ima postradali pri katastrofi. Ne vijdam s kakvo taq e po-specialna ot nqkoe dete naprimer i za tova ne mi .
28
0
 
0
 
! Отговори
teodora преди 15 години
Нека се оправи момичето, то не е виновно за това което му се случи и още повече, че обект на медийно внимание! Според мен трябва да се обръща внимание и да се отразяват в медийте всички тежки случаи, така всеки ще се замисли, когато седне зад волана!ЗА БОГА ХОРА СПРЕТЕ ТАЗИ ВОЙНА ! УЖАСНО Е ДА ГЛЕДАШ КАК СЕ САМОУНИЩОЖАВАМЕ!
27
0
 
0
 
! Отговори
Пияна свиня преди 15 години
Пияната руска *** след месец по това време вече ще хваща СПИН в Софийския Централен :)
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Радвам се, че има голям напредък. Жалко обаче, че този напредък не беше постигнат в България. Или нашите специалисти са некадърници, или нямаме необходимата техника.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
мило момиче , желая най- искрено да се възстановиш. сутринта те видях но нова телевизия.Тръпки ме побиват дори исега като пиша за теб.Ти заслужаваш да живееш , но баща ти да не харчи твойте пари , нищо не може да го опровдава
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПОНЕЖЕ я удари Стависки...А жертвите на неизвестните убийци-кучета ги яли! Те нямат близки,те не са български граждани,за тях никоя телевизия няма да проговори,никой няма да прави дарителски кампании,никой няма да ги прати на лечение в чужбина,че и тв екипи,които да им снимат рожденните дни,нито да прави ежедневни интервюта с лекари,близки...И всичко това,благодарение на известността на Стависки.Баси цинизма и мал.о.умието!!! П.С. Нищо лично към момичето-освен жертва на катастрофа,стана жертва на бащиното си безочие и общественото лицемерие и воайорство!
23
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
напълно споделям казаното от 20 и успех на всички в подобно положение
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kak taka nichto ne pomni ??? dori i *** s koito e bila po vreme na car crash li ne si spomnia???
21
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Успех, Мануела. Нека Бог те закриля и води.
20
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 15 години
Успех на Мануела и да се оправя по-бързо. Но, хора, хайде стига де. Кофти е, че момичето пострада при катастрофа и е в много тежко състояние. Но колко много момичета, момчета, жени, мъже и деца пострадват при катастрофа и са в подобно, че и по-лошо състояние!? Но никой не следи тези хора и никой не се интересува от тях и съответно "нямат подкрепата на цяла България". Само близките им ги е грижа. Гадно звучи поста ми, знам, но пък и вие се позамислете - още малко и в национален герой ще се превърне Мануела. Но пак казвам - дано се оправя момичето по-бързо!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре е да разберете, че Бог наказа и Максим и Горсов... Не търсете повече от това. те си го получиха и сега ще бъдат опозорени за цял живот!Молете се, Мануелка да оздравее напълно и да не се случват такива неща за в бъдеще! Бъдете внимателни и солидарни с другите на пътя.. знам че е трудно, но трябва да опитаме!