Няма българи в екипажа на потъналия кораб

Продължава издирването на оцелели от "Толстой", който изчезна тази сутрин край Емине
27 сеп 2008 17:50,
10
Няма българи в екипажа на потъналия кораб
Снимка: БГНЕС

Няма българи сред екипажа на потъналия рано тази сутрин руски кораб под севернокорейски флаг “Толстой”, каза директорът на “Морска администрация” кап. Николай Апостолов.

Термокостюм е бил забелязан от екипа на вертолета, който издирва екипажа на кораба. Не е открит притежателят на костюма.

Членовете на екипажа на “Толстой” продължават да са в неизвестност. От спасителния център допълниха, че ресурсът от гориво, с който разполага вертолетът, е на привършване и най-вероятно ще бъде прибран.

В нощните часове корабът “Мизар”, който също участва в издирването, ще бъде прибран. Издирването на оцелели хора от екипажа ще може да продължи едва утре.  

Българското министерство на транспорта съобщи, че екипажът е бил от 10 души - 9 от тях са украинци, а капитанът е руснак. Все още няма информация някой от тях да е намерен.

По данни на кипърската фирма “Режина шипинг”, която е оператор на кораба, на борда е имало 12 души. Според информацията 11 души от екипажа са украинци, а един е руснак.

От администрацията на пристанището в Ростов на Дон съобщиха, че на борда на потъналия кораб е имало 13 души.

Шефът на “Морска администрация” каза още, че всеки момент се очаква да бъде изпратен списък с екипажа на борда на кораба.

Dnes.bg припомня, че корабът "Толстой" потъна тази сутрин на 13 мили източно от нос Емине. Хеликоптер и друг кораб издирват оцелели от екипажа, засега безрезултатно.

Междувременно от пресцентъра на министерството на транспорта на Русия съобщиха за ИТАР-ТАСС, че потъналият кораб носи руското име „Толстой“, но е кораб на КНДР.

По думите на източника „ние не можем да кажем нищо по повод тази трагедия, защото потъналият кораб край бреговете на България е собственост на КНДР“.

„Екипажът също не е руски“, уточниха от Министерството на транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти си болен мозък човече. Яко те тресе шизофрения в комбинация с "ефектът на пеперудата". Иначе жалко за моряците...
8
0
 
0
 
! Отговори
капитан преди 15 години
с проблемите си!!!само че матрицата не ес точни кординати пак се налага да изчислиш LOGOS!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
raders преди 15 години
Ама че щуротия е това нещо с матрицата,ама че психиатрия...
6
0
 
0
 
! Отговори
LOGOS преди 15 години
По евентуални въпроси за налудничавото звучене - За изработката на архитектурата на МАТРИЦАТА е ползвана стара потънала в праха на Времето технология за Управление от чието ползване отдавна всички Управленци са се отказали поради Високия риск за здравето за този които я ползва. Това обаче с нищо не намали нейната също доказана от времето висока Ефективност и 100% гарантирано постигане на целта , ако оцелееш да береш плодоветена вложените от теб труд и знание естествено.Елементарно Уотсън , нали !
5
0
 
0
 
! Отговори
LOGOS преди 15 години
Няма какво да се Чудите , това е трети кораб който аварира в района на нос Емине за последните 5 години. Гибелта му е свързана с комуникацията между ОМ - ите / Острите мероприятия / - ХЕМУС - От ,,КОМ" до ,,ЕМИНЕ" с въвеждане на дебаланс от Витоша и ,,Черни връх" за България и ,, АНА КАРЕНИНА " - АК - АВТОМАТ Калашников ЗР 2431 от ,,Лев Николаевич ТОЛСТОЙ "Гибелта на АНА доколкото помня беше Смърт чрез хвърляне под влак за КАРДАМ ,където КАР е превозно средство с неживотинска тяга ,а ДАМ е помещение за крави в Селски Дом. Стартът беше даден от Тройната коалиция ,която за да не падне от ВЛАСТ натовари 25 крави които се движеха по разработката ,, Пътя към София" на един ТИР / превозно средство с неживотинска тяга/ и ги върна в ДАМ-ЪТ им в село Търнава. Ако има някой отговорен за потъването на м/к ,, ТОЛСТОЙ" то това са Действията на Тройната коалиция. Звучи налудничаво , но това не му пречи да е истина Подпис :Архитектът на МАТРИЦАТА
4
0
 
0
 
! Отговори
stoyan преди 15 години
ave kakvo se y4ydvate na tova 4e e ryski korab operiran ot kiparska firma ima kakde po stra6ni sxemi ot tazi DANO NAMERQT KOLEGITE da nqma o6te 10 po4erneni semeistva
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кво стана ся в крайна сметка.. руски кораб под северно корейски флаг опериран от кипърска фирма с украинци на борда..
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ne,onq korab e bulgarski!Toq e nekuv ruski
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nali davaha reportaj po BTV deto morqci ili tam deto rabotqt po koraba si vzeli do bijdane s blizkite za6toto znaeli 4e 6te umrat, za da moje sobstvenika da vzeme zastrahovka. tova su6toto li e?