МВР резна полицаите с 13-а заплата по Коледа

Все още оставали минимални шансове за макар и малка празнична добавка
16 дек 2008 20:02,
132
МВР резна полицаите с 13-а заплата по Коледа
Снимка: БГНЕС

"Малка е вероятността работещите в системата на МВР да получат коледни добавки", обяви зам. вътрешният министър Соня Янкулова.

Въпреки това тя изрази надежда до края на годината да се даде макар и минимална добавка.

"Правим всичко възможно това да е в рамките на тази седмица”, уточни Янкулова.

Зам.-министърът изрази задоволство от възстановяването на диалога между МВР и трите синдиката на служители в министерството.

Попитана от къде ще се намерят пари, Янкулова смутолеви:

"Действително се оказва, че ако ние подобрим вътрешната си ефективност на разходването на средствата, ако малко по-разумно си харчим парите, бихме могли да имаме ресурси. Така че това е основният източник. Винаги може да се оптимизират разходите и да се прецени кои са ефективни и кои - не".

Dnes.bg припомня, че именно плъзналата мълва из редиците на униформените за липсата на коледна заплата стана причината за протестната им акция "Да попушим".

Въпреки че полицаите извадиха 15 искания, главните им претенции бяха свързани с по-високи заплати и 13-а премия по празниците, както вече е сторено във военното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Въобще Сигoтypи Haкуpа - нещо много си навътре с наркоманите - нищо че говориш за тях се в минало време.... :-)
90
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
policay4eta,precakvat vi!!!!are da pu6im pak!!!
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Знаех си че омразата ти към полицията не е случайна - сигурно са те прибирали и теб - което не е за учудване след като си се движел с наркомани- а и са те понатупали явно :-)
88
0
 
0
 
! Отговори
Сигoтypи Haкуpа преди 15 години
С тези моите приятели наркомани нищо не можеш да си мислиш за мен, защото ченгетата по принцип не са способни да мислят :) Ако бяха способни, нямаше да работят в полицията :)))Да, в т.нар. "зора на демокрацията", когато всичко беше ново и непознато, а обществото се намираше в пълен хаос, много мои приятели, включително и аз, опитахме наркотиците. Някои се измъкнахме навреме, завършихме си образованието, направихме кариера или завъртяхме собствен бизнес... Някои пропаднаха, някои спряха дрогата и се пропиха, някои умряха от предозиране и натравяне... а някои, както писах и в предния си пост, починаха по време на заръджане в РПУ-тата. C'est la vie...Само че някои от тогавашните офицери от нравствена полиция организираха първите публични домове, някои осигуряваха чадър на пласьорите, някои просто изкарваха допълнително като куриери на дрога, а накои пребиваха до смърт или осакатяваха неплатежоспособни наркомани... И същите тези някои все още сте в системата и сега ходите да пушите (нежду другото, пушенето също е вид наркомания, а аз не познавам полицай непушач) в знак на протест, че не ви се плащат премии за това, което вършите.
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много жалко но наистина си прав.Просто толкова безочливо и нагло ръководство не е имало до момента.Как имат очи изобщо да се изправят и да говорят по този начин пред хората?Как ходят на другия ден на работа?
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
През далечната 1994 г. когато започвах работа в МВР, един приятел от контраразузнаването ме попита" и какво сега, искаш да се бориш с тиквите?", тогава не разбрах какво искаше да ми каже и така до ден днешен, но изведнъж чух изстъпленията на нашия министър и изведнъж ми светна. Колко беше прав човека, но уви такива като него отдавна са пенсионери.
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
През далечната 1994 г. когато започвах работа в МВР, един приятел от контраразузнаването ме попита" и какво сега, искаш да се бориш с тиквите?", тогава не разбрах какво искаше да ми каже и така до ден днешен, но изведнъж чух изстъпленията на нашия министър и изведнъж ми светна. Колко беше прав човека, но уви такива като него отдавна са пенсионери.
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Толкова много усилия положиха да манипулират общественото мнение ,че направо ме догнуся.Днес без малко да се разплача след исказването на другарката Янкулова.Довърши Българската Армия и сега се зае да съкрати и МВР.Да,ама не защото навсякъде има около 15% недокомплект/недостиг на служители/После простотията,че полицаите не искали толкова пари,бензин и консумативи има и т.н.Добре де,ами как дадохте на съдебна охрана,на прокуратурата,на военна полиция и т.н. по толкова пари и за тях има и в края на краищата се оказа ,че само за МВР няма пари?Няма да стане тая и на 21.12.2008г. ще го има пак пушенето ,но жалкото е,че това явно няма ефект.Нямаше да е проблем ако за всички държавни служби нямаше "коледни"..Нямаше да е проблем ,ако всич(ко наистина е наред и не се опитвате да отложите нещата за след което или по-точно за след поне 6 месеца....Сега обаче си е проблем ,че реално твърде прозрачно се излагате със всевъзможни манипулации на общественото мнение и отбиване на топката.И между другото ЧЕСТИТА ПЕНСИЯ НА ПОЛИЦИЯЬТА В СМОЛЯН.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сигoтypи Haкуpа - с тез твоите приятели наркомани, какво да си мислим за теб... - защото ако не ти е приятел - откъде толкова подробно знаеш какво му се е случило - ако това не е измислица де - което е много по-вероятно :-)
82
0
 
0
 
! Отговори
данчо преди 15 години
проблема е че не можете законно да протестирате ,а с тези тихи протести нищо няма да постигнете, предлагам ви да пишете на на международни инстанции колко часа работите в какви условия и колко пари получавате пресметнати в евро ,не е лошо и пресата и телевизията в Европа да разбере за вашите мизерни заплати ,на българската преса вяра да нямате те всички са с власта освен жълтата преса ,но на нея никой не вярва,на всички полицай на улицата пожелавам успех
81
0
 
0
 
! Отговори
SHEEN 15 g v MVR преди 15 години
Когато полицията си върши добре работата, народът и политиците не я забелязват и нямат нужда от нея. Скоро нещата ще се променят, пасете спокойно, те саме ще дойдат при нас!
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя с някъде го е ял, та ще да му знае вкуса! А за нас вече е късно, такива като Миков погребаха България.
79
0
 
0
 
! Отговори
данчо преди 15 години
тези дни беше явна пропагандата срещу редовия полицай ,навсякъде в пресата и телевизията се изтъкваха високите заплати на офицерите на началниците на всички канцеларски плъхове в мвр ,а тези който мръзнат псуват и бият и убиват бегло споменавани и брутната заплата ,а ни чистата която получават ,с две думи много заплата получават -без 13 заплатааз като един бивш полицай зная как ще реагират полицаите ,ще кажат за толкова пари толкова работа
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
79 , ти се обясняваш като някой сводник, явно си много навътре в играта, на кои ченгета точно си плащаш, или са ти прибрали парсата и сега се оплакваш
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колеги не се поддавайте на провокациите на ***, уговорката остава , 21.12.2008г. 11,00ч. пак сме там от цяла България. Хайде българи, ставаите , стига сте спали , всички на улицатаи отстоявайте правата си!!!!
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Колеги не се поддавайте на провокациите на ***, уговорката остава , 21.12.2008г. 11,00ч. пак сме там от цяла България."Разбира се! И този път дано не се наложи от "Голямото пушене" да се премие към "Голямото говорене"! Тогава не само ММ ще се сети, че е по-добре да го замерват с обувки...
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей , мери си приказките, повечето работа на улицата се върши от оперативните, не от патрулите, помисли преди да гововориш
74
0
 
0
 
! Отговори
Brendo преди 15 години
Твърдо ЗА увеличаване на парите на патрулиращите полицаи, които са всеки ден на улицата и НАИСТИНА помагат за ограничаване на дребната улична престъпност, която най-много тормози обикновените граждани. Твърдо НЕ за всичко друго ченге, което седи на бюро т.нар. разследващи полицаи и прочие ***. Там трябва да се чисти до кокал преди да твърдим, че сме правова държава. Повечето от тези хора са невероятни ***, готови да съсипят живота ти ето така заради спорта, заради пари или заради поредната кампания, целяща да симулират дейност пред обществото ( напр. акциите срещу торентите и т.н). Хубаво е престъпниците да влизат в затвора, обаче не манипулирайте показания драги, защото ви мързи да съберете годни доказателства за пред съда.
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колеги не се поддавайте на провокациите на ***, уговорката остава , 21.12.2008г. 11,00ч. пак сме там от цяла България. Ще отстояваме правата си до край!!! Не може за Миков и сие да има пари и добавки от по 2500лв. и по 1700 за секретарките , а ние да спонсорираме от толкова години МВР. Всички които ни симпатизират са поканени.
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
С тварде сложна задача си се заел да сабудиш народа!!!Ако бяхме сплотени сигурно нямаше да сме 500 г. под турско робство,защото поне едно от всичките въстания щеше да успее!Но тук е БЪЛГАРИЯ!!!! Предатели,***.... колкото искаш и всеки се кефи на несгодите на другите!!!