МВР резна полицаите с 13-а заплата по Коледа

Все още оставали минимални шансове за макар и малка празнична добавка
16 дек 2008 20:02,
132
МВР резна полицаите с 13-а заплата по Коледа
Снимка: БГНЕС

"Малка е вероятността работещите в системата на МВР да получат коледни добавки", обяви зам. вътрешният министър Соня Янкулова.

Въпреки това тя изрази надежда до края на годината да се даде макар и минимална добавка.

"Правим всичко възможно това да е в рамките на тази седмица”, уточни Янкулова.

Зам.-министърът изрази задоволство от възстановяването на диалога между МВР и трите синдиката на служители в министерството.

Попитана от къде ще се намерят пари, Янкулова смутолеви:

"Действително се оказва, че ако ние подобрим вътрешната си ефективност на разходването на средствата, ако малко по-разумно си харчим парите, бихме могли да имаме ресурси. Така че това е основният източник. Винаги може да се оптимизират разходите и да се прецени кои са ефективни и кои - не".

Dnes.bg припомня, че именно плъзналата мълва из редиците на униформените за липсата на коледна заплата стана причината за протестната им акция "Да попушим".

Въпреки че полицаите извадиха 15 искания, главните им претенции бяха свързани с по-високи заплати и 13-а премия по празниците, както вече е сторено във военното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо изобшо трябва да им плащаме заплати на тея едноклетъчни ?!кво правят те , хората са казали - Като не ставаш ,за нищо , стани ченге . и кого заблуждавате , че тея *** ни защитавали и пазили .Те защитават единствено властта (престъпността ) в Бургас се повече хора почнаха да се усещат и ги зачесъхме ...Изобщо как може да плащаме заплатите на същества , които (почти без изключения) са за затвора ...
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако в момента нямаше финансова криза и стагнация на пазара на труда в МВР щяха да останат само чиновниците и старците пред пенсия !!!Миков щеше да е генерал без армия
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Янкулова казала -за съжаление догодина няма да има пари за полицията и за ръстана заплати-ПРЕСТЪПНИЦИТЕ МАДАМ ЗАМ.МИНИСТЪР В ТОЗИ МОМЕНТ ВДИГАТ НАЗДРАВИЦА С ШАМПАНСКО -СЛАБА , БЕДНА , ЕВТИНА И ПОДАТЛИВА НА КОРУПЦИЯ ПОЛИЦИЯ -ТОВА ИМ ТРЯБВА НА МАФИОТИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ВИЕ ИМ ГО ПОДНАСЯТЕ НА ТЕПСИЯ!!!!!!!!!!!!!ПОСЛЕ НЯМАЛО МОТИВАЦИЯ И ПРИЗИВИ ЗА РАЗБИРАНЕ И ТЪРПЕНИЕ ОТ СТРАНА НА СЪСТАВА.....ГЛАДЕН НА СИТИЯ НЕ ВЯРВА И С ТРИЦИТЕ КОИТО ОТПУСКАТЕ КАТО СРЕДСТВА ЩЕ ЛОВИТЕ САМО ДРЕБНИТЕ МАЙМУНИ .
108
0
 
0
 
! Отговори
fen преди 15 години
До всички плюещи по полицаите - много е лесно да седите пред компютрите в топлите офиси и да мразите и плюете. Отидете в някое районно или дори в дирекцията на Лъвов мост /100 годишна сграда/ и вижте за какви условия на труд говориме. И двамата ми родители са в системата на МВР, като баща ми е работил 20 г. в криминално направление /убийства/ сега е пенсионер. Майка ми все още работи там - няма пари за тонер за принтерите и си събират пари, за да си купят, за да могат да работят. В икономическа полиция няма пари за командировки /изпращат ги с 3 месеца закъснение/ и полицаите плащат от джоба си, за да си вършат работата и да ходят на проверки. Същите тези полицаи са съставили актове за над 1 млн. лв., които отиват в държ. бюджет. А те ходят с вехтите дрехи и всеки втори им вика "*** кука". Като ви оберат или нападнат търчите при полицаите за помощ а сега ги обиждате. Те не са виновни за положението в държавата. Има много кадърни хора в тая система, които работят за нашата съгурност. Проблема е, че на високите етажи в МВР са назначени абсолютни некадърници и некомпетентни хора, които съсипаха цялото МВР. Не плюйте редовите полицай и те са хора като вас. Съгласна съм, че сред полицаите има и много корумпирани и такива, на които мястото изобщо не е там. Но кажете ми в коя сфера не е така. Всеки от вас има поне един колега, който не става за нищо, но получава заплата всеки месец. Не слагайте всички в кюпа на некадърниците.На свестните полицаи - дано се намерят пари за 13 заплата и не само. Дано на някой му дойде акъла в главата, за да ви се подобрят условията на труда. Желая ви весели празници и лека работа!!!
107
0
 
0
 
! Отговори
математик преди 15 години
щом и в МВР започна да се говори на езика на математиката /вероятности/, значи има напредък в реформите и това е добре ! Каква е вероятността всички осъдени корумпирани ченгета да бъдат извадени от системата ?
106
0
 
0
 
! Отговори
do112 преди 15 години
prav si hora sme i za tova i nie iskame da qdem i nie iskame na6te deca da imat hubavi drehi i taka na tatak
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когао станте полицай ставате Велики.Не зная, какво Ви променя толкова, но забравяте, че сте хора.
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В мензис съм, не ме закачайте
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** га ми го лапаше не те беше гнус, аааааа???
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Най-странното ми е това, че всички говорите частния сектор това - онова, ами като отивате на работа от вас от къщи ли си носите масите, бюрата, столовете, листовете, машините, струговете, химикалте, компютрите или който там с каквото работи. Абе хора ние за нас ли работим или за държавата. и защо не доидете вие от частния сектор да раследвате грабежи, изнасилванията на малки момичета, блудствата с малки деца и да разрешавате проблемите на непознати и чужди за вас хора , и да ви ивдя колко време ще издържите ,... сигърен съм че повечето от вас ще припадат или ще избягат още като видят първия труп. Знам, че никъде няма лесно, но за вас е най-лесно само да критикувате и да плюете по полицията, но първи припкате като опре яицето на г..а
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В тая система трябва да останат само и единствено хората които това им е признавание. Мен не ми трябват 4000 полицая. И 4 да са, но да са за тая работа - тя да ги влече и да се чувстват себе си в нея.Не ги ли влече - и със пари и без - все тая.*** е че повечето са там заради парите и ограничените възможности на частния пазар на труда и я работят без желание - защото не им е призвание.Аз мисля че всеки трябва да работи това в което е най-добър - един полицай, друг мутра, трети зарзаватчия. А тука кво стана - водопроводчици от тутракан станали сливенски полицаи, сливенските полицаи - вносители на безмитна захар.Ей от тая каша сме на това дередже.А че парите са малко - еми малко са - сега ли открихте топлата вода. Навсякъде са малко, не само в държавната сфера.Искайте си поне екипировки, ако няма да дадат пари.
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде всички от клуб без 13 заплата на 21.12.08г. в 11,00 ч. пред МВР. Да питаме Михаил Миков какво ще купи на децата си с 2500лв. коледна премия която си е отпуснал.
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Те са от години в тоя клуб- на тези без 13-та заплата!
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Честито! Добре дошли в клуба на тия без 13 заплата, т.е. 80% от частния сектор.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В едно съм сигурен - че ако в САЩ няколко полицаи пребият някой престъпник като Чората -по време на акция- никой американски съд няма да ги осъди с такива големи присъди - ако въобще се стигне до съд.
96
0
 
0
 
! Отговори
Годо преди 15 години
Забелязвам че някои от тук списващите полицаи с удоволствие споменават "понатупване" и бой по районните упр-я. Само да ви напомня, че на едни ваши колеги им лепнаха по 18 години (засега), защото понатупаха Чората като за последно, вместо да го вкарат в затвора с законови методи. После някой обеси един професор по съдебна медицина на детска катерушка по този повод май, ама както и да е, диря няма, ей. Нямам нищо против чисто хипотетично да ви дадат по 3000 лв заплати дано тогава да започнете да си вършите работа като хората без вие самите да нарушавате законите в България, ама реално няма кой да ви ги даде, така дайте да си я караме по старому, все пак не може да отречете, че ниските ви заплати донякъде се компенсират от статута ви на организирана престъпна група дадена ви по закон........................................... ...........................Знам, че има и много свестни полицаи, горното не се отнася за тях, дано станат повече и да се успеят да се преборят с околната мафия и тъпота в системата. Амин.
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"която се управлява от КОМУНИСТИ. Затова нека ги накажем всички тези от сегашното управление на следващите избори догодина."- от коя чакаща за власт партия си, че се опитваш да се вузползваш от полицейския протест? Мога да предположа кои са тези които пишат с омраза и с главни букви - КОМУНИСТИ , но нека всеки сам да си отговори.... Не съм комунист между другото и никога не съм гласувал за тях.
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не се учудвам от този ход на МИШО БАКШИШО, след тая стачка с тва пушене трябва да ги сплаши малко, това се случва само в една ненормална държава която се управлява от КОМУНИСТИ. Затова нека ги накажем всички тези от сегашното управление на следващите избори догодина. Те заслужават да останат с ПРЪСТ в ГЪС, и аз съм убеден че народа ше им удари един голям шамар.
93
0
 
0
 
! Отговори
Накамура преди 15 години
вижте статията за Станишев и ще си отговорите къде отиват кинтите за заплати. вместо да увеличават заплатите кинтите отиват в джобчето на частни фирми за пътища и други глупости а учителите, полицаите, лекарите и другите от бюджета ще го дух.т
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е - видя се че единия от яростно плюещите по полицаите е бивш наркоман - който се хвали че се е "измъкнал" ( не знам от държавата или от наркотиците) и е направил успешен бизнес.