"АнархоСъпротива" срещу протеста на 14-и: Той е в услуга на държавата!

В писмо до Dnes.bg групата опровергава твърденията, че ще окървави демонстрациите
13 яну 2009 07:01,
155
"АнархоСъпротива" срещу протеста на 14-и: Той е в услуга на държавата!
Снимка: aresistance.net

"НЕ СМЕ СЪОРГАНИЗАТОРИ или ОРГАНИЗАТОРИ и няма да подкрепим и присъстваме на този протест официално, като група".

Така започва адресирано до редакцията на Dnes.bg писмо, в което групата "АнархоСъпротива" опровергава твърденията, че заплануваният за 14-и януари протест пред парламента ще бъде окървавен от анархисти.

"Ние, хората, обединени в неформалния колектив “АнархоСъпротива”, решихме да изразим нашето отношение относно протеста, макар писането на декларации и използването на гръмки думи да не е предпочитаният от нас метод за действие", пишат от организацията и допълват:

"Стоим зад природозащитници и студенти в яростта им, предизвикана от продължаващите процеси на комерсиализация на природа и образование, както и зад гнева им, предизвикан от насилието, съпътстващо тези антиобществени процеси на приватизация.

Но не заставаме зад протести, които открито прокарват националистически тенденции. Не заставаме зад протест, който не само ще е в услуга на държавата и властта".

От "АнархоСъпротива" заявяват, че не виждат здрава логика в това хора с откровено расистки мироглед, с неприкрита неонацистка символика да излизат и задават рамката и тона на протести с конкретна цел и искания...

И всичко това на фона на закани за “най-грозните картини в България” и явните стремежи за ексцесии между враждуващи футболни агитки, което заплашва да опорочи протестите на студентите, да даде формален повод на медии и власт да атакуват и омаловажат целите на подобен протест.

По този начин социалното напрежение ще бъде канализирано за пореден път, а недоволните студенти, еколози и обикновени граждани – омаскарени заради шепа футболни хулигани.

Анархистите наричат манипулация и търсене на евтина сензация участието и подкрепата на гръцки футболни хулигани, които "видите ли, връщали жест към българи, подкрепили протестите в Гърция миналия месец".

По думите им протестите няма да се превърнат в нищо повече от безсмислени паради.

"Нещата не стават по-предизвикателни, креативни и ефективни, а просто ще се превърнат в безформена група хора, държащи табели с надписи; всички са отегчени и им е писнало от това, така че трябва да има по-ефикасни и вълнуващи начини, за да изразиш и постигнеш това, което желаеш", завършват от  "АнархоСъпротива" .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
всички при Р.ОВЧ. и при Лупи,а от там всички заедно за СИБИР
133
0
 
0
 
! Отговори
СЕРГО преди 15 години
моля те вземи ме със себе си,защото тука нещо ме засърбява газа вече от народната любов,аз обичам умеренно любов в газа,ама те искат да ме любят всички накуп,айде бе вземи ме:КЪДЕ СИ БАТКО?
132
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Много ми е интересно на протеста дали ще има и турчеещи се българи ! Те ще викат ли против Доган ?!
131
0
 
0
 
! Отговори
daniel olbrihski преди 15 години
Ей смешници,много сте смели на думи,ама утре сигурно ще се покриете!Виждали сме ви и друг път нагъзени пред Властта.А ако работата е до бой ,ритник за всичките 240 охранени ***!Време е да се започне на чисто!
130
0
 
0
 
! Отговори
Bolqrin преди 15 години
Tuk nqmq zna4enie koi organizirvat mitinga - protesta,po-vajnoto da go ima.Dano samo da ne stane kato pri Botev samo s negovite 4etnitsi..Kakvo kato e politi4esk.Da ne bi redoviqt grajdanin da e pri4ina za vsi4ki tezi provali na Stanishevata banda.Ne trqbva no te bez krav nama da se mahnat.Takava e tqhnata istoriq :skraf vzemat vlast i s krav q pazqt,s teror i grabej nad naroda.
129
0
 
0
 
! Отговори
akula преди 15 години
aйде сега гивезилъци,много интересни сте и вие.даже и идея си нямате за какво става дума ама нали сте пънкари
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
първо прокуратурата трябва да се измете и след това Станишев и Бойко
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тия анархисти май са само едни ***, дето не знаят какво искат. А изначално са си свързани с левашките идеи. Те и затова не щат да протестират, нали с комунисти и социалисти все в един цирк играят!
126
0
 
0
 
! Отговори
Колендър преди 15 години
Мястото на действието е Народният съд в Букурещ, датата е 25 декември 1989 г. Току-що сваленият диктатор на Румъния Николае Чаушеску и неговата съпруга Елена са изправени пред съда за престъпления срещу държавата. Съдията: Какво сте направили за обществото? Николае Чаушеску: Аз построих болници. Съдията: Какво ще кажете за недостига на храна? Николае Чаушеску: Хората имат 440 фунта жито годишно. Съдията: Вие съсипахте румънския народ и разрушихте икономиката. Елена Чаушеску: Аз отдадох целия си живот за нашия народ. Съдията: Осъждаме и двама ви на смърт. Същия ден Елена и Николае Чаушеску бяха екзекутирани чрез разстрел за икономически престъпления срещу румънския народ. Събитията в Румъния са само един пример за политическите и икономическите вълнения в социалистическите страни, които с основание се превърнаха в събитие 1 на 90-те години. Тези вълнения доведоха след себе си едни от най-важните промени в характера на икономическите системи, които светът е наблюдавал от 30-те години на нашия век досега, промени толкова дълбоки, че някои социолози нарекоха тези събития края на историята". Това обобщение е твърде силно, но събитията са наистина много важни.
125
0
 
0
 
! Отговори
прокуратурата преди 15 години
Управляващите вече молят чрез официалните медии за демократично отношение към тях. Избиването на комунистическата номенклатура чрез въоръжено въстание те не считат за достатъчно демократичен акт. Затова пък удовлетворителна демократична мярка е създаването на граждански съдилища, чиито справедливи решения да доведат до масови публични екзекуции и физическо ликвидиране на паразитната експлоататорска класа. Публичните екзекуции да започнат с ръководствата на МВР, съставите на висшите съдебни съвети и главната прокуратура, основни виновници за наличието на организирана престъпност във всички етажи на властта. Всеки град да направи свои граждански съдебни институции, които да осъдят мафията на местно равнище и да конфискуват имуществото й. Тогава ще се пролее и по-малко кръв.
124
0
 
0
 
! Отговори
де факто преди 15 години
Тази власт е мафиотска и се е срастнала с организираната престъпност. Групировките имат свои лобита в Парламента, в законодателната власт. Според експертна оценка в рамките на последните два състава на парламента (39-ото и 40-ото Народно събрание) могат да се идентифицират средно около двайсет депутати, които активно прокарват закони в полза на икономически структури, свързани с организираната престъпност. Към тази категория нормативни актове могат да бъдат отнесени редица законопроекти, изменения и допълнения на законите за хазарта,застраховането, електронните медии, производството на алкохол, безмитната търговия и др. Още по-мащабно е корупционното сътрудничество между престъпните групировки и съдебната власт. Това е логично, като се има предвид, че ако до края на 90-те години основната част от националното богатство се преразпределя от изпълнителната власт (чрез механизмите на приватизацията), през последните години за тази цел се използва главно съдебната власт. Особено фрапантни са случаите на корупционна обвързаност между прокурори и босове на престъпни групировки. Най-разпространеният начин за пробиване на съдебната система е прякото плащане на подкупи на корумпирани прокурори за неповдигане на обвинения срещу представители на организираната престъпност. Корупционните методи на силовите бизнесмени, използвани в съдебната фаза на процесите, най-често включват посредничеството на адвокати. Едни от най-разпространените и деструктивни корупционни мрежи обвързват групировките с представителите на местната власт кметове,общински съветници, както и местните подразделения на централната власт. Преплитането на публична власт с престъпни частни интереси е особено сериозен проблем по Черноморието и в големите курортни селища, където недвижимата собственост достига европейски цени.
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СЪД ЗА ДОГАН,СТАНИШЕВ И ЦАРЯ.НО ПЪРВО ЗДРАВ БОЙ.ПОСЛЕ ПАК БОЙ И ПАК БОЙ И ЧАК ТОГАВА МОЖЕ ДА ГИ ПУСНЕМ НА СЪДА.
122
0
 
0
 
! Отговори
ЗА ЗАКРИВАНЕ КЛУБОВЕ преди 15 години
Да се ограничи проституцията чрез закриване на клубовете на мафията в страната. При клубната проституция сводниците се занимават с организационните детайли влизат в контакт с клиентите, осигуряват терен, предпазват от проверки.Сутеньорите гарантират и необходимите медицински прегледи за момичетата от своите клубове. Клубните имат повече сигурност от уличните и магистралните,изложени са на по-малко рискове както от арести, така и от насилие от клиенти и сводници. Само малка част от клубните се препродават от сводниците и се принуждават да проституират. По-голямата част от клубните са водени от финансов интерес. Често сами търсят сводниците, за да проституират в техните клубове и да ползват защитата и подкрепата им. За разлика от уличните работещите в клубове имат почивни дни, пари за дрехи и бельо. Докато уличните са най-вече представителки на малцинствата, по-голямата част от клубните са от български произход, но има и чужденки най-вече рускини и украинки. Цената на клубните се движи между 30 и 70 лева на час, като най-често тя е 50 лева, а при нестандартни желания на клиента се увеличава обикновено с 50 %. Клубните предлагат освен почасово обслужване и обслужване за цяла нощ, което варира около 200250 лева. Най-често парите се разделят или 50 на 50, или 30 на 70 в полза на сводника.Според мнение на експерти в България има около 300 клуба, като за София те са 100. Най-голямото струпване на клубове на територията на София е по границата на първа зона от общинското разделение на града.В големите градове на страната моделът на клубната проституция е олигополен, като например пазарът в столицата се държи от около десетина собственици. Клубовете предлагат и обслужване по домовете със заявка по телефона.
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Утре с мойте хора сме пред парламента и ще чупим крадливи кратуни.Не ми пука кой кого организира,кой ще идва и кой не.Просто ни писна.Пък вие си пишете и драскайте колкото искате.Анархофронта е жив.Ще свалим омразните комунистчета.Явно с добро не става,ще трябва да покажем кой има истинската власт на тези самозабравили се прасета.
120
0
 
0
 
! Отговори
исканията преди 15 години
Трябва ясно да се каже какво вече иска българския народ. Народът иска пълно изтребване на полицейската мафия, конфискуване на заграбеното имущество и преразпределение на националното богатство в негова полза. Той отхвърля национал-социализма на БСП и жандармерийските изстъпления на есесовците от частните партийни милиции, организирани в ГЕРБ. Българският народ иска забраната на национал-социалистическит партии БСП, ГЕРБ и АТАКА. Иска забрана на авторитарните партии на Симен, Доган и Костов. Това е неговата воля и тя се подкрепя от Европейския съюз
119
0
 
0
 
! Отговори
min преди 15 години
АБЕ ЗЛАТКО МНОГО СИ *** БЕ!!!Но не заставаме зад протести, които открито прокарват националистически тенденции. Не заставаме зад протест, който не само ще е в услуга на държавата и властта. Т.Е. ДА ТИ ГО ПРЕВЕДА, МАЛУМНО ЖУРНАЛИСТЧЕ -- АНАРХОСЪПРОТИВАТА НЕ СА ПРОТИВ ПРОТЕСТА НА 14, А СА ПРОТИВ ПРОСТЕСТИ В КОИТО СЕ ПРОПАГАНДИРА НАЦИОНАЛИЗЪМ, РАСИЗЪМ И НАСИЛИЕ!!!ТЪПО К.ОП.ЕЛ.Е!!!АНАРХИСТИТЕ ЩЕ СМЕ ТАМ
118
0
 
0
 
! Отговори
София преди 15 години
Интегрирането в демократичните институции на европейския съюз изисква ДЕНАЦИФИКАЦИЯТА на политическата система у нас, която включва разпускане на социалистическа партия и другите национал-социалистически партии АТАКА и ГЕРБ, и конфискацията на имуществото им. За 20 години политическата полиция на комунистическата партия създаде системата на политическия плурализъм. Тоталитарната партия учреди стотици партийки, ръководени и контролирани от офицери на ДС, които функционират като нови масови организации. БКП хвърли огромни усилия да подчини и обезличи тези партии, а хората от ДС в тях спираха ентусиазма на членската им маса за промени. Срастването на партийния и държавния апарат най-ясно се видя при осъществяване на проекта ГЕРБ. За 20 години БКП възстанови ТОТАЛИТАРНАТА ДЪРЖАВА , използувайки похватите на национал-социализма в Германия през 30-те години. С присъщата си анти-демократичност, конспиративност и нелегалност БКП създаде след 1989 година нова частна партийна полиция, мутрите - дисциплинирани спортисти и офицери от ДС , които с бухалки и рекет налагаха контрола си върху улицата. По този модел беше създадена партийната полиция на Хитлер, SS, в нацистка Германия. БКП формира свои частни партийни армии, т.н. охранителни фирми на офицери от ДС, които с правителствени решения погълнаха съкратените от българската армия военослужещи. Такава частна партийна армия са били СА в нацистка Германия. Управляващата коалиция отдавна признава съществуването на ЧАСТНИ МВР-ТА СЪС СОБСТВЕНИ АРХИВИ И ЕКИПИ ЗА ИЗПОЛЗУВАНЕ НА СПЕЦИАЛНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА.
117
0
 
0
 
! Отговори
Eli преди 15 години
ako vseki se razubejdava 4e utre nqma da uspeem to togava vinagi shte sme obre4eni na proval
116
0
 
0
 
! Отговори
ТУ преди 15 години
Още не са започнали уличните битки по барикадите, а веднага лъснаха защитниците на национал-социалистическия мафиотски режим. Исканията са ясни. Още днес правителството да затвори и конфискува заведенията, баровете, дискотеките, казината и бингозалите на СИК, ВИС и *** на територията на страната. Да се конфискуват всички публични заведения, собственост на бивши и настоящи съветници и чиновници в софийска община, начело с тези, притежавани от Антоан Николов (бивш шеф на СОС) и компания,. Ако правителството не затвори указаните заведения, неговата полиция ще бъде считана за мафия и ще бъде избита. Мафията ще бъде избита. Всеки родолюбив българин ще даде своя принос за унищожаването й.
115
0
 
0
 
! Отговори
Eli преди 15 години
ako vsi4ki koito se nadlagvame sega izlezem utre dali shte ni pomislqt za zapalqnkovci