Протести до 21 януари

Общината дала съгласие за провеждане на митинги от 11,00 до 19,30 часа всеки ден до 21 януари включително
16 яну 2009 10:30,
169
Протести до 21 януари
Снимка: Dnes.bg

Столичната община е дала съгласие за продължаване на протестните митинги и живата верига пред сградата на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на общината.

Протестните действия ще са на 17, 18, 19, 20 и 21 януари от 11,00 до 19,30 ч.

Организатор е инициативна група от студенти, граждани, неправителствените организации Сдружение за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове и Гражданското сдружение за защита на студентите в "Студентски град", екологични и граждански организации и движения. 

Протестните действия трябва да са извън охраняемата зона на Народното събрание.

Преди старта на митингите, от 10,30 часа, булевард "Цар Освободител", между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ще бъде затварян за движение за автомобили.

Протестите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
.obshtestvo.net преди 15 години
азкараите тези *** от София! Къде и кога пак ще протестирате?!? Ще доида и аз да помагам на милиционерите да ви пердашат!Селяни вървете си и никога повече не се връщаите!
167
0
 
0
 
! Отговори
kiro sofiiski преди 15 години
Какво е това СРОКСОС ? Какви са тези пъпчивци? Те пък какво искат ? За какво ще протестират! Явяват се някакви пъпчиви пубели и нещо нечленоразделно мучат! Ама какво искат никои не знае. Комаи и те не знаят. Ама нали е модерно- протестират , чули ,че и в Гърция така правят. Да ама там стачката е политическа. А тук някакви *** искалиш нещо в студентски град да се случи, ама те незнаели какво!!! Вие пък кои сте от този "студентски град" и какво искате. Там някои насила ли ви доведе??!!?? Ако са ви запрели там насилственно и нещо ви правят ,кажете да помагаме?!?!Ама тия пъпчивците дето незнаят какво искат и дигат пушилка защото няма какво да правят....!!!! Те били бъдещето.... !!!! Ужас !!!! Абе другите хора плащат парно по 160лв на месец. Вие сте се събрали от незнаини паланки , за по 15 лева на месец си живуркате. При вас комунизма е в деиствие и просто се чудите какво да правите комаи !!!! Учете и не се занимаваите с глупости!!! Е вярно плащат ви по някои лев да ходите ида шумите пред парламента.Имате колкото за една дискотека. Е там пък ви биели. А вие друго заслужавате ли ???Може пък и аз нещо да съм се объркал!!!Ако е така поправете ме моля!
166
0
 
0
 
! Отговори
валери преди 15 години
Преди години бях в Германия.Немците протесираха против ограничението на скороста по аутобаните.В деня определен за потест всички водачи на МПС точно в 8.00ч.надуха продължително клаксоните,заебаха колите си насред улицата и отидоха да пият кафе,кой където намери.Не можете да си представите какво задръстване се получи.За резултата на протеста сигурно се досещате,че беше напълно успешен.Спомням си фрагмент от речта на един от водачите на протеста по радиото ,прозвуча горе,долу така: \"Фактът, че съм гражданин на тази страна е напълно достатъчен никой да няма правото да ми разпорежда с каква скорост да се движа по моите аутобани.\"Виждате по какъв интелегентен начин и правителство и бундестаг,и полиция бяха \"матирани\" само с един ход.И никой не беше бит като живото.ПРОСТО и ЕЛЕГАНТНО , ШАХ и МАТ.Стопляте ли за какво говоря? Това се нарича СТРТЕГИЯ на ПРОТЕСТА и всеки синдикалист го знае.Не нужно \"лидерите\" да водят хората да ги бият като магарета пред парламента.Достатъчно беше да се направи една седяща стачка на едно от най оживените кръстовища в София.Така ченгетата нямаше да имат оправданието че са били нападнати от протестиращите защото седящ човек не е нападател.Нали така.Нещо повече, щяха да бъдат принуддени да изнасят на ръце митингуващите.Има още много полезни трикове и номера с които по мирен и не чак толкова мирен начин да бъдат заставени упавляващите да се съобразят с исканията ви.Важно е да не се отказвате. Защото , \"Делото е Свято,проклет да бъде който го предаде\".
165
0
 
0
 
! Отговори
валери преди 15 години
ХОРАТА ДОШЛИ ОТ МАЙНАТА СИ ДА ПРОТЕСТИРАТ И МРЪЗНАТ И ГЛАДУВАТ ПО ПЪТИЩАТА, А ТЕ ВИСЯТ ПО КАФЕНЕТАТА ИЛИ СИ СЕДЯТ ВКЪЩИ НА ТОПЛИЧКО. РОБСКА ***!
164
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
май иде ред на 21 да си изхвърлим старите обувки и други *** пред парламента,да го превърнем в депо за сметища,това трябва вече
163
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
крайно време е протеста да стане политически,иначе все така ще ни трепят,някой трябва да поведе хората,другото е хаос
162
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От: boristodorov56Само смяна на правителството не решава нищо!Отива си Станишев Миков става Премиер - защотокуманизите са първата парламентарна сила и такае формулирана Конституцията на Республика Болгария!СМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА ТОВА Е НЕОБХОДИМО СЕГА!Но това не става за 1 ден.Трябва ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!Ако сега се предизвика /нещо невъзможно/ правителственакриза и се обявят нови избори Първанов прави служебно.Кой мислбите, че ще назначи за примиер?Във всеки случай не човек от опозицията.Така, че нещата донякъде са вече предопределени Почти нищо не може да се промени до есента.ЗАТОВА ОРГАНИЗАТОРИТЕ И ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ КАКВО ЦЕЛИ ВАШИЯ БУНТ!КАТО ОСТАВИМ НАСТРАНА СПРАВЕДЛИВОСТТА НАПРОТЕСТИТЕ, започвам да си мисля, че на куманизитемай този протест им ДОПАДА поради изброените по-горепричини, ПЛЮС това че ПОЛИТИЧЕСКИ ОРГАНИЗИРАНАТАОПОЗИЦИЯ СЕ ДИСКРЕДИТИРА С НЕУЧАСТИЕТО СИ ВПРОТЕСТА, и най-вече ще изпусне парата от напрежението, а от друга страна ги тонизира, виждайки, че са по-силни!ЗНАМ, ЧЕ АКО ВСИЧКИ СА НА ПЛОЩАДА ТЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ СРЕЩУ НАРОД НЕ СЕ РИТА!Ефекта обаче е малък!ОНОВА ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЯТ ВСИЧКИ, А СТУДЕНТИТЕ НАЙ-МНОГО Е СМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА,а това значи ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРЕНИЕ и НОВА КОНСТИТУЦИЯ!ДРУГОТО Е ОТ ДЯВОЛА И ***!Миков подава оставка и кво!Наследникът ще прати каса шампанско на протестиращите в знак на приеятелство? Не, не палки и кучета!
161
0
 
0
 
! Отговори
валери преди 15 години
СПРЕТЕ ДВИЖЕНИЕТО! ПАРАЛИЗИРАЙТЕ ВСИЧКО! САМО ТАКА ЩЕ ГИ ПРИНУДИТЕ ДА ПОДАДЪТ ОСТАВКА. ИНАЧЕ САМО ЩЕ СИ ДЕРЕТЕ ГЪРЛАТА И ЩЕ ВИ БИЯТ ЗА НИЩО. БАРИКАДИ И *** КОКТЕЙЛ ,ТОВА Е ИСТИНАТА . ТЕ ОТ ОВЦЕ НЕ СЕ БОЯТ. ТАКА БЕШЕ И ВЪВ ФРАНЦИЯ И В ГЪЦИЯ И ДР. ТАКА СЕ ПАВЯТ НЕЩАТА.
160
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
.."- ПОЖАЛЕТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД... защото заради БЕЗДАРНОТО ВИ И СВРЪХКОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ, няма да дадем нито евро на България..."- Марк Грей!
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KOMUNISTITE VYN ! ! !
158
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Прочетох много призиви за протест на 21.01.,в столицата, но аз предлагам друго- в София има достатъчно народ за да излязат поне 50 000 души. Целта е да станем всички, навсякъде, да спрем да работим на тоя ден-- в цяла България, и да излезем на улицата, да блокираме държавата за ден,два и нещата ще потръгнат.Не да сваляме правителства--всички са едни и същи--а да искаме по добър живот--на мен ми писна да мизерствам с 380лв. заплата,сигурен съм че много хора знаят как се живее с тия пари.Писна ми от бюрокрация,от беззаконие--снощи гледах как в едно село хората спят с вилите и лопатите след няколко поредни обира и едно убииство--в много села е така.Ае стига - всякакви ни оправят без никакви последици--депутати,чиновници,ченгета,лихвари,цига ни и всякакъв башибозук правят каквото си искат без никакъв страх, и лошото е че 20 гд. никой ,нищо не направи.Време е да питаме защо. НА 21.01.--ВСИЧКИ И НА ВСЯКЪДЕ.
157
0
 
0
 
! Отговори
banan преди 15 години
Хайде стига много внимание им обърнаха и медиите и ние на тези 500 объркани хорица.
156
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТИ пък? От правителството нищо не зависи. Ами нали за това стачкуват да зависи. Има частна собственост, но законите не се пишат и контролират от нея. Толкова ли си зле наистина?
155
0
 
0
 
! Отговори
БКП преди 15 години
E 152 толко ли е трудно че да разбереш, че голяма част от твойте писаници не зависят от правителство и парламент! В БЪЛГАРИЯ повечето икономика е ЧАСТНА! Това означава, че заплатите се определят от самият теб! ПАЗАРНА икономика! Сбъркал си адреса! А ако не криеш от доходите си ще има и за пенсионерите! Проблема е в ЧАСТНИКА!
154
0
 
0
 
! Отговори
Умини сме преди 15 години
Протеста ще продължи докато остане само КОНЯ!
153
0
 
0
 
! Отговори
112 преди 15 години
ЦИРК! На протеста пред КОНЯ присъстваха около 50 души. Повечето от тях бяха от пенсионерски организации, въпреки че имаше и млади хора! А къде са студентите? На село за зимнина!
152
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
КАКВА И ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА ЗА ДНЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ:КОЯТО ВЕЧЕ 7 МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОСЪЗНАХА И СЕ БОРЯТ ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ СИ ЧОВЕШКИ ПРАВА..."ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА"..."Член 25: Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване,при старост, както и при други понататъшни загуби на средствата за издръжка по независещи от него обстоятелства...Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа... " Синдикатите бяха честни и обявиха, че;- "Жизненият минимум" е 180лв.(като за концлагерист...) Всеки, който получава доход под този минимум, е ОБРЕЧЕН НА ГЛАДНА СМЪРТ!!!- "Социалния минимум" е 471лв. Всеки, който получава по-малко за труда си, е ОБРЕЧЕН НА НАСИЛСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ!!!- "Издръжката на едно дете" е 290лв. Дете, което не е осигурено с тази минимална издръжка, е ЛИШЕНО ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И Е ПРИНУДЕНО НАСИЛСТВЕНО ДА ПРОСИ И ПРОСТИТУИРА....!!!Е И..., какво от това, ЗА ДА ПОПРАВИ ОБЩЕСТВЕНОТО ЗЛО..., ПАРЛАМЕНТАРНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МНОЗИНСТВО НАПРАВИ ЛИ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА;1. Минималната пенсия за труд - 471лв. и от там нагоре според личните коефициенти...?2. Минимална работна заплата от 760лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...?...Отговора е НЕ!!! С което ТО узакони АХМЕД ДОГАНОВАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА политика на ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!!ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ..., е още по-зле...ОТ ИМЕТО НА Е.С., г-н Марк Грей каза: ..."...Мога категорично да заявя, че в ЕК няма никакви планове да се публикува последващ доклад във връзка с европейските средства за България през ноември..., ЕК има намерение да изпрати нови мисии в България... След това ще подготвим междинно, осъвременяване (на докладите). Кога точно, не мога да кажа.... Може би през януари, може би в началото на февруари..., А след това през лятото ще подготвим следващите "големи" доклади. За тях също не мога да посоча дата ... Но зная много добре, че през 2009 година ще се случат различни събития...(избори и ново правителство...)Човека Ви го казва в прав текст......"- ПОЖАЛЕТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД... защото заради БЕЗДАРНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ, няма да дадем нито евро на България...НО..., ДНЕС ДОРИ ВИЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ОТГОВОРИТЕ НА ВЪПРОСА..., "В КОЯ ДЪРЖАВА КОМУНИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ"...!!!
151
0
 
0
 
! Отговори
спас преди 15 години
Протести ли? Какво беше това? Ама защо да има протести? Ми то няма смисъл от протести! Ми протестиращите "не знаят приоритетите си", кряскат свракоподобни (и с такъв ум и логика) женчета с претенции за журналистки в разни телевизионни предавания! Ми те протестите преминават в политика !!! Ау, ми то не е позволено. Политиката е само за избранници!Леле, скудоумие в жестоката организирана манипулация да се внуши на хората, че няма смисъл да протестират. И какъв грях - протестите ставали политически!!! Това пък в хор го повтарят псевдо-журналисти (най-често с логопедични недостатъци ), набедени политолози (с тлъсти сметки и съмнително придобити имоти и проекти), сребролюбиви социолози (подвластни в изследванията си на Мамона), дори партийни "вождове". Абе хора, не се гъбаркайте с наукообразни термини и не правете халтави философски конструкции. Че кое не е политика, бе? Кой ви е учил на това словоблудство? Та нали всеки интерес, всяко желание, изразено от множество хора става политика. Или политика е само организирането на партии? Ама те тези партии имат икономически интереси преди всичко - справка движението напред-назад и сие, както и имуществата на вождовете. Айде стига димки! Отдавна хората прозряха истината, само се смеят или псуват бъркоча, с който тровите пространството. И се спасяват поединично. Но това ви дразни - скоро няма да има кой да работи за вас - само с филипинци или виетнамци не става, освен това те са много осъзнат пролетариат...
150
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Смешен протест, без кауза и смислени искания. А след присламчването на политици става абсолютна пародия. Оказа, че младото поколение за нищо не става. Жалко!!!Ден и нощ непрестанно плакане по форуми, как държавата не правила нищо за тях. Но какво да направи, като над 90% от пишещите не са прочели повече от 10 книги. Коментари как другите са все виновни, как им пречат и т.н. Вина в себе си не виждат. Как може да не може да се намерят няколко свестни човека да напишат някакви искания. А то някаква шльокавица в която повече от половината трябва да са към Общината. Жалка картинка!!!
149
0
 
0
 
! Отговори
валери преди 15 години
Гюбек за кютек.... ***!

Спонсорирани публикации