Нов протест на 21-ви. Организаторите: Миков да даде оставка!

Дават 7 дни за изпълнение на исканията им, иначе отново протести
19 яну 2009 17:28,
242
Нов протест на 21-ви. Организаторите: Миков да даде оставка!
Снимка: Булфото

Гражданските организации, инициатори на протестите пред парламента, поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Михаил Миков.

Настояването им е "заради непрофесионализъм и нарушаване на закона при опазване на обществения ред по време на протестите в София 14-17 януари".

Протестиращите настояват още и за намаляване на изискуемите прагове за свикване на национални и местни референдуми чрез гражданска подписка, както и задължително участие на организации с нестопанска цел при вземане на решения от административните органи.

Под декларацията са се подписали обединени студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации и движения.

Протестиращите дават седем дни на институциите да ги изпълнят или да започнат изпълнението им.

„Ако това не се случи, ще призовем към мирно гражданско неподчинение и обща политическа стачка“, заяви Росица Букова от организацията на българските майки.

„Не ни е страх да дойдем с тракторите“, допълни Албена Симеонова, представител на протестиращите фермери.

Исканията ще бъдат огласени на обединен протест в сряда - 21 януари, на пл. "Народно събрание" от 15 часа.

Оттогава започва да тече и седемдневният срок за изпълнението им. Резултатите ще бъдат отчетени на митинг на 28 януари.

Протестиращите приветстват депутатите от опозицията, които се присъединиха към тях на втория ден от протеста.

„Те дойдоха като граждани и затова не виждаме опит за политизация на нашите действия“, коментира Борислав Сандов, представител на студентски организации (СРОКСОС).

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всеки ден ще е така, до победата.............
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Даже един протест не могат да направят като хората вече. Червените бабики са като войници. Каквото им заповяда мотористчето това правят. Искахте тъпо население - ето ви го. Самоче и тъпите понякога им писва от "умници", които со кротце и со благо говорят, как ще се оправим и така вече повече от 10 години. Германия след войната е била равно поле. Оправя се за 5 години и става супер икономическа сила с доста по- малко пари отколкото ни е дал международния фонд на нас. Това че политиците си прибират париците не означава, че няма да се връщат някой ден. Искам да попитам къде ви е прословутото родолюбие, с което се пъчите? На думички сте доста добри, но само толкоз. Питам се, когато дойде времето на връщане на тези парици къде ще сте вие и децата ви? Естествено в Швейцария, Каймановите острови и други места, откъдето да си изтеглите заграбеното, а ние през това време ще продаваме Родината, защото вие сте заграбили парите, с които трябваше тя да е процъфтяваща. Има една общност обаче, която се отървава от тези, които са грабили повечко в САЩ. Мисля си, че такава организацийка не е зле да самовъзникне вече и то в името на Родината и всички, които са онеправдани от грабилите досега.
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
оставна на михови съкращения в раздутия щат на полицията
158
0
 
0
 
! Отговори
д-р Скорчев преди 15 години
ей ,колко пъти да ти кавзвам да не излизаш от психодиспансера,и веднага си вземи "Лудомил"-а
157
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
АМА НА БАБА СИ, ПИКЛЬОВЦИ НЕГРАМОТНИ!
156
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Две неща не мога да разбера- има 4 месеца до изборите- защо трябва да се чупят коли и магазини? И още - следващото правителство се очертава да бъде между ГЕРБ и някоя влязла в парламента партия- БСП, ДПС или Атака. Тоест- пак същата работа- и пак протести и пак чупене и т.н.
155
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
СИГУРНА СЪМ, ЧЕ ВИЕ СТЕ ОТ ХОРАТА, КОИТО ЗНАЕТЕ САМО ДА РЕВЕТЕ МЕЖДУ ПРИЯТЕЛИ : КОЛКО ВИ Е ТРУДНО С ТЕЗИ МАЛКИ ЗАПЛАТИ - ОСОБЕННО В БЮРОТО ПО ТРУДА ЗА 350лв.ОТ ТАКИВА КАТО ВАС СТРАДАМЕ НИЕ МЛАДИТЕ !ВАШИТЕ ДЕЦА СИГУРНО НЕ СА В БЪЛГАРИЯ И ГИ ЦИЦАТЕ ЗА ПАРИ, ЗАТОВА ТАКА РАСЪЖДАВАТЕ.ЖАЛКО Е, ЧЕ СЕ ВОДИТЕ БЪЛГАРИ. ВИЕ СТЕ СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАИТЕ.ГОСПОЖАТА ОТ БЮРОТО ПО ТРУДА, ЗАЩО НЕ ОТИДЕ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР И ДА ЧАКА ЗА ПЕНСИЯ? А СЕ КРИЕ ЗАД ГЪРБА НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ!
154
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кои ще искате оставката 50 бабички я не ставайте смешни. Нищо не можете да организирате защото сте от новите студенти полуграмотни гимназисти
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А ТИ КАКВО МИСЛИШ ЧЕ СА ГРАМОТНИ. Работя в бюро по труда срам ме е че и аз съм с висше образование. Тотална неграмотност, завършили най-свободния университет с филиал в село м. Работодатели които търсят икономисти например поставят условие да е завършил преди 1995 например.
152
0
 
0
 
! Отговори
Nope преди 15 години
Hora ne se karaite pomejdu si!!! To4no sega trqbva da sme edinni kato naciq. To ve4e ne vyrvi tolkova godini ni ma4kaha, o6tetqvaha, kradqha.... nie da ne sme jivotni ? Sega mu e vremeto tova da se promeni.1-viq protest be6e samo pyrvata kra4ka, sega ve4e celiq narod e nastroen, a taka i trqbva. Ne mojem ve4eno da tyrpim, a nqkoi "hora" da si razvqvat bairaka v parlamenta i dokato otvyn ni prebivaha kato jivotni te da si se smeqt da si razkazvat vicove i da spqt po stoloveete. Te ne sa nedosegaemi kakto si mislqt!
151
0
 
0
 
! Отговори
sveti0505 преди 15 години
Kum vsichki,koito shte sta4kuvat-imate podkrepata na bulgarite zad graniza taka,che NAPRED!!!!
150
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe 149 koi ste tiq VIE be kato si sre6tu organizatorite i kakvo VIE pravite za da polu4ite taq ostavka koqto VIE iskate.a?kakvo pravite po vuprosa i koi ste VIE
149
0
 
0
 
! Отговори
Митингуващ преди 15 години
НИЕ ИСКАМЕ ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО! Селяши, кърмачки и недоучили студентчета не са нашите лидери, а обикновени провокатори яхнали вълната на недоволството.ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО! НИЕ ВСИЧКИ ИСКАМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ТОВА.
148
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в нашия град даваха по 10 лв сандвич и кафе за да се качиш на автобуса за митинга. раздаваха ги от атака и хората на ковачки. заминаха утаиките аз за 10 лв не се продавам. защо хората който стоят зад протестите не излезнат на светло защо ми е една несигорна АЕЦ като напредналите даржави наливат пари за екологичха енергия.изобщо за какво ни е енергия като я продават а ния плащаме скъп ток. защо са занимавам с вас вие се продавате за 10 лв
147
0
 
0
 
! Отговори
бивш студент преди 15 години
Боже пази, ако всички студенти са грамотни като N 140:140. - 19.01 23:46 - и без вас нехранимайковци. . . . . . . . ...От: сТУДЕНТЗвярат е най зъл и веспомоштен,когато вижда своя край
146
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На 21 ще има и представители на чужди медии. Нека покажем на света, че не сме безразлични към собственото си бъдеще. И най-вече, това на нашите деца!
145
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тия от нас, които са за този спасителен път на България нека да имат добрината да дойдат на гражданския митинг пред Парламента на 21 януари - седмица след като арогантната власт у нас показа грозното си комуноидно и кръволюбиво лице сме длъжни да й покажем, че не се страхуваме и че не сме се отказали да се борим за достойно бъдеще. И също да покажем че за нашата България ще направим онова, което трябва, което е наш дълг: нашата България е крайно време да се очисти най-решително от корупцията, от нравственото разложение, наложено на страната от управляващата руско-българска мафия, т.е. нацията ни да застане на здравите основи на автентичната демокрация и на пълноценната гражданска ангажираност с бъдещето ни, та да потръгнем напред, за да излезем от това тресавище, от това мъртвило, в което ни натикаха в последните години.
144
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sorry che e na latinica ama tuka nqmam kirilica , vzimaite lopatite , toqgite i vilite moje i kirki koi kakvoto hvane .... i vsichko nared da se trepe ot policiq do vlizaneto v parlamenta i kvoto ima vutre da se unishtoji . Na 21.01.2009 vsichki da hvanat po neshto ... taka shte stane s mirni pregovori nqma nishto da se poluchi !!!
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ни чака ГРАНДИОЗЕН ПРОТЕСТ(БУНТ)! Стягайте се форумци...
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ САМО МИКОВ А ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ!