МВР към протестиращите: Пазете се... сами!

"Опазването на реда не е само наше задължение", МВР чака 5-хилядна тълпа да се изсипе пред НС
21 яну 2009 07:00,
88
МВР към протестиращите: Пазете се... сами!
Снимка: Dnes.bg

Заради днешните протести пред парламента МВР уведомява гражданите и гостите на столицата, че около площадите "Народно събрание" и "Независимост" ще бъдат въведени ограничения за придвижване.

От 11,30 ч. поетапно ще бъде преустановявано движението на пътни превозни средства по маршрута на придвижване на протестиращите студенти от зала "Христо Ботев" до последната спирка на автобус номер 280 и площад "Народно събрание".

За времето на протеста пред Народното събрание цялостно ще бъде спряно движението в двете посоки на бул. "Цар Освободител", от бул. "Васил Левски" до ул. "Г. С. Раковски".

В зоната за сигурност на Народното събрание и Министерския съвет ще бъдат взети превантивни мерки за недопускане на нарушения на обществения ред.

Организаторите очакват в протестите да се включат около 5000 души.

Те са осигурили 25 души с цветна лента на ръкава, които ще следят за недопускане на нарушения и престъпления от участниците в протеста.

МВР пък напомня на участниците в протестите, че спазването на законите е основен белег за демократичността на всяка държава.

„Правото на свободно изразяване на волята, на протест и несъгласие с политиката за управление на страната не може да бъде основание за нарушаване на правата на останалите граждани, още по-малко за провокации към полицейските служители, ангажирани с охраната на митинга“, добавят от министерството.

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
...... преди 15 години
Казват ни го директно.Полицията е на плошада за да пази политиците.А пък ние какво правиме там по добре да ни няма.
46
1
 
0
 
! Отговори
4efo преди 15 години
Вкъщи от форума нищо не можем да променим....който има възможност да излезе пред НС....Заедно можем повече,така с по 1000 мирни протестиращи се е видяло,че не става.Но най-много ме дразни мазната усмивка на Станишев и *** му.Срам за България сте господа управляващи...отивайте си в Русия,Турция и Испания.България на българите-на знаещите и можещите
45
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мили хора ,какви рекрасни момчета са полицайте ни!Да им увеличим заплаткитеНека поне 70 хиляди от нас да се чувствуват европейци
44
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не подкрепям протеста , това е много правилно , тия нещастници трбва да отидат на бесилото заедно с еничарите , които като SS войници само изпълнявали заповеди , горките мозъчни същества , а когато прибирате рушвети по улиците на кой изпълнявате заповеди и кой закон ви позволява да взимата РУШВЕТИ , господа пазители на закона
43
1
 
0
 
! Отговори
Някойси преди 15 години
"Отново да сте живи и здрави всички, а ако нищо не стане защото на площада сме малко, неискам после да чувам оплаквания от вас!"Не схванах логиката? Искаш да кажеш, че неможе да си човек, който смята тия протести за *** , но да си недоволен от политическата система?
42
1
 
0
 
! Отговори
mause преди 15 години
Явно и ти се информираш от странно място за тези протести.Този протест няма нищо общо с която и да е политическа партия! И набиването че били организирани от Бойко Борисов са чиста проба манипулация!Колкото за изказването за камъните ... явно освен БНТ1 и БТВ друга телевизия не гледаш. Опитай с някоя друга, преди да започнеш да пропагандираш мнението си. Каманите бяха хвърляни от 20-30 човека общо. И то хора, на които някой им беше платил за това. Дали Бойко, дали БСП никой не го интересува. Факта е че явно са постигнали целта си и хората, мързящи ги да мислят се вързаха че всички протестиращи са такива!Отново да сте живи и здрави всички, а ако нищо не стане защото на площада сме малко, неискам после да чувам оплаквания от вас!
41
1
 
0
 
! Отговори
4efo преди 15 години
Стойте си по къщите тогава,страхлива *** като толкова ви е страх от полицията и да не изядете някоя палка.Заслужавате да бъдете тъпкани и мачкани.Комунизмът се завърна с пълна сила-доносници,агенти,ДС,милиция.....а вие стадото стоите и се криете
40
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не подкрепям протестите! Първо са ненавреме, абсолютно ненужни и като следствие - няма да доведат до резултат! Освен това тези протести са по поръчка на ГЕРБ и с парите на Бойко Борисов.и още нещо - моя съседка полицайка беше ранена жестоко с камък на първите протести миналата седмица. Кой нормален "цивилизовано протестиращ" може да хвърли камък по незащитена жена 165см при това в униформа? никакви протести, за кефа на Бойко няма да ям бой!
39
1
 
0
 
! Отговори
Горския преди 15 години
Чл.6 ал2 и чл.7 т.4 задължават МВР да опазват вътрешният ред. В закона за юридическите лица с нестопанска цел подобни функции на гражданските организации не са дадени. Ако трябва да се пазим сами, за какво плащаме на 65 000 служители на МВР - най-голямата администрация в държавата?
38
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
НОМЕР 8, МНОГО ЖАЛКО, ЧЕ СИ ТОЛКОВА ДАЛЕЧ ОТ ИСТИНАТА. НА НАШИЯ ПРОТЕСТ НЯМА НИТО ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР !НЕ БЪРКАЙ НАШИЯ ПРОТЕСТ С ПРОТЕСТА ЗА АЕЦ КОЗЛОДУЙ.ТОЙ БЕШЕ ПОЛИТИЧЕСКИ И ВОДЕН ОТ ДОСТА ЛИДЕРИ.ЗАЩОТО ТАМ НАРОДА НЕ УСПЯ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА И ДА ГО НАПРАВЯТ САМИ.НАДЯВАМ СЕ СКОРО ДА НЕ СПРАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ ГЪРЦИТЕ И ДА БЛОКИРАТ ТОТАЛНО ВСИЧКИ КПП-таТОВА Е НАРОД КОЙТО ЗНАЕ КАК ДА СИ ПОСТИГНЕ ИСКАНИЯ.А СИГУРНО И ВАШИТЕ ПРА - ПРА - ВНУЦИ НЯМА ДА ДОСТИГНАТ ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НИВО НА БАРАК ОБАМА / КАКТО ВИЕ ГО НАРИЧАТЕ *** /.БИХ ВИ ОПИСАЛА САМО С ЕДНА ДУМА - КОМПЛЕКСАР
37
1
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 15 години
Повече хора трябва да се съберат и да пометат тъпите полицай. а след това да счупат главите на народните представители
36
1
 
0
 
! Отговори
FARS преди 15 години
8 Василев си е много прав. Има правилно и вярно виждане по въпросите, колкото и да не изнася на една малка част от народа. Казвам по-малката, защото по голямата част обикновено управлява, а по малката е в опозиция и стачкува по повод и без повод. От досегашния опит се оказва, че опозицията е рехава и митингите и протестите им са смешни и бутафорни. Жалко!?!? Много жалко, че няма опозиция, че няма АЛТЕРНАТИВА!?+!?!
35
1
 
0
 
! Отговори
Фарс преди 15 години
Полицаите не са бодигардове на организаторите на митинги. Те охраняват немитингуващи от митингуващи и следят дали на самия митинг се спазва закона за провеждането на такъв митнинг. Ако не се спазва, те просто чакат да се получи заповед от кмета, че митингът се прекратява и хората трябва да се разотидат. Полицията се намесва едва, когато има заповед за прекратяване, а въпреки нея хората не се разпръскват и има такива, които вършат противозаконни действия. До тогава полицаите нямат право да се намесват. Затова и толкова време стояха на 15-и, докато маскираните им хвърляха железа на главите. Нямаха право да се защитят с активни действия, докато митингът не бъде прекратен (не от тях). Те стояха зад загражденията затова, въпреки че ги нападаха. Отговорността за реда при провеждането на митинги е изцяло на организаторите. Полицията се намесва, когато митинг вече няма - преценено е от КМЕТА, че не се спазва реда, че има нарушения и опасност за живота и здравето на хората И Е ОБЯВЕНО, ЧЕ МИТИНГЪТ СЕ ПРЕКРАТЯВА И ПРОДЪЛЖАВАНЕТО МУ Е НЕЗАКОННО.
34
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
НИ ЕНАРОДА ТРЯБВА ДА ГО ВОДИМ, А НЕ НЯКАКВА СИ ОПОЗИЦИЯ ИЛИ ОТДЕЛНИ ГРУПИЧКИ
33
1
 
0
 
! Отговори
Фарс преди 15 години
Каквато и смяна да искате. И велико събрание да се направи. Опозицията е малко!! Опозицията е рехава!! Опозицията няма алтернатива и потенциал!! Кой ще води? - Костов, Борисов, Сидеров!?!?!!? Но това са само мижитурки и смешници.
32
1
 
0
 
! Отговори
Teodor преди 15 години
"Фарс" е прав!
31
1
 
0
 
! Отговори
емилия масларова преди 15 години
СЪОБЩЕНИЕ на пресцентъра на МС на РБВъв връзка с газовата криза, за която вина носи Иван Костов,лично,и поради отрязването ни от европейските фондове за финансиране и подпомагане на българската икономика, както и тежката световна финансова криза /за последните две - също виновен Иван Костов/ - цялото правителствмо, депутатите и президента, както и политическите им съвети и кабинети и сътруедници - СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИ И ПЪТНИТЕ И ДНЕВНИ ПАРИ ЗА ЦЯЛАТА 2 009 ГОД.ОЧАКВАНИЯТА СА - ПРИХОДИТЕ ДА НАДВИШАТ РАЗХОДИТЕ В БЮДЖЕТА - ОКОЛО 35 %.БЮДЖЕТНИЯТ ИЗЛИШЪК ЩЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛИ НА ВСЯКО ДЕТЕ ДО 18 ГОД - ПО РАВНО!ЗА СТУДЕНТИТЕ НЯМА - ЩОТО СТАЧКУВАХА и продължават!Решението е взето днес на извънредно заседание на МС и влизe веднага в сила!
30
1
 
0
 
! Отговори
4efo преди 15 години
Практиката ми показва,че е време за протест и тотална смяна на управлението.Тезата ти да се заляга зад учебниците е добра,само че не достатъчно.Аз съм със средно специално,две-годишен стаж и в момента уча висше-икономика.Къде обаче е държавата?Каква и е политиката спрямо студентите?Абсурда се крие в това,че докато уча не мога да си намеря работа,защото работодателите не искат студенти.Стипендията е смешно малка и сама по себе си не може да бъде стимул.Няма мама и тате,които да ме хранят...къде е спасението?Аз съм го намерил-ходя и бачкам като роб в чужбина,за да искарам някой лев да уча-а не може ли това нещо да го правя в България?И най-интересното е че дори като завърша пак не се знае....работодателите искат най-малко 3 години по специалноста,а платени стажове не предлагат почти никъде.България в момента се нуждае от пречистване,нека всеки който има възможност да присъства на митинга
29
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
AKO VASKO SI MISLI 4E S TEZI SI PLATENI KOMENTARI V TOQ FORUM 6TE SPRE ZAMISLENITE PROTESTI I NEDOVOLSTVOTO NA HILQDI BULGARI PROSTO 6TE SE ZADAVI VUV SOBSTVENITE SI USILIQ I VULNATA CUNAMI 6TE ODAVI I NEGOVIQ TURSKI ROD!!!!!!
28
1
 
0
 
! Отговори
ZZ-TOP преди 15 години
велико народно събраниеНОВА КОНСТИТУЦИЯ!нова политическа система