България - световният супермаркет за бебета

News of the world разследва трафика на хора у нас: Десислава за £8 хил. и Димитър за 4 хил. лири
24 май 2009 17:00,
49
България -  световният супермаркет за бебета
Деца за продан. Снимка: newsoftheworld

„News of the world” публикува обширно разследване за трафика на деца по света.

Под заглавие "Бебета за продан", редакторите на изданието дават за пример България, спечелила си славата на
супермаркет за търговия с хора.
      
В отдалечено българско село, чието име не се съобщава, млада жена им предложила двугодишната си дъщеря Десислава за сумата от 8 000 британски лири.

Бабата на детето пък предложила за продан и друго дете, сирачето Димитър, като цената била 4 000 лири.

Жените се оправдали пред журналистите на, че не могат да изхранват децата и затова са принудени да ги продадат.

Когато видели, че клиентите се отказват от сделката, двете жени намалили цената за Димитър и предложили да го продадат за 2400 британски лири.

Нито една от тях обаче не се поинтересувала в какви ръце ще попаднат двамата малчугани, ако бъдат купени.
      
Купувачите на деца варират от бездетни двойки, които отчаяно искат да се сдобият с дете, което да обичат, до педофилски мрежи, допълва таблоидът.
      
"News of the world" припомня, че правозащитната организация "Спаси децата" е алармирала, че годишно 1,2 милиона деца по света стават жертва на трафика на хора.

Печалбите за трафикантите са годишно до 16 милиарда лири.
      
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
e=mc^2 US преди 14 години
kakvo mnenie choveky ti pishe che iztochnika mu e nwes of the world, toi samo go e poprevel. Demek tova sa mneniqta na avtora na statiqta - Mazher Mahmood,a ne na prevodacha... koito i da toi. A btw istiksnkiqt problem e dosta po-golqm i syvssem razlichen ot cenzurata v Bulgaria. A i dori da sa pristrastni jurnalistite po-dobre da otrazqvat podobni materiali s takova pristerastie ot kolkoto da pokazvat kolko e hubavo deteto ti da ima zamestitel na organi v ciganskata mahala...ili moje bi ne mislish taka
27
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
Е тук трябва да се намеси Църквата но както се чува и не вЕрва и там са най голямите рушители на вярата в Бг...всякакви педофилбокпуци куманоидбоклуци.....и др. изчадия...
26
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 14 години
Свободата на словото е записано в Българската Конституция. В този сайт обаче администраторът (който съм хващал да пише и коментари) прави цензура както си иска.Журналистите в България са пристрастни, неграмотни и жълти. Този сайт не прави изключение.За това публикува и такива "новини".
25
0
 
0
 
! Отговори
e=mc^2 US преди 14 години
Decata se rajdat na tozi svqt BEZ da imat naciq, narod, ezik i vyzpitanie. Kakvo znachenie ima kakvi sa decata. Chovecite stavat takiva kakvito gi vyzpitash. Nie sme hora - socialni jivotni. No qvno mnogo ot vas sa chudovishta - comprachicos kakto pisa Viktor Ugo v chovekyt koito se smee...
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
това не може да е вярно...защо разстройваш хората, които четем тук....
23
0
 
0
 
! Отговори
ll преди 14 години
Изключително богати извратени хора, организират тайни обяди или вечери с прясно човешко. Като им гледам цените те са под тези на трюфелите.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Бългьрчета, друг път! Само *** си продават децата като стока! Раждат по 10 и после нямали пари да ги гледат! Ми то се иска малко акъл!
21
0
 
0
 
! Отговори
16 преди 14 години
Bulgarino da prEdavash hora v BG e normal no da prOdavash deca......
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
tam se egati i mo6enicite,dokazatelstva mnogo.Pla6tat na nqkoe semeistvo 90%romsko i pravqt reportaj ama balona vinagi im se .Az bih kazal da napravqt reportaj za alkoholiziranoto si naselenie po moreto ni pone tova e istina a i za kriminalnite im proqvi po moreto za koito ima i usadeni.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
или *** спасяват живот,голяма част от паразитните *** и нямат документи ..и не съществуват на 'книга'..това улеснява изчезването им..повечето от тях са със съдба на донори..Колкото и да е цинично те са по полезни като такива(донори) отколкото ,като част от обществото,а те така или иначе никога няма да се цивилизоват -просто защото не искат.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Да, бе като малки ги купуват от българия после ги учат да ритат топка и после ги продават на цс*ка като *** за 10х цена :)
17
0
 
0
 
! Отговори
fusion.blog.bg преди 14 години
*** много яко ни представят навсякъде,вече целия свят ни мисли за ***,аз си мисл
16
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Писна ми и от *** но писна ми и от агличаните. Това списание което пише е педно от 10000 УК таблоиди които правят всичко възможно да напишат "потресаващи" истории. Това са поредните английски глупости.Нарочно са отишли в най-бедната къща в селото и са молили 3 часа срещу некоя лира да им "продадат"детето и да напишат с чиста съвест историйката си.Не че не е точно, има циганария която не им пука, но само това България ли е в крайна сметка. Нека поровят малко по-хубаво и нека пишат.Значи писна ми само от английската "грижа" за БГ детета. Нека си извикат всички *** и нека им гледят децата.UK ARSEHOLES
15
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 14 години
Не се впечатлявайте - това не е истина. В западния печат често излизат тиражни статии за най- различни "произшествия", които просто продават вестниците. Да не си мислите, че техните вестникари са по- свестни от нашите?НЕ!Същите ! са. Вижте колко жълти вестници има по павилионите и ще разберете, че това е просто бизнес и всичко, което продава добре е добре дошло.
14
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
Tazi turgoviika zapo4na s rajdaneto na demokraciikata koiato edni ni spretnaha...
13
0
 
0
 
! Отговори
Yolas преди 14 години
Писна ми тези *** да ми ги представят навсякъде по света като БЪЛГАРИ !
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
А защо не кажат че има криза със записването на децата в детските градини? Толкова много деца на родители които могат и желаят да ги отглеждат има, но детските градини не са достатъчно на брой!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Абе казват че са българи...когато излязат в чужбина, щото така им изнася. Нали затова в страни като Чехия мислят, че българите са ***. Незнам, с тия хора няма оправия. Трябва да им се стовари закона в пълна степен, иначе ще си правят каквото искат. И теб полицията да не те пипаше, въпреки че крадеш ток - и ти щеше да го крадеш, нали... Затова са виновни такива като Масларова...
10
0
 
0
 
! Отговори
„News of the world” преди 14 години
*** има само във парламента *** ,,циганя"=корумпиран българен/които оправляват държавата.........
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Станиешев да изкаже мнение и да се заеме с проблема и да понесе отговорност за поредното криминално престъпление което както казват хората /продавайки децата си- от бедност/ за поредното жалкото лице на България