БЧК: Анулирайте регистрацията на "Български Червен полумесец"

Окръжният съд в Търговище е регистрирал новото сдружение
9 юни 2009 23:05,
54
БЧК: Анулирайте регистрацията на "Български Червен полумесец"
Снимка: БГНЕС

Българският Червен кръст настоява за действия от държавните институции относно регистрацията на сдружение с нестопанска цел "Български Червен полумесец" с председател Юзеир Юзеиров. Това се посочва в съобщение от БЧК.

От БЧК уточняват, че съгласно Женевските конвенции от 12 август 1949 г. и техните Допълнителни протоколи от 8 юни 1977 г. и Закона за Българския червен кръст, в която и да е държава, на чиято територия функционира автономна организация член на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, може да съществува само една национална структура с емблема "червен кръст" или "червен полумесец".

Според БЧК Окръжният съд в Търговище, който е регистрирал новото сдружение, е бил подведен.

В съобщението се посочва, че "Български Червен полумесец" раздава помощи в райони със смесено население.

От БЧК настояват за анулиране на регистрацията на сдружение "Български Червен полумесец".

Ръководството на Българския Червен кръст алармира компетентните държавни институции и постави въпроса за решаване пред главния прокурор, министъра на външните работи, министъра на правосъдието и окръжния прокурор на Търговище, пише в съобщението на БЧК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
alah is deat преди 14 години
Приканвам всички българи да се вдигнеме на бунт и да изколиме всички турци.ТУРЦИТЕ ***
52
0
 
0
 
! Отговори
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA преди 14 години
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.............VEDNAGA DA RAZTROGNETE TAZI REGISTRACIQ ......SRAMOTA......I SA Q REGISTRIRALI V BULGARIQ......MAMKA VIIIIIIII
51
0
 
0
 
! Отговори
ivo.abv.bg преди 14 години
Hora vie se izlagate goga ste slu6ali dqdo popa da govori i da ni u4i na takiva ne6ta?? Temata e edna a vie govorite za drugo. Neznam kakva e tazi organizaciq no ako tq se zanimava sas blagotvoritelnost to tq 6te e dobre do6la za nas za6toto 40% ot bratqta bylgari jiveqt v mizeriq i bednotiq. NIE SME SI BYLGARI tova 4e ima blagotvoritelnost pod islqmska emblema ne zna4i ni6to.To tq pomaga na horata. i pomnete BylgARIA e nai svqtoto za nas bylgarite i neka vseki se opravi nai dobre za nego
50
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Ами щом "български министри" наричат Българите "***" в официални държавни институции - какво друго очаквате?Какво очаквате и с такава министърка на правосъдието? САМО АТАКА МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ !!! Дали ако Атака бе на власт, такива безумия щяха да са възможни?
49
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
До толерантните ***, подкрепящи тази псевдо организация.Абе НЕРАЗУМНИ ЮРУДИ, вижте кой е Юзеир Юзеиров и после говорете.Този индивид - ислямизиран ***, иска да направи България мултиетническа, мултинационална, мултирелигиозна държава, а ако това не стане доброволно, да предизвика размирици и оцепи територии от държавата, като ги направи автономни. Не го гледайте че се занимава с "благотворитеност" ... целите на този ЧЕРВЕН ПОЛУМЕСЕЦ са доста по-различни.
48
0
 
0
 
! Отговори
Бо преди 14 години
БГ-турците пряват това, което вършат всички нормални хора на тоя свят, от Замбия до Дания, през Испания, Франция, Германия - борят се и преследват интересите си. На тоя свят има и болни и паднали народи като нашия - само се реве и плюе. Реве, да, защото не се действа. Колко от вас са активни в граждански организации? 10, 5, 1%? Мюсюлманите ли са ви криви, че не сте християни? Кога сте ходили за последно на литургия и сте се причастили? Преди 10 г., 1 г., никога? като не сте българи, ще сте роби
47
0
 
0
 
! Отговори
ан преди 14 години
най ме притеснява, че никой не стана да каже - не сме прави сбъркали сме.дори точно обратното , очаквам виновните да си почукат на ххх и по максимата "всяко чудо за 3 дни" да изчакат да отмине бурята :(((
46
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Очаквайте скоро българска ПКК,българо-турско велико народно събрание,организация Мустафа Кемал Ататюрк България и т.н.Бавно,но безпроблемно,нашата родина се окупира.О неразумни юроде ,поради что се срамиш..................
45
0
 
0
 
! Отговори
zzzz преди 14 години
Още малко потърпете братя българи.Турците треска ги тресе след идването на новото правителсво.Няма да има схема 3-5-8.Те знаят ,че си отиват от управленито на БЪЛГАРИЯ от министъра до последният чиновник.Ще работят това, което разбират-отглеждане на титюн.Затова ГЛАСУВАЙТЕ.ГЛАСУВАЙТЕ.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ХОРА ПРЕГЛЪТНЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ББ това е единствения начин да ИЗРИТАМЕ ДОГАН СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА -ще ни потурчат докато спим!АТАКА няма подкрепа от ЕС и няма да вземе превес ,ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ МАФИОТИ И КОРУМПИРАНИ ЧЕНГЕТА пак ще бъдат повече и ДПС отново ще си развява БАЙРАКА С ПОЛУМЕСЕЦА!БОЖЕ КОЛКО СМЕ СЛЕПИ!
43
0
 
0
 
! Отговори
lyuval преди 14 години
Ако искате да не се превърне българското население в малцинство в собствената си държава и да ни управляват мюсулманите ГЛАСУВАЙТЕ, все ще се намери за кого. Надявам се все още да има свестни и неподкупни хора в нашата държава! ГЛАСУВАЙТЕ! ГЛАСУВАЙТЕ! ГЛАСУВАЙТЕ!
42
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 14 години
Сега е момента АТАКА и РЗС да направят "Български червен пречупен кръст".
41
0
 
0
 
! Отговори
Деница преди 14 години
Мръсните турци искат да вземат от всичкомпари и да завладеят България! Нека не се оставяма на Доган и долните турци да си играят с живота ни!!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
Див Петел преди 14 години
Аааааа, добре са се регистрирали. Тачева държи на върховенството на закона и съда. Щом съд ги е регистрирал, значи всичко е ок. Че противоречи на куп международни норми и на морала, както и че е отричано от общественото мнение няма абсолютно никакво значение. Добре дошли в света на свинята.
39
0
 
0
 
! Отговори
ккк преди 14 години
Ами да облечем и гвардейците пред президенството с фесове, а на съдиите да им викаме кадии, а господа управляващи и съдебни служители.., откъсаци!!! Това сте живи тамагочита всички по тия институции, сменете сигнала вече, врътнете тая антена към нас, българския народ...стига с тия чужди програми...
38
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 14 години
Турците посягат там където има пари и далавера- а ние гледаме умно. Има си правила и закони които и животните спазват - винаги около кокала се въртят чакали,хиени и лешояди но ядът ако им се разреши или ако остане, щото не са на територията си. Ако *** искат големия кокал да си вървят на територията, тук да си траят. Как станахме такива дупедавци.....
37
0
 
0
 
! Отговори
Сън ли е? преди 14 години
Сега чета тази новина и се чудя сънувам ли? Филм на ужасите ли гледам? Ако все още има нормални хора - ГЛАСУВАЙТЕ!!! Друг начин няма! Ако на 6-ти юли още сънувам този кошмар (управление като сегашното) - ще се ориентирам към летището за еднопосочен билет...жалко, но факт
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сега остава и да обявят автономноста на региона законо,те и без това си го управляват.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най-добре да се регистрира нова организация - Двата полумесеца на Тачева! С този мутант за правосъден министър българският съд се превърна вече окончателно в цирк на ***. Какво значи за съда "да бъде подведен"?!? Това някое 16-годишно момиче, което си сваля рокличката, за да стане модел ли е? Ясно е, че моделът на всичко в тази държава е проектиран от болния политически мозък на една 100-годишна ку*ва, но се очаква съдът малко от малко "за пред чужденците" да бъде независим.
34
0
 
0
 
! Отговори
BF преди 14 години
Щом съдът е бил подведен, да анулира регистрацията на БЧК, а не на полумесеца!И без това само муджахидините и хъхрящите ще ползват услугите на този "полумесец".Пенсионерите христиени да *** без помощта на БЧК!"Смърт на тази държава, дето позволява всичкото това да се случва в нея!!!"