Британският посланик си го отнесе заради гей парада

Уилямс подкрепил събитието, Расате му казал "да си гледа работата"
22 юни 2009 12:34,
278
Британският посланик си го отнесе заради гей парада
Стив Уилямс. Снимка: Булфото

Стив Уилямс, посланик на Великобритания в България, отнесе критики заради изразената си подкрепа към предстоящия гей парад в София, писа британският вестник The Telegraph.

На парада миналата година, който се проведе по същото време, българската столица стана арена на кървави сблъсъци между участниците в парада и националисти, се казва в статията.

„Отбелязването на различието няма за цел да подчертае някакъв определен начин на живот. Смисълът му е да толерира уважение за фундаментални човешки права.

Става въпрос за най-съществените европейски демократични ценности“, гласи съобщението на Уилямс към организаторите на парада.

Един от дясноцентристките лидери обаче осъди намесата на посолството в неща, които засягат само държавата, и атакува лично посланик Уилямс, който е женен и има три деца.

Да си гледа работата и работата на неговата страна“, е заявил Боян Расате, лидер на Български национален съюз (БНС).

Още по темата
29 юни 2008 08:50
71
„Той няма право да казва на българите как да живеят в България.

Европа се управлява от хомосексуалисти отдавна. Не ни интересува как живеят те, но не искаме да ни налагат извратените си ценности“, е заявил още Расате, цитиран от The Telegraph.

Рик Тод, британският посланик в Полша, предизвика подобни критики миналата седмица, след като публично подкрепи подобед парад там.

Полският омбудсман по въпросите за гражданските права предупреди посланика, че е „надвишил правомощията си“. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Тоз Иво много му разбира. Хем ме пита на колко съм години хем ми говори, че като съм станел на възраст. Аз Иво си говоря като нормален човек, а не като обратен... нали визирам теб. :
178
0
 
0
 
! Отговори
и теб те използват А преди 14 години
Елтъне Алтъне кратуно извратена! :)))Тези закони от ден до пладне може да си ги мушнеш в разхлопаното дупе:) Добрата новина за теб и събратята ти е, че скоро законите ще бъдат променени в още по-голяма услуга за вас!Това се прави от едни индивиди в световен мащаб, за да не остане нормално семейство.Защото религията,семейството и монархията са трите големи пречки за някой който иска да владее света.А ти си подскачай на парада и си мисли колко си значим и велик!:) Сбъркан ум! :) Сори!
177
0
 
0
 
! Отговори
не разбрах преди 14 години
Що да си губят приятелите,бе!?Нали и те са като тях!?
176
0
 
0
 
! Отговори
Елтън Джон преди 14 години
Да! така е не приема по дълги постове! В случая, тези протести на православната църква, точно разпалване на религиозна вражда ми намирисват, благодаря, че допълни!
175
0
 
0
 
! Отговори
Ми' преди 14 години
Само не разбрах, защо през цялото време ме мислиш за мъж.
174
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Напротив, признава ни... Но вие сте по-големи и от Бог, нали... Ха ха... :)))
173
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
"към разпалване на расова, ...." - да ти продължа точките - национална, етническа или религиозна вражда.
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Оф, Иво, Иво, добре си си ти, нямаш хемороиди и запек, ама защо ви е нужно толкова внимание?
171
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Иво, да ти кажа много си наблегнал на 'чукането' в живота си. То по принцип наистина е важно, тъй като е есенцията на живота ... когато е между мъж и жена. Трябва да си благодарен, че нормалните сме повече и да се молиш да сме повече, та да има кой да снабдява обърканите ви общности с човешки материал, но горко на семействата, чиито деца ще извратите.
170
0
 
0
 
! Отговори
Елтън Джон преди 14 години
Ето го законът, другото са глупости Чл. 43.(1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.(2) Редът за организиране и провеждане на събрания и манифестации се определя със закон.(3) За събрания на закрито не се изисква разрешение.ЕтоЧл. 44.(1) Гражданите могат свободно да се сдружават.(2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, ....
169
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Ама аз не мразя жените, или нещо такова... Напротив, обожавам ги и ги уважавам много... Не съм като вас, за които те са само нещо за чукане... За мен мъжете са това... :))) Е, не всички де... :)
168
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
DO 161 ????? TOI GOSPOD NE VI RPIZNAVA.....A ZASHTO NIE ????'
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бай ти Расате си завел щерката на гей-парад. А сега ми обяснете какво може да накара нормален човек да си заведе щерката на такова нещо? Мда, така е, няма нормален човек, който да направи това. Този болен мозък изполвза детето за своите политически игрички. Ако наистина мислеше това, което говори, щеше да и закрие очите дори да е попаднал случайно на мястото на парада. Но не, отишъл специално да и покаже сборище на недъгави. Да я научи да ги мрази.Да и покаже срещу кого се бори. Човека е куку.
166
0
 
0
 
! Отговори
до 159-ти преди 14 години
Отговора е много ***, но не е лесен, особено за по-простите!:) След бирения фест, никой няма да учи децата ти в училище, че да се напиеш и напикаеш на улицата е нещо нормално, докато след "безобидна ексцентричност" парадите, ще започнат искания за права, осиновявания, равнопоставеност, а нормалното и извратеното никога, никога не могат да бъдат равнопоставени! Освен, ако не искаш нормалните да станат извратени! А то това всъщност е целта на "развитата западна цивилизация"!!!
165
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
DO 159''''??????AMI ZASHTO DA NQMA PEDOFILSKI PARADI ????? KADE E LOGIKATA ????MISLETE S GLAVITE SI ...XORA ????
164
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Ти на колко години си...? Когато станеш на възраст на която да можеш да си позволиш да излизаш и да правиш секс с жени, или с мъже, или се научиш да говориш и пишеш като НОРМАЛЕН човек, тогава ще контактуваш с мен...
163
0
 
0
 
! Отговори
Ми' преди 14 години
Душко, какво точно не признаваш и тебе майка те е раждала, щеш не щеш от жена си излезнал.
162
0
 
0
 
! Отговори
Klara преди 14 години
"Той няма право да казва на българите как да живеят в България."Затова ще сме най-бедните и най-мизерните.
161
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Не ми пука... То с такива като вас, тесногръди и ограничени, как да се държи човек... Щом не ни признавате, и ние няма да ви признаваме... И не се опитвай да ми поставяш квалификации на огреничен и разни такива, когато се вижда че това се отнася всъщност за теб... Ти, и тези като теб, се комплексират от възможността на хомосексуалните, в това пропаднало морално и по всякакъв друг начин общество, да отстояват това което всъщност са - ХОРА...
160
0
 
0
 
! Отговори
Урок по история преди 14 години
най-ранният известен в българското право текст, който предвижда наказателна отговорност за хомосексуални действия е Византийската Еклога, преведена на славянски по времето на цар Симеон. Предвижда се "мъжеложниците, както активният, така и пасивният, да се накажат със смърт чрез меч. Ако пасивният се намира по- малък от 20 години, да се прости, защото възрастта показва, че той не знае какво е претърпял."