Британският посланик си го отнесе заради гей парада

Уилямс подкрепил събитието, Расате му казал "да си гледа работата"
22 юни 2009 12:34,
278
Британският посланик си го отнесе заради гей парада
Стив Уилямс. Снимка: Булфото

Стив Уилямс, посланик на Великобритания в България, отнесе критики заради изразената си подкрепа към предстоящия гей парад в София, писа британският вестник The Telegraph.

На парада миналата година, който се проведе по същото време, българската столица стана арена на кървави сблъсъци между участниците в парада и националисти, се казва в статията.

„Отбелязването на различието няма за цел да подчертае някакъв определен начин на живот. Смисълът му е да толерира уважение за фундаментални човешки права.

Става въпрос за най-съществените европейски демократични ценности“, гласи съобщението на Уилямс към организаторите на парада.

Един от дясноцентристките лидери обаче осъди намесата на посолството в неща, които засягат само държавата, и атакува лично посланик Уилямс, който е женен и има три деца.

Да си гледа работата и работата на неговата страна“, е заявил Боян Расате, лидер на Български национален съюз (БНС).

Още по темата
29 юни 2008 08:50
71
„Той няма право да казва на българите как да живеят в България.

Европа се управлява от хомосексуалисти отдавна. Не ни интересува как живеят те, но не искаме да ни налагат извратените си ценности“, е заявил още Расате, цитиран от The Telegraph.

Рик Тод, британският посланик в Полша, предизвика подобни критики миналата седмица, след като публично подкрепи подобед парад там.

Полският омбудсман по въпросите за гражданските права предупреди посланика, че е „надвишил правомощията си“. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Недей да лъжеш... Някои от щатите вече разрешиха гей-браковете... Ще го направят и другите... В Европа също... И, разбира се, България... Колкото и да е пропаднал и изостанал народът тук... Добре, че ни взе Европа и Западът, че сега щяхме да сме Иран... На вас ви се иска, но не ви стиска... Западът поръчва музиката, не Ориента, драги ми любители на кючека... :)
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаеш ли кое ми е интересно Иво дали изкат твоите деца да са обратни? :)
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз съм сигурен че е така. Най-малкото съм живял с US и го видях с очите си. Там хората също не приемат *** но се примиряват заради това че ги задължават законите. Там също "гей" е обидна дума но ако я кажеш на работа те уволняват. Хубавото е че в някой щати започнаха да свалят гей законите защото нещата почнаха да излизат от контрол. *** започнаха да ходят по детските градини да "учат" децата. Мит е че за в бъдеще те ще станат равни с нормалните хора.
196
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Това го прочете в оня *** блог, нали...? Или пък ти си точно този, който го списва... Пожелавам ти всичките ти деца да станат обратни... С най-добри чувства... :)))
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българите са достатъчно интелигентни да се занимават с повече от едно нещо! -------------------Само нищожна част от тях. При средноевропейско намаляване на жертвите по пътищата с 20 % у нас има увеличение...Жалко е, че толкова много хора се чувстват ангажирани само когато някой им покаже обект за мразене.
194
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
*** си ти... И аз ако те видя бих ти вкарал един гол... Нали се сещаш... Ти за нормален ли се имаш...? Е, не си...
193
0
 
0
 
! Отговори
до 189 преди 14 години
Истината е, че те ще ни се качат на главите!Всичко започва мирно, весело и с парад. После в училищата започва да се пропагандира хомосексуализма на деца, без значение от мнението на техните родители!В стотици гимназии в щатите организират гей, лесбийски и транссексуални дни.Индустрията ще е задължена да обслужва хомосексуалното общество.Те ще се опипват и целуват в ресторантите за да проверят дали заведението гарантира задоволително ниво на равенство и мн.др.Мислиш че това са измислици?Не са
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимка преди 14 години
Голяма част от гейовете ако не ти е ясно са прикрити, за да могат да се впишат в хетеросексуална компания, понеже не са прокажени. А вие, които съдите, се погледнете колко безгрешно живеете. Аз наскоро реших да почна да чета Библията, за да си познавам религията,и така като гледам май всичко е забранено, така че съм на 100% сигурна, че безгрешни такива няма.
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българите са достатъчно интелигентни да се занимават с повече от едно нещо!
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато българите престанат да се анимават с маловажни неща като един гей-парад и почнат да се възмущават от манипулациите на политиците, чак тогава БГ ще има някакъв шанс да се помръдне напред.
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тука *** не разбират какъв автогол си вкарват с писането на коментари и с този парад. Настройват цялото общество срещу тях. Аз лично много се изнервих като чета тука и незнам следващия път като видя *** как ще реагирам, до сега ги игнорирах но ме е страх вече че ще се случи най-лошото ако ме изнерви. Уж изкате да ви премат а сте срещу нормалните хора май тея паради са да напомнят на хората какви *** има срещу нас и да не се примиряваме с тях.
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бий *** по главата бий бий бий!!!!!!!!!!!
187
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
Днес - стига глупсоти! Расате е толкова десноЦЕНТРИСТКИ, колкото е бабата на автора е в първа младост!
186
0
 
0
 
! Отговори
Ближи си сладоледа преди 14 години
Да ви го ТУРА на всички расат-чета.Ближи си сладоледа
185
0
 
0
 
! Отговори
шмулю преди 14 години
Абе, откога Расатето стана десноЦЕНТРИСТКИ лидер?!? Егати!
184
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Щото си мислех че само "големите мъжкари" у нас са все още под турско робство, ама явно и жени все още има... Е, жалко за тези като теб тогава... А синът ти определено ще си хване мъж за гадже... Щом има такава майка... Приеми съдбата си и приеми различните докато е време... Не обричай сина си на това един ден да избяга с мъж от дома си и от теб...
183
0
 
0
 
! Отговори
Алтъне... преди 14 години
каква религиозна вражда бе нещастно недоразумение на природата? :) Да не би вече педерасията да е станала религия?! :))))
182
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Само, че тая вражда я палите вий широкогъзльовци или цапани чурки, вече не знам как да ви наричам. Обърках се от лайня*ното ви разнообразие.
181
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
На мен не ми е нужно, аз на паради не ходя... Е, ако има пичове по бельо бих отишъл да погледам... Но мисля че вече е крайно време хомосексуалните да не се притесняват вече и да могат да излязат наяве... Да не се крием сякаш сме убийци, или нещо такова... Защо трябва да гледам разни двойки как се мляскат и лижат по градинки, улици и дискотеки...? Та дори и аз, с моите извращения и перверзии, се чувствам малко неловко и неудобно в такава компания... Да се мляскат на масата срещу мен... Не ща...
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей *** неразбрахте ли няма права за вас тука. Дигайте се и отивайте там където ви приемат. О чакайте наскоро американците ви подрязаха крилцата щото се качихте на главите на нормалните хора. По същия пример скоро и в Европа ще ви сритат. Ние обаче няма да правим грешки като ви даваме свобода да замърсявате обществото и ще се борим докрай. Имате само една възможност на тъмно у дома.