Година по-късно. Задава се пак гей парад в София

Шествие 2008 премина под полицейска охрана и провокации от националисти
18 юни 2009 07:00,
342
Година по-късно. Задава се пак гей парад в София
Снимка: Булфото

Година след скандалния гей парад в столицата се задава нов, организиран от БГО “Джемини”, неправителствени организации и подкрепен от девет посолства у нас.

На 27 юни Rainbow Friendship ще отбележи 40 години от основаването на международното LGBT движение за равни права.

Миналогодишното шествие “Аз и моето семейство” премина под засилена полицейска охрана и провокации от крайни националисти и православни организации.

Тогава повече от 80 души бяха арестувани. Сред задържаните бе и лидерът на Българския национален съюз Боян Расате.

По целия си път хомосексуалистите бяха обстрелвани с камъни, бутилки, бяха хвърляни бомбички и коктейли „Молотов”.

Не повече от 150 хомосексуалисти се включиха в шествието, а журналистическият интерес към него беше огромен.

В официалното съобщение за тазгодишния гей парад се твърди, че на Rainbow Friendship специални гости ще са:

– депутати от Европейския парламент;

– представители на международни организации за равни права;

– посланици;

– популярни артисти и певци, които подкрепят и защитават идеята, че хората са равни помежду си, без значение на пол, раса, сексуална ориентация, религия и произход.

Идеята на шествието е хората да се съберат и да се забавляват заедно, като обиколят столичните улици под звуците на хаус и диско хитове в ремикси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
0
 
0
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Gram,dajd i malko grad i eto nqma gei parad!
341
0
 
2
 
! Отговори
nemesis преди 14 години
и още нещо и на мен ми е неприятно, когато видя двойка хомосексуални да се целуват, но ми е също толкова неприятно като видя и двойка хетеро. все пак който каквото си го прави да си го прави в къщи нали, еми и хетеросексуалните и те да не се целуват на улицата
340
0
 
0
 
! Отговори
nemesis преди 14 години
очевидно повечето от вас не са били на истински гей парад и пишат глупости. живея от няколко години в Кьолн и мога да кажа, че няма никакви извращения. Парада е интересен, дори и за нас хетеросексуалните, като публика. Все пак живеем в 21 век и всеки би трябвало да има правото да бъде такъв какъвто е. Не мога да повярвам, че все още има хора със закостеняло мислене.
339
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 14 години
вие сте наистина луди, кой ще ви развращава децата, че те без гей паради се чукат като параходни спирки и то не заради продуктивния секс, нищо че са в хетеро отношения, да убивате ли, знайте едно, когато се започне с ограничаването на нещо, то скоро ще застигне и вас самите и вие също ще влезете в кюпа. Винаги българинът е бил много добър в престорената си нравственост, било грешно това и онова, ами то в комунизма също много неща бяха грешни и недопустими, защо не останахте там
338
0
 
0
 
! Отговори
ZodiAka преди 14 години
Р
337
0
 
2
 
! Отговори
Ту преди 14 години
Хайде всички различни да ги убием...ееее.....браво бе. За освидетелстване си да ти кажа. Гледай си в паницата. Имаме си премного проблеми да решаваме като нация, а не да се делим и бием за дребни неща кой с кой спи...с който иска! Ориентацията не дефинира човек като добър или лош. Това е.
336
2
 
0
 
! Отговори
SS преди 14 години
Скоро ще вземем власта и тогава болните гейове ще бъдат пратени на лечение в някои от любимите ни лечебни заведения - Освиенцим, Треблинка и Аушвиц. Там ще могат да правят групови паради към най-близките душове, които специално за тях ще напълним с незабравимия Циклон-Б...
335
1
 
0
 
! Отговори
CA преди 14 години
А сега какво е в САЩ и Канада. ***, ***, араби, еврей, китайци - *** всякаква,всеки се развява навсякъде. от както се напълни с тази *** понятието Американска мечта вече е минало, има го само в учебниците по история и наборите на Роналд Рейгън със сълзи на очи си спомнят за него. Искате ли и с България да стане същото
334
0
 
0
 
! Отговори
CA преди 14 години
Някой коментираше как било в САЩ. Съгласен съм така е. Не само в САЩ, В Канада е същото, Западна Европа пак - на всякъде толелират гейовете. Ако в Канада искаш поитическо убежище най лесния начин да го получиш е да се престориш на ***. Номера вървеше даже когато България вече беше член на EU. ОК де всички сме гледали филми за САЩ през 60 те. Не е ли бил сладък живота тогава, не са ли живяли в истинската Американска мечта. *** ли, ***, китаици, еврей - ония с качулките - кво са ги правили
333
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
И мен не ме интересува дали двама извратеняци се *** в дома си, но не желая да ми натрапват гнуснотията си. Помним миналата година как арестуваха Боян Расате, който не правеше нищо, само стоеше наблизо с малката си дъщеричка на ръце. Но това е - в нещастната ни България ако си бял, Българин и с нормална сексуална ориентация - НЯМАШ НИКАКВИ ПРАВА !!! Права имат само ***, педeрaстите, бандитите, но не и нормалните хора.
332
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
Абе не ми пречи кой с кого си ляга,ама за какво трябва да се натрапва това нещо.В смисъл,на мен примерно не ми е особено приятно да гледам как се целуват мъже.Кой каквото прави,да си го прави у тях,а не да го натрапва и да преекспонира.Мен това ме дразни,иначе ако искат и с прасета да си лягат,все тая,да не го демонстрират по такъв очеваден начин :)
331
0
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 14 години
Изключително посредствени, ограничени и неуки хора живеят в БГ. Хора в 21ви век сме. Харесва ли ви или не това животно хомосексуализма го има. 99% от "нормалните" хора не са пострадали морално или физически от обратните. Откъде идва тази злоба и тази неприязън? Не виждам какво ви влиза в работата кой с кого си ляга. Бъдете "open mind" защото века е 21ви и за хубаво или лошо живеем в шарен свят- има хомо и хетеросексуални, има черни и бели, има християни и мюсулмани.
330
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да но сега ще протестираме защото да гейовете са още по голямо зло от това което изброи.
329
0
 
0
 
! Отговори
Who cares преди 14 години
Бе вие нормални ли сте?!Не протестирахте, когато промениха Конституцията и българският стана незадължителен за изучаванеНе протестирахте, когато ви го сложиха с новини на турскиНе протестирахте, когато биха бабички и студенти пред парламентаСега намерихте за какво да протестирате!Щото точно кой с кого си го слага е проблем в тази държава....Право са казали:Великите умове обсъждат идеи.Средните умове обсъждат събития.Дребните умове обсъждат хората.
328
0
 
0
 
! Отговори
recrimination преди 14 години
абе вие нормални ли сте, по цял свят има такива паради, хората не пречат на никой, вместо да се вложат сили да се направи нещо смислено, вие влагате сили в някакви анти шествия. същото време което ще загубите да се занимавате с анти паради, вземете свършете нещо полезно. никой не грачи срещу правителството например или системата като цяло, само май вкъщи на маса и по форумите си чешете езиците. кусура да са ни обратните....иначе всичко друго явно е наред.
327
0
 
1
 
! Отговори
Samo gledaite!!! преди 14 години
Imashe edna pesen...Kamanite Padat padat ot nebeto...Kamanite padat,padat ot nebeto...glupavo mi zvochi i iztarkano po dobre shte e...Bombite shte padat,padat ot nebeto....Bombite shte padat padat ot nebeto....Greshki na prirodata stoite si u vas!!!Parat...shte pravqt da vi vidqt vsichki iskrivenite saznaniq!!!Vmesto da go prikriete i da se skriete...vie shte mi go pokazvate i shte mi go natrapvate...Pone se pomachete da ste chast ot normanoto obshtestvo...i prikrite izvratenite si gelaniq!!!
326
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Студентите започнаха, а вие?"Студенти от Богословския факултет на СУ Св. Климент Охридски" организират литийно шествие срещу планирания гей-парад в София. То ще се проведе на 21 юни - Неделя на всички български светии!"
325
0
 
0
 
! Отговори
Noq^ преди 14 години
А това защо на мен ми го казваш?
324
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Прави ми впечатление, че подозрително много хора се изказват как уж имали приятели гейове, които не ходели на паради, и не ги одобрявали.Приканвам ви отсега нататък, всеки който пише подобни твърдения да ги подкрепи с доказателства. Защото излиза, че след като толкова много гейове не искат да ходят на въпросния парад - там няма да отиде никой.
323
0
 
0
 
! Отговори
до Brida преди 14 години
Опитваш се да си хитричка, а? :) Не ти се получава :)