Дражев злоупотребявал системно с правото си на защита

Това сочи доклад на Групата за наблюдение на дела с обществен интерес
24 юни 2009 20:15, Красимир Ангелов
7
Дражев злоупотребявал системно с правото си на защита
Снимка: БГНЕС

Ивайло Дражев упорито и системно е злоупотребявал с правото си на защита, установи Групата за наблюдение на дела с особен обществен интерес, в която участват членове на ВСС.

Магистратите са извършили повторна проверка по хода на делото срещу бившия футболен бос, а докладът с изводите ще бъде разгледан на заседание на Висшия съдебен съвет.

“Позовавайки се на неограничените права, които му предоставят текстове от НПК, подсъдимият Дражев след като многократно е сменял защитниците си, в последния етап на съдебното следствие е упълномощил един защитник с изключително разклатено здраве”, се чете в доклада на групата.

По думите на наблюдателите защитникът на Дражев предварително е заявил, че му се налага да се лекува и ще отсъства от някои заседания.

Именно по тази причина последните 6 заседания на съда са отложени.

“Последната възможност за блокиране хода на делото, от която подсъдимия се е възползвал, е правото му да поиска спиране на делото на основание предоставено удостоверение № 14 на ЦИК, от която е видно, че Ивайло Дражев е кандидат за евродепутат”, сочи докладът и констатира:

“Съществуват сериозни пропуски и несъвършенства в законодателството, които предоставят възможност на подсъдимите и техните защитници да блокират изцяло процеса на наказателното правораздаване у нас”.

Dnes.bg припомня, че Ивайло Дражев е подсъдим за катастрофа през лятото на 1998 година, при която загинаха двама души.

Делото се превърна в пословично за родната ни съдебна система, след като се влачи вече повече от десетилетие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама к`во хубуу е да има пропуски и несъвършенства в законодателството, а? ..."Групата за наблюдение", вие сега ли разбрахте за това?От десетилетия сме за смях с нашата съдебна система и закони, които са в услуга на престъпниците и адвокатите им, но не и на потърпевшите и на обществото като цяло.
6
0
 
3
 
! Отговори
tirex преди 14 години
Дражев си плаща редовно на когото трябва и затова неговото дело се точи с години.Ако това се беше случило с някой сиромах,отдавна да бяха го осъдили.
5
0
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 14 години
Ти да не си от АТАКА, че реотанът не загрява? Човекът - номер 1, е искал да каже, че след като в БГ правосъдието се командва от държава, която пък се управлява с мандата на една етническа партия, значи държавата е от азиатски тип - поне за него! за мен лично - по скоро е от тип бананова република ала Сомалия, където всъщност няма държавност! Ама вие вместо да четете, скачате като бикове на червено, веднага щом някой ви каже ***! Ми помислете малко - това да не ви е митинг на АТАКА!
4
0
 
2
 
! Отговори
мангуста преди 14 години
Резано парче си ти, Мюмюне, и се казва България, а не ***, щом си избягал тук от миризливата си територийка целувай ръка и мълчи!!!!!
3
0
 
2
 
! Отговори
мангуста преди 14 години
къв е тоя гнусар , бе ?????
2
0
 
2
 
! Отговори
бил съм там преди 14 години
Само ако знаеш в Азия какво е правосъдието,ще се подрискаш от стрес!..
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДЪРЖАВА, КОЯТО НЯМА ПРАВОСЪДИЕ Е СРАМНА ДЪРЖАВА. ТОВА Е АЗИАТСКА ТЕРИТОРИЯ НАРИЧАНА ***. ПОРАДИ ТОВА ЧЕ СЕ НАСЕЛЯВА ОТ *** АЗИАТСКИ РЕЗАНИ ПАРЧЕТА НАРИЧАНИ БЪЛГАРИ.