Светият синод: Гей парадът е содомско сборище

Църковният клир призова властта да забрани похода на "обладаните от греха"
25 юни 2009 21:15,
460
Светият синод: Гей парадът е содомско сборище
Снимка: Булфото

Светият синод, клирици и православни християни категорично се противопоставят на срамната и позорна демонстрация на този тежък смъртен грях със зловредни последици сред обществото и особено сред младежта.

Това се казва в изявление от Светия синод на Българската православна църка във връзка с предстоящия на 27 юни в София гей парад.

В изявлението Светият синод призовава "властимащите да забранят провеждането на това Содомско сборище, а гражданите да не участват в тези, по думите на Апостола, "безплодни дела на тъмнината", които са противни на здравото учение и рушат устоите на обществения морал".

Накрая на декларацията Светият синод отправя молитва към Бог за „вразумление, покаяние и изправление на обладаните от греха“.

Още по темата
28 юни 2008 18:04
411
Само преди дни Стив Уилямс, посланик на Великобритания в България, отнесе критики заради изразената си подкрепа към предстоящия гей парад в София.

„Да си гледа работата и работата на неговата страна“, заяви Боян Расате, лидер на Българския национален съюз (БНС), цитиран от британския вестник The Telegraph.

Именно Расете бе човекът, който миналата година бе задържан от полицаите, след като неговото движение обстрелваше с камъни, бутилки и коктейли „Молотов” шествието на хомосексуалистите в столицата.

Сега, година след скандалния гей парад, се задава нов, организиран от БГО “Джемини”, неправителствени организации и подкрепен от девет посолства у нас.

На 27 юни Rainbow Friendship ще отбележи 40 години от основаването на международното LGBT* движение за равни права.

*Абревиатурата LGBT означава "лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аман от ***, стига сте им отделяли такова внимание!
18
0
 
0
 
! Отговори
Cartman преди 14 години
На *** не трябва да им се позволява да имат каквито и да е публични изяви.православана държава сме, а православието казва че това да си *** е смъртен грях. ако някой обича да го поемна отзад, си е лично негова работа, има кой да го съди. но не трябва да се позволява тези хора да развращават другите.и недейте да ни сравнявате със западните държави и щатите, тук реалноста и хората са други. това не е хомофобия, не е расизим, нито дискриминция, а морал
17
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Gledai si rabotata!
16
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 14 години
Na vsi4ki vas, koito mrazite i iskate da izbivate homoseksualni xora, pojelavam du6terq vi, sina vi, plemennici ili vnuci da budat ot tezi taka nare4eni pederungeli. Neuki hora ste vie. Ne e nujno da xaresvate razli4nite, no e vreme da go priemete- vsi4ki sme hora- i az i ti i toi i tia.
15
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Хомофобията и расизмът НЕ МОЖЕ да се преодолеят с публичност. Това само създава тема за спор и поставая опцията омраза в главите на повече хора. Представете си ако правиха ромски паради из центъра, резултатът ще е...при гей парадите, в по-малка степен, е същото. Имам чувството, че някой само седи и мисли, как да разедини народа. И на кой му дреме какво мисли Светият синод, по-голяма простоия от религията няма.
14
0
 
0
 
! Отговори
дино преди 14 години
"Да се засеят семената на всички възможни пороци в нееврейските/гойски/народи"-това е част от плана на евреите за нов световен ред и господство.Браво на Българската православна църква,че така решително се противопоставя на тези еврейски замисли.Дипломатите в посоствата,които одобряват парада са или обратни,или евреи.
13
0
 
0
 
! Отговори
avtora na 12 преди 14 години
опс грешка всъщност не сте го изтрили, извинявам се
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що ми изтрихте коментара относно арестуването на Расате миналата година ве, ***! ясно ми е вече какви сте в днес.бг, неслучайно винаги си личи на коя страна сте в статиите си за парада ви
11
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
В основата си, в същността си ние сме еднакви. Не сме нито мъже, нито жени, затова е грешно да парадираме с нещо, което не сме.
10
0
 
0
 
! Отговори
Денис преди 14 години
Ако някой излезе да развее знаме с пречупен кръст ше бъде арестуван,а ако някой излезе и си развее еб*ния *** с думите: "Аз съм *** *** и искам здраво еб*не в ***!" ще бъде закрилян от органите на реда.В какъв свят живеем ?! Народа се побърка нацяло.Нормалните хораса вече в червената книга.Бог да ни е на помощ!
9
0
 
0
 
! Отговори
pi4 преди 14 години
пи4, ми що седиш в германия бе , от дале4е си позволява коментари..май ти си яка ***
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
***, да ви еб@ необективните статии! Имаше клипчета как задържат Расате и всички знаят, че беше задържан беа причина! Той беше с дъщеричката на рамото си и каза на полицаите да го пуснат да мине, че му нарушават правото на свободно придвижване! И ченгелите-*** скочиха без причина и го арестуваха супер грубо, малкото момиченце кой знае как се е стресирало
7
0
 
0
 
! Отговори
Macurana преди 14 години
Svetiat sinod sa vsichki gayove i pedofili! Vse edno kradeca da vika drujte kradeca!
6
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Смърт на всички *** чрез набиване на кол! Мамка ви *** ***!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
pedalomraze6t преди 14 години
smart za pederungelite! Jiveq w Germany i znam do kade mogat da stignat naglite twari ako ne im se protiwopostawim!
4
0
 
0
 
! Отговори
Очакващ преди 14 години
Очаквам това сборище на 12 бр. *** и лезбийки все пак да не се състои, и ако да - поне никой да не ме информира за подобни извратеняци!!!!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не се срами да се наречеш ***, Българино!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз ще ходя да трепа ***... *** трябва да се избиват....
1
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Пей преди 14 години
Стига ни занимавайте с тези амбрияжи.Има толкова злободневни теми за дискотиране.Взехте да ме съмнявате.....